Kön: Hanhund
Född: 2018 aug
Mankhöjd: 47 cm
Hundhem: Rovers Rescue

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Zach är en vänlig, men något osäker kille som behöver ett hundvant hem som kan jobba med att bygga upp hans självförtroende.  Han möter vid grinden när jag kommer för att  hälsa på honom men ryggade  tillbaka igen när jag ville sätta på honom kopplet för en promenad. Det är förstås inte alls konstigt med tanke på att han jagades av främmande människor som i alla välmening försökte fånga in honom när han hittades vilsen och övergiven på byn.
Zach är trygg med att föreståndarinnan  Lynn eftersom de etablerat en nära relation under hans vistelse på hägnet, vilket är något hans nya ägare också behöver göra med lugn och tålamod.
Lättast är det om det finns en annan trygg hund i hemmet sedan innan. Han är heller inte van att gå i koppel då han levt på den spanska landsbygden.  Zach är jättesnäll och fungerar bra ihop med alla hundar. Är dock rädd för katter och tycker att de är lite skrämmande och konstiga varelser.
Zach behöver alltså en mjuk och vänlig människohand som visar honom den nya värld som står öppen för honom med alla nya intryck. Ett hem på en mindre ort utanför den större staden  är vad vi helst önskar för denna trevliga hund.

Han bor idag med en annan hanhund och spenderar dagarna med att att leka, sova och ha dragkamp. Zach kommer också väl överens med övriga hundar på hägnet.