Kön: Hane
Född: 12/05/2022
Mankhöjd: 40 cm
Hundhem: El Hocico

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Trufo hittades i ett dåligt skick redan i juli månad, lämnad mitt ute på ett fält, full  med fästingar och ett halsband som satt alldeles för hårt åtspänt att det börjat tränga in i hans hals.

Han såg eländig ut och mådde förstås inte alls bra. Marissa, föreståndaren på El Hocico tog den stackaren hem till sig själv så han kunde få återhämta sig fysiskt och psykiskt.

Trufo är en Bodeguero, en ras med kämpaglöd och det dröjde inte länge förrän
han var uppe på benen och busade med de andra hundarna och snart därefter var hans trasiga lilla kropp också hel igen med hjälp av bra näring och omsorg.

Trufo är ung och lekfull och kommer sannolikt att förbli en aktiv kille så vi söker efter tt hem som kan erbjuda långa promenader och rolig och omväxlande träning, både för kropp och knopp. Hundar av rasen bodeguero är också arbetsvilliga och lättlärda och nu finns alltså tillfälle att adoptera en härlig och rolig träningskompis som gärna vill göra rätt och förbli dig trogen resten av sitt liv.

Trufo fungerar fint ihop med barn i skolåldern då det är de som ofta hjälper till med koppelpromenaderna på sheltret. Han behöver dock bli bättre på att gå i koppel, men det är något volontärerna jobbar med varje dag.

Trufo längtar alltså efter en aktiv familj som vill hitta på spännande övningar tillsammans med honom och han kommer att trivas med att bo antingen som ensamhund eller tillsammans med en hund med liknande energinivå.