Kön: Hane
Född: 2018
Mankhöjd: 35 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Oso bodde hos ett par i Spanien men när de skulle separera så var det ingen som ville ta ansvar för honom så han hamnade tråkigt nog istället på ett shelter.

Han älskar verkligen mänsklig närhet, så pass mycket att det var svårt att ta fina bilder på honom när han hela tiden försökte klättra upp i knät för att kela. Det har inte varit lätt för honom att först bo som familjemedlem i ett hem i många år och få sova i en mjuk säng för att sedan plötsligt bli tvingad att ligga på kallt kakel på ett shelter tillsammans med andra hundar, men Oso fann sig ändå snart i sitt öde.

Han är van vid det mesta från sin tid som ägd hund och är snäll att hantera samt är  vänlig mot andra hundar, dessutom  lekfull, vänlig och uppmärksam. Han har bott i lägenhet och hade även där en kattkompis.

Vi tror att Oso skulle passa i de flesta familjer, han är en hund som gillar att ligga och mysa framför tv:n men som samtidigt inte tackar nej till roliga äventyr ute i naturen!

Kön: Hane
Född:
Mankhöjd: 38 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Vi fick en video skickad till oss som visade en hund som sprang runt i ett bostadsområde. Vad vi inte visste då var att hunden hade levt så i flera år utan att någon tagit in honom i trygghet. Det var inte förrän en av personerna som brukade mata Julius behövde åka in på hospice som de bestämde sig för att hitta en bättre lösning för honom. Han kom då till Lynns shelter i förvånansvärt gott skick efter att ha levt utomhus så pass länge. Allt han hade var en skadad tass, men de boende i området hade matat honom väl.

Lynn var väl förberedd på att lägga ner mycket tid på honom eftersom hon inte visste hur socialiserad han var efter sin tid på gatan. Men det visade sig snart  att Julius var en glad liten grabb som verkligen älskade livet och var inte alls så traumatiserad som befarat. Han går bra i koppel och han leker glatt med Lynns andra hundar. Hemmet som matade honom hade barn i skolåldern, så vi vet att han är OK med dem.

Lynn fick uppgifter om att han kunde vara lite försiktig kring män, förmodligen har någon behandlat honom illa under hans tid på gatan, hundarna som strövar runt utan ägare är ju ofta illa sedda i ett bostadsområde. Dock har Lynn inte märkt så mycket av detta då Julius glatt hälsar på alla som kommer på besök. Men det är ändå något hans blivande familj kanske kommer behöva jobba med.

Julius är förmodligen någon typ av podencoblandning och han fungerar bra ihop med katter om de är hundvana. Förmodligen har han stött på en del katter under sin tid på gatan.

Vi hoppas att Julius liv nu ska vända och att det blir hans tur att äntligen få bli en kär familjemedlem.

Kön: Hane
Född: 12/05/2022
Mankhöjd: 40 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Trufo hittades i ett dåligt skick redan i juli månad, lämnad mitt ute på ett fält, full  med fästingar och ett halsband som satt alldeles för hårt åtspänt att det börjat tränga in i hans hals.

Han såg eländig ut och mådde förstås inte alls bra. Marissa, föreståndaren på El Hocico tog den stackaren hem till sig själv så han kunde få återhämta sig fysiskt och psykiskt.

Trufo är en Bodeguero, en ras med kämpaglöd och det dröjde inte länge förrän
han var uppe på benen och busade med de andra hundarna och snart därefter var hans trasiga lilla kropp också hel igen med hjälp av bra näring och omsorg.

Trufo är ung och lekfull och kommer sannolikt att förbli en aktiv kille så vi söker efter tt hem som kan erbjuda långa promenader och rolig och omväxlande träning, både för kropp och knopp. Hundar av rasen bodeguero är också arbetsvilliga och lättlärda och nu finns alltså tillfälle att adoptera en härlig och rolig träningskompis som gärna vill göra rätt och förbli dig trogen resten av sitt liv.

Trufo fungerar fint ihop med barn i skolåldern då det är de som ofta hjälper till med koppelpromenaderna på sheltret. Han behöver dock bli bättre på att gå i koppel, men det är något volontärerna jobbar med varje dag.

Trufo längtar alltså efter en aktiv familj som vill hitta på spännande övningar tillsammans med honom och han kommer att trivas med att bo antingen som ensamhund eller tillsammans med en hund med liknande energinivå.

Kön: Hane
Född: 06-04-21
Mankhöjd: 44 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Pancho och hans bror Nico hittades övergivna tillsammans i en stad utav en familj som erbjöd sig att ta hand om dem under en period eftersom det inte fanns plats på sheltret. I hemmet fanns det även barn som fick vara med och socialisera de båda bröderna då de haft ett ganska tufft liv på gatan. Tyvärr kunde inte bröderna bli kvar i jourhemmet då båda i familjen jobbade och de fick senare komma till Parraga.

De bor idag ihop med Martin och Toni och fungerar bra ihop med  båda. Föreståndarinnan Virginia säger att de kan vara rätt blyga för nya personer, vilket är förståeligt  då de har varit med om mycket tråkigheter.

Bröderna behöver inte bo tillsammans,  men vi ser gärna att de hamnar i ett tryggt och kärleksfullt hem beläget i lugn miljö. Inga barn under skolåldern. Båda vill gärna bo med en snäll och trygg hundkamrat som kan hjälpa dem tillrätta i det nya landet.

Kön: Tik
Född: 2021
Mankhöjd: 37 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Canela bodde till en början i en jourfamilj och trodde säkert att det skulle bli hennes ”för alltid” hem. Men de hade inte tid för henne så den stackars lilla hunden var både förvirrad och ledsen när vi träffade henne för första gången i båset på Parraga.

Hon älskade verkligen sin jourfamilj och att gå på koppelpromenader runt i stan, så det kändes mycket ledsamt att se henne så olycklig, ett öde som hon delar med många andra hundar tyvärr.

Canela bor idag med två andra hanhundar som hon fungerar bra ihop med men ute i rastgården springer hon gärna själv och har ännu inte funnit en kamrat som hon kan leka med. Utifrån vad vi sett av Canela skulle hon säkert föredra att bo som ensamhund eller tillsammans med en lugnare, trygg hund i ett mindre bostadsområde.

Kön: Hane
Född: 01/09/21
Mankhöjd: 45 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Toni hade en familj men mannen i huset åkte till jobbet kl 5 varje morgon och kom hem kl 21 på kvällen. Tillvaron som ensamstående med Toni, som är en unghund och behöver aktivering, blev då ohållbar så mannen gjorde det rätta och lämnade in honom på Parraga i hopp om att han skulle få ett lämpligare hem.

Han bor idag med både stora och små hundar som han leker glatt med och har lätt för att finna lekkamrater. Han verkar vara är en aktiv men lättsam hund som skulle gilla att följa med sin familj på deras aktiviteter.

Kön: Tik
Född: 2022
Mankhöjd: 34 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Efter att ha läst vädjande  inlägg på Facebook om en upphittad hund utan chipmärkning vid Campos Del Rio, platsen där Parraga ligger, började vi höra oss för om det var någon som kunde ta hand om Reina.

Hon förvarades nämligen på en balkong, vilket är högst olämpligt om än vanligt tyvärr i Spanien och utetemperaturen var dessutom över 40 grader.

Lynn på Rovers Rescue hade som tur var plats och åkte och hämtade Reina, som visade sig vara en underbar och  glad hund som även trivs bra med Lynns andra hundar.

Det kom en barnfamilj på besök och hon lekte även glatt med deras son. Familjen beskrev henne som “en fantastisk hund som säkert skulle trivas med en familj där det finns barn i skolåldern”.

Reina har ett litet sött underbett som inte stör henne alls när hon äter.

Kön: Hane
Född:
Mankhöjd: 43 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Martin hittades av en kvinna som hjälper  sheltrets  ägarinna, Virginia med allehanda uppgifter. Han togs först till veterinär,  men som så ofta annars  kunde ingen chipmärkning med någon ägare hittas och han fick då flytta in på Parraga.

Han är ung och lekfull och kommer sannolikt att förbli en aktiv kille så vi söker ett hem som kan erbjuda långa promenader och rolig och omväxlande träning, både för kropp och knopp.

Martin är en glad kille som fungerar bra ihop med andra hundar och förstås gärna vill leka, antingen med en kul kompis och/eller med en rolig leksak.

Rasen bodeguero är arbetsvillig och lättlärd och nu finns alltså tillfälle att adoptera en härlig och rolig träningskompis som gärna vill göra rätt och förbli dig trogen resten av sitt liv.

Martin längtar efter  en aktiv familj som vill hitta på spännande övningar tillsammans med honom och han kan trivas med att bo antingen som ensamhund eller tillsammans med en hund med liknande energinivå.

Kön: Tik
Född: januari 2023
Mankhöjd: 33 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Pipi, Pilar och Paco kommer från en oönskad kull med valpar vid två månaders ålder och ingen kan tro att de faktiskt är syskon eftersom de är så olika till utseendet.

Pipi är minst av syskonen  och bor idag tillsammans med andra unghundar som hon glatt springer omkring med på sheltret.

Som unghund så behöver hon all grundläggande träning i sitt nya hem. Utöver vanlig uppfostran, som t ex att kunna gå fint i kopplet, så krävs rumsrenhets- och ensamhetsträning, ytterligare socialisering och miljöträning.

Valpar som tillbringat större delen av sin uppväxt på hägnet behöver hem i en lugnare miljö, då de inte är van vid allt liv och rörelse som en stad innebär och Pipi är inget undantag. Det är en nybliven hundägares största glädje att få uppleva alla små och stora framsteg under de första månaderna tillsammans.

Kön: Tik
Född: Januari 2023
Mankhöjd: 43 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Pilar, Pipi och Paco är syskon, vilket nog ingen kunnat tro eftersom de är så olika till utseendet. De lämnades till sheltret när de endast var ett par månader gamla av en familj som hade fått en oönskad kull efter sin tik.

Pilar är den som har mest päls, dock en väldigt lätthanterlig sådan som inte kommer kräva särskilt mycket pälsvård.

Hon bor idag tillsammans med Paco och gillar både bus och lek med brorsan och andra hundar.

Som den unghund hon är så behöver hon all grundläggande träning. Utöver den vanliga uppfostran, som exempelvis kunna gå fint i kopplet, så krävs rumsrenhets- och ensamhetsträning, ytterligare socialisering och miljöträning.