Kön: Hane
Född: 19-10-19
Mankhöjd: 56 cm
Hundhem: Parraga

Status: Adopterad
Kategori: Mellan

Beskrivning

Carlos söker nytt hem! 

Mycket fredlig hund som trivs med både vuxna och barn. Funkar med höns. Andra djur har vi ingen erfarenhet av. Har aldrig visat aggressivitet utan säger ifrån försiktigt om någon hund besvärar honom för mycket eller om han vill vara ifred.

Har hittills funkat med ALLA hundar och är inte den som hoppar upp mot människor. Glad att gå fram och hälsa på alla som han märker att vi hälsar på.
Gillar att bli gosad med inomhus. När han är ute vill han helst vara aktiv, spåra, fånga boll, gnaga på pinnar och lufsa runt/springa i naturen. Ibland bara ligga och chilla. Han tycker också om vintern och är förtjust i snö.

Carlos är en tyst hund med mycket kroppspråk och ger tydliga signaler när han vill något och skäller bara när han hör något utanför huset som han inte känner igen. Svag för harar eftersom han har en del jakt i sig och vill gärna springa efter.

Han är ok med koppel och vi har låtit honom motionsträna i långkoppel.
Han var en gång bra på gå fot men eftersom vi inte har haft så mycket tid har det blivit eftersatt. Det kan man ju träna upp igen. Han vet absolut vad gå fot är och ibland är han duktigare än andra gånger.

Han har ensamtränats tidigt så det går bra. Vi har lämnat honom 4-5 timmar ett par gånger.

Tidigare info: 

Carlos lämnades med sina sex syskon i en kartong utanför Parraga en morgon då deras ägare ville bli av med dem. Nu är detta glada gäng i säkerhet och på jakt efter sina för-alltid-hem. På Parraga beskriver volontärerna de kvarvarande två syskonen som sociala unghundar som gärna leker med de andra hundarna på hägnet.

Volontärerna  ser till att de  får mycket hanterings- och socialiseringsträning så att de är så välanpassade som möjligt för sina nya liv, men det är inte någon enkel uppgift eftersom hägnet är lantligt beläget.  De är dock båda motiverade och träningsvilliga hundar med en del energi  och vi tror att de skulle trivas allra bäst med att bo i en  lugnare miljö med mindre intryck en vad ett storstadsliv skulle innehålla.