Kön: Hane
Född: 10-06-2016
Mankhöjd: 57 cm
Hundhem: Parraga

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Siro adopterades som valp av en volontär på Parraga. Hon brukade under en kortare period hjälpa till med att fotografera hundarna och adopterade snart två hundar därifrån. I efterhand visade det sig tyvärr att flickan inte var mogen att ta ansvar som hundägare under hela deras liv för efter bara några år lämnade hon skamsen tillbaka dem båda till hägnet .

Vid mitt besök nyligen fick jag själv äntligen lyckan att  träffa Siro efter att ha hört mycket gott om honom. Han sprang då, glad i hågen och  till synes mycket social och trygg , genast oss till mötes. Han var överlycklig över att få besök av människor och saknar nog ännu närheten och tillhörigheten till sin ägare. Han började dock genast leka med Miguels hund Carla, som alltid följer med honom överallt.

Siro är vad vi förstår redan van vid det mesta i tillvaron. Han fungerar bra med både stora som små hundar och älskar att kasta boll. Vi vet inte hur han fungerar ihop med katter då det inte fanns katter i förra hemmet, men han kan gå fint under en koppelpromenad, vilket sällan kan tas för givet efter en vistelse på hundhemmet. Siros högsta önskan är att få flytta till ett eget, kärleksfullt hem igen.