Kön: Tik
Född: 2018
Mankhöjd: 29 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Många äldre skaffar sig en hund som sällskap, men tänker inte alltid på att deras pälskling troligen kommer överleva dem och vad händer då med hunden?

Lilla Pompoms matte dog och ingen av hennes närstående kunde/ville bli hundägare. I drygt 4 år hade hon bott hos den gamla damen och haft en mjuk bädd och ett kärleksfullt hem, men har nu blivit inlämnad på ett shelter där hundarna står i rader i sina kala burar och skäller för att få komma därifrån. Volontärerna gör sitt bästa, men för Pompom är detta ett grymt öde.

Hon var rumsren tidigare, vilket vi dock inte kan garantera i ett nytt hem då det kan ta lite tid att vänja sig vid nya rutiner efter ett miljöombyte.

Pompom fungerar bra med andra hundar på sheltret, men levde tidigare som ensamhund och skulle nog helst föredra att få all uppmärksamhet själv.

 

Kön: Tik
Född: 2020
Mankhöjd: 36 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Ella kom till Parraga efter att ha räddats tillsammans med sina valpar, de befann sig vid en trafikerad väg och det var ett mirakel att de alla  klarade livhanken. Ellas valpar blev snart därefter bortadopterade till Tyskland vid 8 veckors ålder.

När vi träffade valpfamiljen i mars månad hade de precis kommit till sheltret. Nu när valparna har flyttat och inte längre kräver  all hennes tid och uppmärksamhet har Ella verkligen blommat ut och är kontaktsökande och social.

Ella kommer bra överens  med andra hundar, men trivs även bra i sitt eget sällskap och slipper därför dela ”rum” på sheltret. Hon har ett litet sött underbett som inte stör henne när hon äter.

Till Ella söker vi en lugnare tillvaro utan mindre barn eftersom hon inte har någon erfarenhet av små människor.

Kön: Hane
Född: 2021
Mankhöjd: 34 cm
Hundhem: Parraga


Status: Bokad
Kategori: Små

Beskrivning

Bear är en förmodad schäferkorsning, en liten krabat med korta ben på endast nio månader som hittades ensam i en närliggande stad. Då han inte var chippad togs han till Parraga medan de efterlyste ägaren, men ingen dök upp.

Han är en pigg och aktiv kille som älskar att busa med sina leksaker eller leka med de andra hundarna på sheltret. Han beskrivs som en godmodig hund som gärna vill ha sysselsättning och tycker tiden instängd i sitt ” bås”  är för långtråkig ibland.

Bear är fortfarande läraktig och behöver träning i allt som en unghund behöver kunna i vardagen och ute i samhället,  såsom att gå fint i koppel, passera folk och hundar på ett bra sätt m m .  Tveksamt om han kan bo med katt eftersom han vid besök i katthägnet visade lite väl stort intresse tyvärr.

En så ung och glad hund kräver tålamod och övning av sin förare, antar du den utmaningen med liv och lust  så kommer du att få en fantastisk kamrat med tiden.

Kön: Tik
Född: 2018
Mankhöjd: 30 cm
Hundhem: Parraga


Status: Bokad
Kategori: Små

Beskrivning

Kika delade hem med Kiko hos en ägare vars drogmissbruk ledde till att hundarna skyndsamt behövde omplaceras och de placerades då på Parraga i väntan på sina nya hem.

Hon är ännu en försiktig liten hund, vilket inte är förvånande alls efter den omtumlande förändringen i hennes liv. Hon tyr sig till volontärerna som ger henne trygghet och kel och gör små lekinviter till andra små hundar i hennes egen storlek. De stora hundarna som skäller i båsen runtikring skrämmer henne dock och tar tid att vänja sig vid som nyanländ till ett stort shelter.

Denna tillvaro passar alltså inte alls Kika för hon skulle uppskatta ett betydligt lugnare liv, utan småbarn och i ett stillsamt bostadsområde. Hon kan antingen bo som ensamhund eller tillsammans med en annan trygg hund.

Kön: Hane
Född: april 2021
Mankhöjd: 30 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Kike bodde på gatan och besökte var kväll  samma restaurang för att be om lite matrester. En kväll satt en bekant till Virginia, föreståndarinna på Parraga  och åt på restaurangen och såg då Kike och frågade kyparen om han hade något hem. När svaret blev nekande så tog hon först med sig honom hem och nästa dag till Parraga.

Kike är en väldigt sällskaplig hund som gillar människor. Han är trygg i sig själv och skulle kunna bo i en stad såväl som på landet.

Han är självständig och van att leva som ensamhund,  men han fungerar ändå tillsammans med andra hundar på hägnet så länge de inte visar dominans. Han är ännu inte testad med katter.

Kön: Hane
Född: maj 2020
Mankhöjd: 32 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Kiko och lilla Kika bodde hos en man som tyvärr missbrukade droger och var därför ingen lämplig hundägare. En granne till honom försökte på alla de sätt förmå honom till att självmant lämna över dem till det närliggande sheltret för omplacering och därmed ge dem en andra chans till ett värdigt hundliv, vilket till sist gav resultat.

På Parraga har Kiko nu funnit sig väl tillrätta och fördriver tiden av väntan på ett nytt hem med en massa bus och lek med de andra mindre hundarna när tillfälle ges.

Kiko är förmodligen en pincherkorsning , en aktiv hundras som helst vill bo i ett hem där han får följa med på roliga familjeaktiviteter och andra utmaningar i form av träning tillsammans med matte eller husse. Han söker även ett hem där inga  småbarn finns, eftersom han inte har någon vana utav barn.

Kön: Hane
Född: 2020
Mankhöjd: 36 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Adrian hittades ensam  invid en väg och togs  till Parraga för att undersöka om han hade någon ägare. Han var i gott  skick men saknade chipmärkning och gåtan om han var övergiven eller bara på villovägar förblev obesvarad.

Han har inte varit länge på Parraga men har gjort sig hemmastadd där och är en glad kille som älskar allt och alla. Han är mer lång än hög i sin kroppsform så är nog en salig blandning av raser, vilket inte tycks bekymra honom det minsta…

Adrian är pigg och kavat och tycker livet är toppen. Han tycker om att hålla igång och bli aktiverad och har en nyfiken inställning till det mesta i sin omgivning.

Kön: Hane
Född: 07-07-2021
Mankhöjd: 32 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Portos bodde tillsammans med Atos i en familj tills de en dag inte längre kunde eller ville ha dem kvar av oklar orsak och lämnade därför  in dem på Parraga.

Han är förmodligen en korsning mellan en tax och en pincher. Det är iallafall en mycket glad kille vars svans går på högvarv när en volontär kommer för att ge honom uppmärksamhet. Han delar idag kennel med Jazmin, som han kommer mycket bra överens med, men han leker även gärna med de andra småhundarna.

Till Portos söker vi nytt hem hos en aktiv & sportintresserad familj då han gillar att hålla i gång.

Kön: Tik
Född: 2021
Mankhöjd: 39 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Lima hittades på landsbygden och fick till en början komma till en jourfamilj innan det fanns någon ledig plats på sheltret. Hon har precis kommit dit och tycker fortfarande allt är lite läskigt,  men hon älskar volontärerna och kommer gärna fram för att bli klappad.

Hon bor tillsammans med Romo och Dino som hon fungerar bra ihop med. Under hennes tid på sheltret kommer hon få gå på dagliga koppelpromenader och träffa barn i skolåldern så att hon förhoppningsvis även blir bekväm med yngre barn.

Eftersom Lima enbart bott på landsbygden önskar vi att hennes framtida hem också ska finnas  i en lugnare miljö. Hon bor gärna ihop med en annan stabil hund som kan agera lite som en guide i livet för henne.

Kön: Hane
Född: 2020
Mankhöjd: 34 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Anblicken av Duero i sin inhägnad gjorde mig ont att se för han saknar och älskar  människor så mycket och gör allt för att vi ska uppmärksamma honom.

Hundar som tidigare har bott med en familj har ofta svårt att vänja sig vid allt stoj, stim och skällande på hundhemmet och när jag  satte mig  hos honom så kryper han upp i knät och kurar ihop sig och suckar sedan förnöjt.

Duero hittades på gatan och fick till en början bo temporärt hos upphittarna, men då båda hade arbete utanför hemmet så tvingades de lämna honom på Parraga.

Han fungerar bra ihop med andra hundar på hägnet, men vi tror ändå han skulle må bäst att få vara ensamhund i sitt nya hem så ingen avundsjuka uppstår då han gärna vill ha all uppmärksamhet.

Duero är förmodligen någon typ av pincherkorsning och kan både klättra och hoppa högt,  så vid intresse  av att gå någon hundkurs så skulle agility säkert passa honom utmärkt.