Kön: Tik
Född: 2018
Mankhöjd: 50 cm
Hundhem: El Hocico

Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Sofia hittades vandrandes ensam i en stad vid ett års ålder. Det är vanligt att hundar i Spanien införskaffas som valpar,  men lämnas sedan åt sitt öde när de vuxit till sig och inte är små och söta längre, utan en hund som nu kräver mer.

Sofia ville inte bli lämnad åt sitt öde och sökte kontakt med var och varannan människa hon träffade för att få någon till att ta hand om henne, vilket till sist ledde till att hon hamnade på ett shelter. Här har hon nu bott i tre år i väntan på att någon ska upptäcka hennes fina egenskaper och ge henne ett riktigt hem.

Sofia är en extremt lojal fyrbent vän och tyr sig till människor hon lär känna. Hon lär sig snabbt och gör allt för att få uppmärksamhet.

Hon älskar att vara med volontärerna och vill bli klappad och kramad av alla. Hon går på promenader varje dag med både barn och vuxna. Dock är hon stark och kan därför dra i kopplet av ren iver.  Sofia har inget ont i sinnet, men ska endast bo med stora barn/ tonåringar eftersom hon inte fått någon fostran och är därför klumpig vid närkontakt/ hälsningsprocedur  av pur glädje.

Sofia funkar bra med andra hundar men vi ser gärna att hon hamnar som ensamhund eller tillsammans med en annan lugn hundkompis.

Vi förmedlar enbart bull/muskelhundar  till hem med erfarenhet av rasen.  Ej till förstagångsägare, personer under 25 år eller till familjer med småbarn. Detta är helt underbara sociala men starka och aktiva hundar, som kräver en stabil, trygg och erfaren hundförare som vill träna med positiva metoder.