Kön: Tik
Född: 01/08-22
Mankhöjd: 35 cm
Hundhem: Rovers Rescue

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Blanquita hittades långt från närmaste väg. Hon var bunden till ett rep så hon kunde inte heller ta sig någonstans. Tack vare ett samtal från en förbipasserande hundägare som rastade sin hund fick Lynn på Rovers Rescue reda på den lilla tikens öde.

Väl på plats fann hon  Blanquitas tillbehör i en plastpåse inkl hennes pass, så då såg  hon att hunden hette Blanquita och var endast 8 månader gammal. Någon hade alltså varit ägare till henne och skött om henne till en början, men sedan tröttnat och dumpat av henne ute på landsbygden.

När Lynn tog henne hem till sitt hägn såg hon att Blanquita var i dåligt skick. Hon var helt förståeligt vilsen, hungrig och trött med en päls som mest bestod av stora tovor. Efter mat och dryck började Lynn sedan tålmodigt klippa bort de värsta tovorna för att sedan låta henne vila och under kommande dagar fortsätta klippa/ sköta om henne och sakta förvandlades Blanquita till en nöjd och glad liten skönhet.

Nu har hon glömt sina sorger och är precis som alla unghundar ska vara, hon är både sprallig och tillitsfull  samt älskar att leka med de  andra hundarna, men saknar någon att kalla sin egen matte/ husse. Hur välmenande Lynn än är så har hon alltför många andra hundar att ansvara för och tiden räcker alltså inte till för att ge Blanquita all den kärlek och trygghet hon behöver efter sin hemska vanvård.

Blanquita är den typisk familjehund som skulle älska att tillhöra en familj och följa med på familjens äventyr.