Kön: Tik
Född: nov 2022
Mankhöjd: 50 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Speciella

Beskrivning

Alba hittades tillsammans med sina tre syskon i en låda vid floden. Hennes syskon blev snart därefter adopterade, men Alba blev tyvärr kvar på sheltret. En orsak  kan vara att hon har en tass som är mer platt, något som på engelska kallas ‘splayed feet’. Detta är dock inget som skapar  smärta eller rörelseproblem för Alba älskar och springa omkring och leka med de andra hundarna och att bada! När vi tog fram en barnpool för hundarna att svalka sig i var hon först av alla ner i vattnet.

Alba är annars till sättet en lugn och behaglig hund. Hon är  den typ av hund som  varken hörs  eller syns mest utan en hund som gärna bara vill vara med på ett hörn. Hon går dagliga promenader och går bra i koppel. Hon fungerar även bra med barn i skolåldern.

Kön: Hane
Född: 2015
Mankhöjd: 34 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Adopterad
Kategori: Speciella

Beskrivning

Romo bodde på en gård tillsammans med sin familj då de av någon anledning inte längre ville ha hund och frågade därför Marisa på El Hocico om hon kunde ta hand om honom.

Han har nyligen kommit till sheltret och är en aning förvirrad och undrar varför han inte längre bor med sin familj,  men han blir glad så fort volontärerna kommer dit och ger honom den kärlek och trygghet som han behöver.

Han bor ihop med Dino och Lima, två andra nykomlingar som han leker glatt med trots att han är lite äldre än de båda.

Till Romo söker vi ett lugnt beläget hem då det är så han har levt hittills. Han fungerar bra ihop med barn i övre skolåldern och jobbar nu på att gå fint i koppel.

Kön: Hane
Född: 01-10-2017
Mankhöjd: 52 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Speciella

Beskrivning

Mayo räddades vid ett vanvårdsärende tillsammans med sin syster Abril och hans bror Julio. Det har tagit en lång tid för honom och hans bror  att komma över det men med kärlek och omvårdnad mår de idag mycket bättre.

Han är en korsning med Chow Chow, vilket bl a kan ses på hans blåa tunga.

Mayo är idag en glad kille som älskar både barn och de nya volontärer som kommer på besök. Han förstår nu att sele och koppel  är något positivt och att han då får gå roliga promenader. Mayo fungerar bra med andra hundar som är snälla mot honom och han fungerar även bra ihop med barn i skolåldern. Han är van vid ett lugnare liv och vi tror att han skulle må bäst att bo mer lantligt.

Kön: Hane
Född: 01-10-2017
Mankhöjd: 51 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Speciella

Beskrivning

Julio räddades vid ett vanvårdsärende tillsammans med sin syster Abril och hans bror Mayo. Det har tagit en lång tid för honom  att komma över det han varit med om, men som volontärerna också berättade, plötsligt en dag var det som han hade beslutat sig för att älska livet igen.

Julio är idag en glad kille som älskar både barn och de nya volontärer som kommer på besök. Han förstår nu att sele och koppel  är något positivt och att han då får gå roliga promenader. Julio fungerar bra med andra hundar som är snälla mot honom och han fungerar även bra ihop med barn i skolåldern. Han är van vid ett lugnare liv och vi tror att han skulle må bäst att bo mer lantligt.

Kön: Tik
Född: 2015 januari
Mankhöjd: 30 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Adopterad
Kategori: Speciella

Beskrivning

Minnie hittades dräktig på ett industriområde. Hundvänner vädjade för henne på Facebook  och det var så hon kom att hamna på Lynns hägn

Lynn var först orolig över mängden valpar då Minnie var stor om magen, men när de väl såg dagens ljus den strax före årsskiftet blev det endast tre valpar.

Minnie är en härlig hund med en mycket mild personlighet. Hon kräver inte mycket och stannar helst inomhus om vädret är dåligt. Det var inte lätt att få ut henne under de regniga dagarna som vi var där. Hon lägger sig då helst på rygg för att bli klappad på magen istället.

Minnie är ännu lite för rund om magen. Dels p g a sina valpar och för att hon älskar godis av alla de slag. Minnie skulle passa i de flesta hem, hon  är väldigt lugn och tyst av sig.