Kön: Tik
Född: 17-05-16
Mankhöjd: 55 cm
Hundhem: Parraga

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Amber bodde hos en spansk man som aldrig brydde sig om att kastrera henne och inte heller att skydda henne från parning under hennes löp. Vid varje kull hon fick ringde han upp Parraga och bad dem att genast att hämta hennes valpar. Han var stolt över att hans tik gav så vacker avkomma och förklarade att Parraga borde vara tacksamma att få chansen att placera dem…

När detta hänt tre gånger blev Virginia, ägaren till Parraga, upprörd och meddelade i skarpa ordalag att skulle hon nu ta emot även denna kull så ville hon ha Amber också. Så med sin sista kull på hela nio valpar flyttade Amber in till Parraga där hon genast kastrerades om mannen skulle ändra sig igen.

Amber är förmodligen en korsning av malinois och blir lätt stressad då hon är instängd i en bur på Parraga. Hon bor ihop med Fernando som hon dock gärna leker tillsammans med.

Hon är en aktiv hund som behöver röra på sig och arbeta mentalt, men hon är också anpassningsbar och vill vara till lags. Amber är ännu ung och läraktig och endast fantasin sätter gränser för hur långt hon kan gå. Hos rätt ägare är hon den perfekta följeslagaren i vått och torrt!