Kön: Hane
Född: 3,5 år
Mankhöjd: 29 cm
Hundhem: Rovers Rescue

Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Billys historia är tragisk och visar verkligen den sämsta sidan av mänskligt beteende mot sina husdjur.

Billy hade en gång ett hem hos en man som han säkert trivdes bra ihop med. Men när mannen en dag blev sjuk och placerades på ett hem fanns ingen som ville ta ansvar för Billy så han fick bo kvar utanför huset i tro att husse kanske en dag skulle komma hem igen.

Om nätterna sov han på trappstegen upp till huset och kunde säkert inte förstå varför hans husse helt plötsligt hade blivit grym och inte ville släppa in honom. Grannarna klagade över Billy då han dagarna i ända grät ut sin sorg med att gny och skälla tills han en dag blev bönhörd av en räddande hundvän som tog honom till Lynn.

Väl hos Lynn märkte vi att han gick lite kutryggad så vi bestämde oss för att ta honom till veterinären. Undersökningen visade att han hade en inflammation i ryggen och patella på ena benet. Veterinären gissade att någon hade sparkat honom men trodde att med lite antiinflammatoriskt och en operation av benet så skulle Billy bli helt återställd och det visade sig stämma bra.

Ingen skulle dock kunna ana att Billy farit illa i livet då han är en glad liten krabat som älskar att springa omkring och leka. Han bor idag ihop med Leo som vi till en början inte visste om han gillade hanhundar, men Billy gillade han. Han kan bo i de flesta hem, med eller utan andra hundar.