Kön: Hane
Född: 2022
Mankhöjd: 31 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Conker hittades springandes längst en väg och då han inte var chipmärkt kunde ingen ägare hittas trots lokala efterlysningar. Vi tror att Conker hade rymt eller bara släppts ut efter att ha känt doften av en löptik, ägarna tar sällan sitt ansvar och det är en alltför vanlig anledning till det stora antal oönskade valpkullar som överges och lämnas åt sitt öde varje år.

När han äntligen blev kastrerad lugnade sig Conker och kunde då släppas ihop med både tikar och andra hanhundar. Conker är en vackert tecknad liten kille som älskar att springa lös omkring på sheltret i hopp om att hitta spännande upplevelser, något som tyvärr sällan sker. Han vill ändå ha oss inom synhåll hela tiden och blir stressad om vi lämnar honom i hundrastgården.

Conker är den perfekta hunden till den glada aktiva familjen , han är inte lättskrämd  och gillar liv och rörelse, även i en stad. En lekfull liten charmör med spring i benen som är träningsvillig och positiv. Han har hjärtat på rätt ställe och vill vara nära och följer dig gärna överallt.

Conker ska helst bo som ensamhund eller tillsammans med en annan lekfull tik.

Kön: Tik
Född:
Mankhöjd: 29 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Linda ”hittades” av ett par ute på gatan, dock uppdagades det ganska snart att de själva ägde Linda,  men att de nu skulle separera och inte längre hade tid för sin hund. Det händer ibland i Spanien att hundägare ljuger ihop en historia om att hunden hittats eftersom det då ställs mindre frågor samt att ansvaret att hitta ett nytt hem faller på sheltret istället för på ägarna.

Linda anpassade sig snabbt till att bo hemma hos Lynn. Hon bor idag tillsammans med Dama och de kommer fint överens, men Linda tycker nog att hon är en lite tråkig kompis när hon inte vill leka med henne.

Hon är en liten teaterapa som älskar att göra tricks och snurrar  gärna runt på kommando.  Hon skulle trivas med  att bo i en yngre, lekfull  familj som gillar att träna och aktivera sin hund.

Kön: Tik
Född: 2021
Mankhöjd: 33 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Dama hittades i en trädgård hos en bekant till Lynn som äger Rovers Rescue. Vi misstänker att någon kastat henne över den höga muren eftersom grinden var låst och ingen annan ingång till huset finns.

Hon klarade som tur var det höga fallet,  men var förstås mycket skrämd vid upphittandet. Dama saknade då tillit till människor  och var till en början också  skeptisk till Lynns andra hundar. Idag har hon insett att hon är i trygghet och har en mycket mer öppen attityd och  bor ihop med Linda som också finns uppe för adoption.

Dama leker och roar sig ändå mycket själv, hon är tokig i sina bollar och kastar dem glatt upp i luften och när de rullar iväg springer hon själv efter och proceduren upprepas sedan gång på gång. Vi tror att hon skulle trivas bäst som ensamhund i en familj utan barn.

Kön: Tik
Född: 2022 aug
Mankhöjd: 39 cm
Hundhem: Parraga


Status: Bokad
Kategori: Små

Beskrivning

Tina är en liten valp på 5 månader som idag bor i jourhem eftersom hundhemmen ogärna vill att så unga hundar ska växa upp hos dem.

Hon bor alltså  tillsammans med barn, hundar och andra katter, vilket hon känner sig trygg med. Hon kan vara lite ängslig om hon inte har en annan hund vid sin sida, så vi ser gärna att hon kan få bo tillsammans med en annan trygg hund i sitt nya hem.

Söta, lilla Tina söker en familj som är redo för en valp med allt vad det innebär. Det är en smart tjej som som älskar att upptäcka alla äventyr som erbjuds.. Tina är förmodligen en korsning med vinthund och har nog lite jaktinstinkt. Hon fungerar dock bra med hundvana katter som håller sig lugna kring de  andra hundarna.

Kön: Hane
Född: 2021
Mankhöjd:
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Peppers ägare efterlystes under en tid på facebook utan framgång eftersom hundvänner hade sett honom ensam i staden Pliego. Samma dag som infångandet skulle ske var han plötsligt spårlöst försvunnen,  så alla  trodde att han själv hade hittat tillbaka hem. Men plötsligt en dag dök han upp igen och denna gången kunde han fångas  in och det visade sig då att chipmärkning saknades så Pepper togs till Lynns shelter.

Pepper är en busig och glad  liten kille som gillar att leka med Lynns andra hundar i hennes hundrastgård. Han har mycket energi och älskar att hålla i gång, så han söker ett hem där det erbjuds omväxlande aktivering, kärlek och mysstunder. Vana av hundtypen bör därför finnas i hans nya familj.

Kön: Hane
Född: maj 2022
Mankhöjd: 26 cm (växer)
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Lazaro och hans syskon är valpar till Lucia som födde sex hanar och en tik. Tiken blev strax därefter adopterad till Tyskland men Lazaro och hans bröder är ännu kvar på sheltret.

Han är en snäll och söt valp som önskar sig en kärleksfull familj som är intresserade av att lära honom allt om livet avseende miljöträning och grundläggande lydnad. Lazaro är pigg och glad med mycket kärlek inombords att dela med sig av.

Hans mamma Lucia är 54 cm i mankhöjd och finns också på hemsidan,  vi tror att Lazaro och hans syskon kommer bli betydligt mindre då de redan är snart ett halvår gamla och fortfarande små i storlek.

Det gör ont i hjärtat att se valpar på hägn, de är så kontaktsökande och behöver få mer socialisering och massor av kärlek för att kunna utvecklas till trygga, vuxna hundar och volontärerna har sällan tillräckligt med tid för dem.

Kön: Hane
Född: maj 2022
Mankhöjd: 27 cm (växer)
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Lorenzo och hans syskon är valpar till Lucia som födde sex hanar och en tik. Tiken blev strax därefter adopterad till Tyskland men Lorenzo och hans bröder är ännu kvar på sheltret.

Han är en liten valp som önskar sig en kärleksfull familj som är intresserade av att lära honom allt om livet avseende miljöträning och grundläggande lydnad. Lorenzo är pigg och glad med mycket kärlek inombords att dela med sig av.

Hans mamma Lucia är 54 cm i mankhöjd och finns också på hemsidan,  vi tror att Lorenzo och hans syskon kommer bli betydligt mindre då de redan är snart ett halvår gamla och fortfarande små i storlek.

Det gör ont i hjärtat att se valpar på hägn, de är så kontaktsökande och behöver få mer socialisering och massor av kärlek för att kunna utvecklas till trygga, vuxna hundar och volontärerna har sällan tillräckligt med tid för dem.

Kön: Hane
Född: maj 2022
Mankhöjd: 27 cm (växer)
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Leandro och hans syskon är valpar till Lucia som födde sex hanar och en tik. Tiken blev strax därefter adopterad till Tyskland men Leandro och hans bröder är ännu kvar på sheltret.

Han är en snäll valp som önskar sig en kärleksfull familj som är intresserade av att lära honom allt om livet avseende miljöträning och grundläggande lydnad. Leandro är pigg och glad med mycket kärlek inombords att dela med sig av.

Hans mamma Lucia är 54 cm i mankhöjd och finns också på hemsidan,  vi tror att Leandro och hans syskon kommer bli betydligt mindre då de redan är snart ett halvår gamla och fortfarande små i storlek.

Det är så hjärtknipande att se valpar på hägn, de är så kontaktsökande och behöver få mer socialisering och massor av kärlek för att kunna utvecklas till trygga, vuxna hundar och volontärerna har sällan tillräckligt med tid för dem.

Kön: Hane
Född: 2022
Mankhöjd: 26 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Lolo dök upp i en stad som heter Esparragal, en person såg honom sitta på gatan en dag och när han kom tillbaka nästa dag fanns Lolo kvar på samma plats. Han frågade då runt i staden om någon kände till hunden men alla skakade nekande på huvudet.

Utan chipmärkning insåg mannen att hunden var övergiven och frågade istället en veterinär om han kände någon som kunde ta hand om Lolo och tipsades då om Virginia  eftersom hon är en välkänd profil i trakten och är föreståndarinna på Parraga.

Lolo har anpassat sig bra på Parraga, han är en unghund som leker glatt med de andra hundarna och uppskattar allra mest när Miguel, en av volontärerna kommer på besök för då vet han att det blir en lekstund med honom.

Kön: Tik
Född: 2020
Mankhöjd: 34 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Carmen hittades i likhet med många andra hundar, övergiven i en stad och lämnades in till en veterinärklinik. Ingen lyckades få reda på mer och utan chipmärkning förblir hennes bakgrund okänd så hon bor nu på sheltret Parraga.

Carmen är livlig, ljuvlig, lekfull och full av bus. Finns ingen ledig människa i närheten som ställer upp – så leker hon glatt själv med bollar, repknutar eller annat som står till buds. Hon älskar att få sträcka ut i rasthagen och nu hoppas vi istället snart få se henne upptäcka våra svenska marker.

För en pigg och aktiv hund som Carmen är hägnlivet mycket långtråkigt. Utrymmet är så begränsat och människorna är alltid så upptagna.

Till Carmen söker vi nu ett livslångt, varmt välkomnande hem där friluftsaktiviteter ofta står på agendan. Hon kan tänka sig bo som ensam hund i ett hem där det finns mycket tid att ägna henne, men hon kan även dela hemmet med en glad och positiv hundkamrat.