Kön: Hane
Född: 25-09-20
Mankhöjd:
Hundhem: Malmö


Status: I Sverige
Kategori: Små

Beskrivning

Pga allergi inom familjen söker nu Poeta och Aton nya hem.  Poeta och Aton som idag heter Anton och Max kom till Sverige 2021 efter att deras ägare blivit sjuk i Spanien. De var väldigt tighta i Spanien så till en början önskade deras spanska ägare att de skulle placeras ihop. Väl i Sverige har de utvecklats till små individer som kan placeras isär.

Max (terrier) är den timida och lugna. Men under ytan finns en bestämd herre. Han är underbart snäll, och vill som Anton krypa ihop och bara sova tryggt och varmt. Han älskar också att leka och springa. Båda tycker om barn. Katter ser dom då och då ute, de bryr sig inte. Efter invant nytt boende är det inget problem att lämna de ensamma. De är rätt lika till beteendet. De tycker mycket om närhet och kel.  De är mycket lydiga. Skäller bara när dörrklockan ringer, men vid tillsägelse tystnar dom.

Kön: Hane
Född: 25-09-20
Mankhöjd:
Hundhem: Malmö


Status: I Sverige
Kategori: Små

Beskrivning

Ny info juni 2024: 

Pga allergi inom familjen söker nu Anton och Max  nya hem i Sverige.  Anton och Max kom till Sverige 2021 efter att deras ägare blivit sjuk i Spanien. De var väldigt tighta i Spanien så till en början önskade deras spanska ägare att de skulle placeras ihop.

Väl i Sverige har de utvecklats till små individer som kan placeras isär eller tillsammans om någon har möjlighet att ta dom båda. Anton (svart) är pigg och på alerten, men gillar också att krypa ihop under täcket eller i korgen och bara sova. Han är en typisk chihuahua som tror att han är tuffare ute än vad han är. Men säger man till honom så blir han tyst.  Max (terrier) är den timida och lugna. Men under ytan finns en bestämd herre.

Han är underbart snäll, och vill som Anton krypa ihop och bara sova tryggt och varmt. Han älskar också att leka och springa. De tycker om barn. Katter ser vi då och då ute, de bryr sig inte. De leker mycket tillsammans, oftast initierat av Anton. Efter invant nytt boende är det inget problem att lämna de ensamma. De är rätt lika till beteendet. De tycker mycket om närhet och kel. Bägge använder sina tassar för uppmärksamhet. De är mycket lydiga. Skäller bara när dörrklockan ringer, men vid tillsägelse tystnar dom.

Tidigare info: 

Dessa små hundar har nyligen omhändertagits efter att deras ägare blivit obotligt sjuk.

De är unga, lättskötta hundar som nu  bor i ett fosterhem i Murcia, där det även finns en katt. Poeta är den bruna hanen och Aton den lille svarte hanen.

Ni eller du som kan ge dessa raringar  en gemensam framtid i samma hem är varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan, så tar vi kontakt och ger er mer information.

Kön: Tik
Född: 23/12-2023
Mankhöjd: 39 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Sindy är den enda kvarvarande tiken i en kull på fyra valpar. Valparna föddes vid juletid på El Hocico efter att deras mamma Ruth hade hittats dräktig. Nyligen har hennes syskon blivit adopterade till Tyskland, men ännu finns en möjlighet att adoptera lilla Sindy från oss genom att skicka in en intresseanmälan. Under juli månad reser hennes mamma Ruth till Sverige. (Bilder på mamman finns att se under fliken ”adopterade hundar”.)

Sindy är en lekfull och framåt valp som gärna busar med de andra hundarna på sheltret, trots att de är både större och starkare än vad hon är. Hon är förmodligen en bodegueromix , som är en populär och efterfrågad rasblandning.

Hon söker en tillvaro där hon blir aktiverad både mentalt och fysiskt och får följa med sin ägare på lite utmaningar. Sindy är en riktig goding, både träningsvillig och ung, alltså en formbar liten tik. Hon längtar verkligen efter ett eget hem snarast  och att få lämna sheltrets trista, skälliga och stressiga miljö.

Kön: Tik
Född: 11/12-23
Mankhöjd:
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Bokad
Kategori: Små

Beskrivning

Chispitas och Toreto kom till Lynn på Rovers p g a allergi i familjen. Ägarna uppgav att de är syskon och en korsning  mellan yorkshireterrier och chihuahua så de kommer förbli små. Chispita väger drygt 3 kilo nu i juni månad.

De har båda anpassat sig väl hos Lynn och springer gärna och leker tillsammans eller med andra hundar i deras storlek.

Chispitas är en liten tjej som är både tuff och väldigt gullig. Hon är kelen och mysig,  men har också fart och energi både ute och inne, precis som sin bror.

Hon vill ha och behöver mycket närhet och söker alltså en familj som kan ge henne mycket uppmärksamhet och låta henne få delta i vardagens olika aktiviteter, tillvaron på ett shelter ger alldeles för lite stimulans. Chispitas har hemlängtan!

Kön: Hane
Född: 11/12-23
Mankhöjd:
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Toreto och Chispitas kom till Lynn på Rovers Rescue p g a allergiproblem i deras familj. Ägarna uppgav att de var av blandras mellan yorkshireterrier och chihuahua så de kommer förbli små till storleken. Toreto väger nu ca 4 kg och systern Chispitas väger 3.4 kg.

De har anpassat sig väl hos Lynn och springer gärna och leker tillsammans eller med andra hundar i deras storlek.

Toreto är väldigt mycket småhund, en liten och mycket snäll pojke men livlig, det är full av fart och livsglädje. Han är otroligt kelig. Han fungerar bra ihop med andra hundar i mindre storlek, men kan skälla på större hundar som passerar förbi, han är fortfarande ung och behöver vägledning i livet.

Känner du dig redo för att ge honom en nystart i ett eget hem? Toreto längtar efter dig!

Kön: Tik
Född: 2022 nov
Mankhöjd: 28 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Shakira tillhörde en kvinna som hade för många hundar. Lynn på Rovers Rescues har varit där en gång förut och hämtat hundar och då lovade kvinnan att hon skulle kastrera sin tik.

Hon höll inte sitt löfte och nyligen fick Lynn ett samtal från en granne till kvinnan som igen slog larm om hundar i misär. Lynn åkte dit igen och mycket riktigt, kvinnans tik hade sen sist fått ännu en oönskad kull. Alla andra hundar utom Shakira ”bodde” på en liten innergård, skygga och utan mänsklig kontakt. Kvinnan var dock fäst vid Shakira, så hon fick bo med henne inomhus.

Lynn tog tillsammans med ett annat shelter över alla hennes hundar, inklusive Shakira så hon skulle kunna bli kastrerad. Hon tog hem Shakira till sig och då hon var van att bo inne fick hon flytta upp till Lynns eget hus och hennes hundar.

Shakira anpassade sig snabbt till den nya miljön och  leker glatt med både Lynn och de andra hundarna. Hon visar tydligt när hon vill gå ut så ännu har det inte skett några olyckor inomhus.

Hon är en liten hund som väger strax under 5 kg. Shakira är social till sin natur och vi tror hon kommer bli en kär familjemedlem  i sitt ”föralltid” hem.

Kön: Tik
Född: nov 2023
Mankhöjd: 32 cm
Hundhem: Parraga


Status: Bokad
Kategori: Små

Beskrivning

Lola lämnades in till Parraga tillsammans med sin broder Lolo då de var resultatet av en oönskad kull valpar. På Parraga tar man emot oönskade valpar så länge ägaren går med på att kastrera sin tik, en operation som sheltret betalar för så att det inte blir fler kullar.

Lola och Lolo fick till en början bo i ett jourhem då det inte fanns plats för dem på sheltret. Flytten vid fyra månaders ålder har varit mer traumatisk för brodern som fortfarande är rätt skygg för okända besökare. Lola däremot älskar volontärer och har anpassat sig bra.

Hon fungerar även bra med andra hundar och leker glatt med dem alla. Vi tror Lola skulle kunna  passa i de flesta miljöer så länge hänsyn tas till att hon är en unghund som ännu har mycket att lära sig av livet och behöver förståelse och tålamod.

Kön: Hane
Född: 30/10/2019
Mankhöjd: 32 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Toby är en terrier korsning som kom till sheltret efter att hans husse hade gått bort och ingen anhörig kunde ta sig an honom.

Toby är en grabb med en stor personlighet. Han är nog en av de roligaste hundarna som jag träffade under mitt besök. Han är en liten clown som slänger  sig upp i famnen från ingenstans, ger en puss och sedan fortsätter han på sina egna äventyr.

Han är en lättränad och lyhörd kille som fungerar med allt och alla och stora som små hundar. Han behöver ett hem som tar med honom på allt roligt som livet har att erbjuda en nyfiken och pigg liten kille.

Toby kan bo både i lägenhet och i hus.

Kön: Tik
Född: 19/12/2023
Mankhöjd: 28 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

När Lynn räddat en liten tik på landsbygden kunde hon aldrig anat att hon var dräktig eftersom hon var så mager. Efter några veckor hade hon lagt på hullet och Cindy, som hon nu döpts till, togs till veterinär för de sedvanliga blodproverna. Då konstaterades att hon var dräktig med fyra små valpar och Lynn blev inte glad eftersom hennes hägn redan är fullt av övergivna hundar.

Valparna föddes precis innan julafton i fjol. Mamma Cindy är bara 35 cm och den förmodade pappan är inte mycket större, så valparna förväntas förbli små.
Sylvia och Kiro är några cm mindre än sina bröder Cola och Frank.

All grundläggande valputbildning ligger framför henne, vilket inkluderar saker som vardagslydnad, miljöträning och socialisering. Till Sylvia söker vi dig som har tänkt igenom ditt beslut att skaffa valp och som har tålamodet, kunskapen och tiden för det arbete det innebär. Eftersom hon är så ung, så kan hon troligtvis anpassa sig till de flesta miljöer och även lära sig att bo med katt.

Kön: Hane
Född: 19/12/2023
Mankhöjd: 28 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

När Lynn räddat en tik från att bli övergiven på landsbygden kunde hon inte ana att   hon var dräktig eftersom hon var så mager. När hon sedan började öka i vikt trodde
Lynn att det bara handlade om att hon äntligen fick regelbundna måltider, så när hon sedan tog Cindy till sin veterinär för de sedvanliga proverna blev hon bestört vid beskedet. Rovers Rescue är mer än fullbelagt redan så valparna måste bli adopterade så snart som möjligt.

Valparna föddes precis innan julafton. Mamma Cindy är bara 35 cm och den förmodade pappan är inte mycket större, så valparna förväntas förbli små. Kiro och Sylvia är några cm mindre än sina bröder Cola och Frank.

All grundläggande valputbildning ligger framför honom, vilket inkluderar saker som vardagslydnad, miljöträning och socialisering. Till Kiro söker vi dig som har tänkt igenom ditt beslut att skaffa valp och som har tålamodet, kunskapen och tiden för det arbete det innebär. Eftersom han  är så ung, så kan han troligtvis anpassa sig till de flesta miljöer och även lära sig att bo med katt.