Kön: Hane
Född: 2020 april
Mankhöjd: 35 cm
Hundhem: Trollhättan

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Uppdatering i maj från jourhemmet i Trollhättan…

Otto är en energisk kille som fungerar  bra med alla hundar, men leker allra bäst och helst  med stora hundar. Han är en robust terrier och har många egenskaper gemensamt  med den välkända rasen Jack Russell.  De har mycket karaktär och personlighet, men passar sällan någon förstagångsägare utan erfarenhet av hundar och särskilt denna ras behövs nog för att hund och ägare ska trivas med varandra.

Han bör bo med en tydlig ledarperson eftersom han inte är mogen att ta den rollen själv utan söker vägledning av sin ägare. Nya människor skäller han ut, men tystnar snabbt när han blir ignorerad och blir kort  därefter din kompis.

Otto behöver också få en begränsad, mindre yta med ett ben att gnaga på när han lämnas själv en stund, han är en unghund och kan annars bli lite rastlös och ” tuggig” . Han är inte tränad att vara lös förutom på inhägnat område.

Han är känslig för störningar och behöver ett lantligt beläget hem utan småbarn. Otto vill inte bli störd när han äter utan vill ha sin mat och ben ifred från övriga familjemedlemmar.

Tidigare info från Spanien…

Otto lämnades på Parraga då hans familj sannolikt hade tröttnat på att vara hundägare efter det gulliga valpstadiet. Därefter blir ju ofta utmaningarna lite större för många mattar/hussar under en period när unghunden nått den s k “slyngelåldern”

Han är nu sju månader gammal och av en spansk terrierras som heter Bodeguero. Otto är en glad kille som fungerar bra ihop med andra hundar och förstås gärna vill leka, både med en kul kompis och/eller med en rolig leksak.

Rasen är arbetsvillig och lättlärd och nu finns alltså tillfälle att adoptera en härlig och rolig träningskompis som gärna vill göra rätt och förbli dig trogen resten av sitt liv.

Otto vill komma till en aktiv familj som vill hitta på spännande övningar tillsammans med honom. Han kan bo antingen som ensamhund eller tillsammans med en hund med liknande energinivå.