Kön: Hanhund
Född: 2013
Mankhöjd: 32 cm
Finns i Älvsjö

Goliat är en mjuk, känslig och otroligt vänlig kille när han känner sig trygg. Han älskar uppmärksamhet och njuter i fulla drag när man klappar och myser med honom och lägger sig alltid tätt intill sin människa. Han har lite resursvakt när det gäller andra hundar kring mat eftersom han alltid bodde ensam i Spanien, så kommer det hundar på besök så behöver man plocka bort foder och tuggben tills han lärt sig att hantera situationen. Han älskar att gnaga på ett tuggben och det är bra för hans tänder också.

Goliat är lugn inomhus och kan nöja sig med korta promenader då och då men följer också gärna med på längre turer. Han är nöjd bara han får följa med och han blir mycket exalterad när kopplet plockas fram för promenad!
Han skäller ibland vid hundmöten och det beror på att han blir rädd och osäker, ett hem på en mindre ort utan alltför många människor och andra hundar vore därför att föredra.

Han har svårt för att bli lämnad ensam hemma eftersom han ofta blev instängd hela dagar i sitt spanska hem. Därför är det viktigt att han får komma till en äldre ägare som tillbringar nästan all sin tid hemmavid.

Goliat skulle trivas bäst som ensamhund då han älskar att vara i centrum och vill inte gärna dela med sig av mattes eller husses kärlek. Han är en hängiven hund som söker efter sin egen människa att älska resten av sitt liv.

Tidigare info
Goliat kom till hägnet efter att hans ägare med åldern hade blivit blind och kunde inte ta hand om den här lilla killen längre på de så efterlängtade promenaderna. Alicia, som bor nästan granne med mannen, erbjöd sig då att försöka hjälpa till med att hitta ett nytt hem.

Han älskar verkligen att vara ute i naturen! Han sprang lyckorus när han fick springa på Alicias plantage med chansen att snusa på alla spännande och nya dofter efter att ha tvingats leva instängd under längre tider. Till Goliat söker vi ett hem som gillar att ta med sin hund överallt och där han får hänga med i vått och torrt.