Kön: Hane
Född: 2019 juli
Mankhöjd: 32 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Copito anlände som liten valp till ett hundhem  i Spanien och blev strax därpå adopterad i sitt hemland.
Men glädjen blev inte långvarig för lille Copito,  som strax därpå hamnade  i ett fosterhem istället , där bor han ännu tillsammans med flera andra hundar som han fungerar bra ihop med. 

Han är en sprallig unghund som älskar livet och söker en människa/ familj med hundvana som har tid och utrymme för en aktiv och leksugen liten hund. Då han lätt går upp i varv och då är något burdus bör eventuella barn i familjen vara tonåringar.

Fosterhemmen i Spanien ägnar sällan någon tid åt uppfostran eller träning av sina hundar eftersom de oftast har för många hundar i sina hem och Copito har ännu inte fått den grundträning han är i behov av.  Hans blivande familj kommer alltså behöva träna det mesta med honom,  som att gå fint i koppel eller lämnas ensam i kortare perioder.

Copito skulle passa bra i en aktiv familj  som kan erbjuda denna charmiga hund ett lugnt och tryggt hem.

Kön: Tik
Född: 2017 mars
Mankhöjd: 32 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Roxy hittades i en vattenkanal ihop med sin syster. Båda var täckta av fästingar och var illa däran. De togs till veterinär, där båda blev omskötta och rengjorda.

Kvinnan som räddat dem beslutade sig för att själv behålla systern, medan Roxy flyttade in på Lynns hägn.

Roxy är en stor personlighet och har blivit en favorit hos vår medarbetare vid sina besök i hägnet, de tillbringar mycket tid tillsammans och Roxy njuter av uppmärksamheten. Hon vill helst ha all kärlek för sig själv och sätter gärna andra småhundar och tikar på plats. Av någon anledning har hon inga problem med större hundar, speciellt hanhundar utan både leker och springer ihop med dem. Hennes bästa vän idag Hook som också bor där och de är ett omaka men samspelt par.

Roxy är en tjej som efter lite mer trygghet och förtroende kommer blomma ut till en helt underbar hund. Hon är underbart söt med fin teckning och stora, runda ögon. Vi söker efter ett lugnare hem till henne och därför kommer hon inte placeras i en barnfamilj eller med andra småhundar.

Kön: Hane
Född: 2019 januari
Mankhöjd: 28 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Små

Beskrivning

Får vi presentera Pascal, en käck och söt liten terriermix, som älskar sina  två-och fyrbenta vänner.  Han är bror till Pandora och de har samma lättskötta  ljusbruna päls, som både är lite sträv men ändå mjuk.
Båda syskonen är frimodiga och glada små ” spelevinkar” som drömmer om att kunna förgylla tillvaron för sin alldeles egna familj.
Pascal har inte stiftat bekantskap med någon katt ännu, men möjlighet till det finns på hägnet.

Kön: Tik
Född: 2019 januari
Mankhöjd: 27 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Små

Beskrivning

Pandora hittades tillsammans med tre syskon när de var valpar och har bott tillsammans i en bur på hundhemmet sedan dess.
Två av syskonen är redan bokade till Tyskland, men Pandora och hennes bror Pascal letar fortfarande efter sina kärleksfulla familjer.
Pandora är en glad, pigg och orädd liten terrierkorsning som kommer mycket bra överens med de andra mindre hundarna vid utsläpp i stora rasthagen och hon är också kärleksfull mot människor. Om hon fungerar ihop med katt kan vi dock inte svara på ännu för katterna finns  i ett separat hägn.
Snart nalkas den olidligt heta spanska sommaren och vi hoppas då på att dessa småttingar befinner sig på en grön gräsmatta i Sverige!

Kön: Tik
Född: 2019 mars
Mankhöjd: 40 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Små

Beskrivning

Noelia bor ihop med Lucero ( som redan är bokad till Sverige) och hon är en  busig och livlig liten tjej av den spanska terrierrasen Bodeguero Tillsammans är de som ler och långhalm, tills någon volontär kommer in i deras lilla inhägnad. Då stjäl Noelia helst all uppmärksamhet själv, glad och kontaktsökande som hon är.

Hon hittades ensam vandrandes på en väg och hoppade glatt in i bilen när räddningen kom. Hon är inte van vid katter och är obekväm när de är vid hennes sida, men Noelia leker gärna med sina egna artfränder.

Kanske har Noelia turen att få följa med Lucero på resan till sitt nya hemland? Hon kommer garanterat sprida glädje i sin blivande familj och skulle älska att få hänga med på deras äventyr i skog och mark.

Kön: Hane
Född: 2017
Mankhöjd: 45 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Antonio är en stillsam liten kille av en spansk terrierras som heter Bodeguero. Han  kan verka lite blyg,  men när någon tar sig tid med honom  så mjuknar han snabbt upp och söker närkontakt. Han bodde innan hos en familj,  men eftersom ingen brydde sig om honom eller ens tog ut honom på promenader så kände sig Antonio alltmer uppgiven och familjen hade redan  tröttnat på sitt husdjur.
Parraga vill aldrig neka att göra plats för en familjehund eftersom det annars oftast  slutar med att hunden överges eller avlivas, så idag delar Antonio bur med Lisa.
Han är dock inte lika lekglad som Lisa utan söker hellre mänsklig kontakt och ger då ifrån sig ett litet skall för att inte bli bortglömd när volontärerna gör sin dagliga rengöring av deras lilla inhägnad. är. Det är annars lätt hänt att Lisa stjäl all uppmärksamhet.
Var finns du som har tid och kärlek att ge till en behövande liten fyrbent vän?
Antonio behöver en ägare som bor i ett lugnt område utanför större stad och behöver en ägare med kunskap om försiktiga/rädda hundar.

Kön: Tik
Född: 2019 juni
Mankhöjd: 40 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Små

Beskrivning

Lisa är en pinscherkorsning som hittades i staden Murcia utav en dam som till en början ville behålla henne.  Men efter bara två veckor hade hon tröttnat på att vara hundägare och bestämde sig för att lämna in henne till Parraga istället. Lisa blev återigen sviken av sin människa och längtar nu efter ett ” föralltid” hem.
Hon är full av liv och energi och vantrivs av att sitta instängd i en bur. Lisa är valpig till sin natur och i sin frustration nafsar hon lätt i händerna för att få uppmärksamhet, något som man måste tänka på om man har barn i familjen. Hon fungerar bra med de andra hundarna och leker glatt med dem alla.

Lisa behöver komma till en aktiv familj som vill hitta på roliga saker med henne och gå långa promenader. Kanske agility, nosework eller spår kan vara något för denna snygga tjej? 

Söker ni en lojal bästa kompis att hitta på roliga saker med? Det gör Lisa också, så skicka in en intresseanmälan så kan ni börja ert liv tillsammans!

Kön: Tik
Född: 2018?
Mankhöjd: 28 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Adopterad
Kategori: Små

Beskrivning

En kväll blev Lynn uppringd med fråga om ett par valpar som en kvinna inte ville behålla. Kunde Lynn ta sig an valparna så behöll hon själv deras moder?

Men att separera nyfödda valpar från sin mamma är helt oacceptabelt för Lynn (som det borde vara för alla djurvänner) så hon lyckades ”förhandla”  till sig även Lana. Hela familjen anlände till tryggheten hos Lynn på juldagen.

Lana är en glad liten hund. Vi vet inte hur hon fungerar med varken hundar eller katter då hon just nu bor själv med sina fem valpar. Hon älskar godis och kan göra alla möjliga trix för att få sig en godbit.

Kön: Hane
Född: 10 apr-19
Mankhöjd: 35 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Små

Beskrivning

Fulgencio hittades gående helt ensam vid en bergsled utav en familj som var ute och vandrade. Han sprang genast mot dem i lycka av att äntligen blivit funnen av någon som kunde ge honom mat och skydd.

Han är en frusen liten kille. När vi kom till hägnet hade han inte varit där länge och det var rått väder. Han fick följa med Virginia, hägnets föreståndarinna hem som då valde ut en extra tröja till honom som kunde värma i kylan.

Fulgencio är en vänlig och liten, tyst själ som inte önskar sig mycket i livet förutom ett varmt hem och en kärleksfull familj. Han kommer bra överens med de andra hundarna på hägnet men är lika glad för sitt eget sällskap.

Kön: Tik
Född: 2017
Mankhöjd: 32 cm
Hundhem: Las Torres


Status: Adopterad
Kategori: Små

Beskrivning

Ruby hittades nyligen sittandes vid en dörr till ett hus mitt i natten där hon tagit skydd från regnet. Hon var frusen men inte rädd och verkade tacksam för mänsklig hjälp och omvårdnad.

Veterinärens undersökning visade att hon mådde efter omständigheterna bra, men eftersom Ruby saknade chipmärkning kunde ingen ägare hittas trots att efterlysningar gjordes i sociala medier.

Ruby är en härlig liten hund full av liv. Hon har ganska många likheter med en tax  så det är troligt att där finns en gen i hennes arvsmassa, men riktigt säkra  kan vi aldrig vara då ingen har sett hennes föräldrar.

Söker du en liten för-alltid-kompis så är Ruby kanske något för dig. Vi tror hon skulle fungera i alla hem och miljöer med sitt öppna och tillgivna sätt.