Kön: Hane
Född: 2020-04-29
Mankhöjd: 47 cm
Hundhem: Parraga

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

I Spanien är det inte ovanligt att hundar hålls instängda året om på baksidan av ägarens hus i en liten “trädgård”

Tony hade tur att en av Parragas volontärer kände till att det fanns en hund på en bakgård, han var alltid ensam och sprang iväg, skygg efter lång tid av isolering. Ägaren reste ofta bort och lämnade honom där flera dagar i streck utan vare sig mat eller vatten.

Till sin stora förvåning såg hon Tony i byn en dag, han hade lyckats rymma från sitt fängelse och hon kunde locka honom till sig. Hundpolisen överlät sedan Tony till Parraga p g a vanvård, vilket alla förstås är mycket glada för, han är numera mycket omtyckt bland volontärerna.

Tony har gjort stora framsteg på kort tid, han trivs också med de andra hundarna och tycker nog att han kommit till ett paradis i jämförelse med hur han levt tidigare. Han kan ju inte veta att hundhemmet bara är en “mellanlandning”  och att nästa resa blir till ett riktigt hem i Sverige där han för första gången i livet blir en älskad familjemedlem.

Tony är pigg, aktiv och lekfull och hans positiva anda är minst sagt smittsam! Han bjuder gärna upp till lek tillsammans med Rita och Zeus. Tony är av rasen bodeguero och har därför jakt i sig, därför ska han helst inte placeras i ett hem där det finns katter att jaga.