Kön: Hanhund
Född: 2018 ok?
Mankhöjd: 37 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Små

Beskrivning

Får vi presentera lille Harry? En mycket tillgiven, söt och livlig spjuver. Harry hittades ensam på landsbygden och togs då till hundhemmet Parraga. Trots att han är en trevlig och enkel hund fanns ingen ägare som anmält honom saknad.

Harry är en väldigt glad, vänlig och frimodig hund som också är mycket förtjust i sina artfränder. Hans högsta önskan är att få bo i en familj som tycker om att ta långa promenader och att leka med honom. Han kan bo med lite äldre barn och kan bo med en annan hund.

Harry är helt enkelt en underbar liten kille som skulle passa i de flesta familjer. Har ni ett hem till fina Harry? Tveka då inte att skicka in en intresseanmälan!

Kön: Tik
Född: 2018 ma?
Mankhöjd: 45 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Andrea kastades över staketet till hägnet en kväll och bodde förmodligen innan dess i en familj då hon var i gott skick. Hon fann sig relativt snabbt i sin nya miljö trots att den är långt ifrån hemlik.

Denna vackra tik blev snabbt hunden som charmade alla volontärer på hägnet. Andrea trivs bra med andra hundar och är en lättsam tjej som är vänlig och livlig. Hon är fylld av kärlek och letar efter en familj som kommer älska henne och ge henne det liv som hon förtjänar. Andrea vill komma till en aktiv familj som vill hitta på roliga saker med henne och gå långa promenader. Kanske agility, nosework eller spårövningar kan vara aktiviteter som passar för henne?

Kön: Hane
Född: 2012 jan
Mankhöjd: 63 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Leo har bott hela sitt liv på hägnet, men är trots det en underbar hund med mycket karisma som älskar volontärerna på hägnet. Han hittades för många år sedan, lämnad i området kring sheltret, smutsig och full med ohyra. Efter ett snabbt bad insåg man hur härlig denna hund var, men Parraga hade redan flera stora hundar som de inte lyckats med att hitta hem till så Leos framtid såg inte ljus ut. Åren gick och Parraga fick flera utländska samarbetsparners bland annat Amigos Mios och idag är Leo ensam kvar av dem och frisk nog till att få resa. Vi vill så gärna ge Leo ett par fina år på soffan, i ett hem som kelar med honom och tar honom på promenader i vår fina natur.

Leo får följa med på äventyr med Miguel, som är en av volontärerna på hägnet. Han får ibland bo i hans lägenhet, där han leker med Carla, Miguels egna hund. Tillsammans åker de även till stranden där Leo får bada, något han älskar.

Han älskar verkligen människor och är en smart hund. Leos kommer bäst överens med tikar, då han bott många år tillsammans med dem. Dominanta hanar orkar han inte med och säger då ifrån. Även barn tycker han mycket om, då han älskar att bli klappad. Jag har själv spenderat många timmar, bara liggandes bredvid Leo och klappat hans mage och som han njuter.

Har du en mysig soffa? Kärlek till hundar i ditt hjärta? Gillar du promenader i friska luften? Då har du nog allt det som Leo skulle skriva att han önskade i en kontaktannons bara han visste hur man gjorde. Vi vet i alla fall att den som får blicka in i dessa vackra och uttrycksfulla ögonen varje dag är en lyckans ost!​

Binky

Kön: Hanhund
Född: 2019 feb
Mankhöjd: 26 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Binky är en av Chispas valpar som leverades i en plastsäck när kvinnan i staden inte längre kunde ha kvar sina hundar. Han är en underbar valp – på väg att bli unghund. Han är alltid väldigt glad, social och livlig. I likhet med sin syster Dinky så älskar han leksaker, pinnar, bollar, rep – han leker vare sig han har sällskap av andra hundar eller är ensam. Allt är spännande i Binkys värld.

Han är väldigt nyfiken och kontaktsökande. Binky kastade sig över godispåsen när bilderna skulle tas och han var inte blyg för kameran utan struttade runt som om han inte hade ett enda bekymmer i världen.

Kön: Hanhund
Född: 2019 feb
Mankhöjd: 35 cm
Hundhem: Las Torres


Status: Adopterad
Kategori: Små

Beskrivning

Koko hittades ensam och övergiven i staden Murcia, ängslig och rädd. De flesta människor bara gick förbi utan att ens ge valpen en blick och hans gälla rop på hjälp blev bara högre och högre. Till hans lycka lyssnade en djurvän till sist och kom till hans undsättning. Han togs till veterinären, där de bedömde honom i gott skick, men utan chipmärkning så någon ägare kunde ej hittas.

Idag bor Koko i hemmet som hittade honom, men p g a tidsbrist och tre egna katter så får inte Koko den tiden han behöver utan letar efter ett eget hem. Han är av rasen bodeguero och kommer överens med katterna, dock vill han gärna bjuda upp till lek, vilket sällan uppskattas och Koko får sig då en kattklo på nosen.

Kön: Hanhund
Född: 2019 feb
Mankhöjd: 30 cm
Hundhem: Las Torres


Status: Adopterad
Kategori: Små

Beskrivning

Keko hittades vandrades i stadens shoppingcentrum när en säkerhetsvakt fick syn på honom och plockade upp honom. Då Las Torres är stadens shelter blir de kontaktade vid alla polisiära ärenden, vilket var tur för Keko eftersom han annars hade hamnat på ett dödshägn. Keko uppskattade dock inte alls åsynen av alla hundar i olika storlekar där utan blev jätterädd. Hägnets föreståndarinna, Alicia tog då med sig honom till sitt eget hus istället.

Väl i trygghet bland snälla människor och hundar blev Keko snart en glad och sprallig valp som charmar alla. Han letar nu efter sitt alldeles eget “föralltid” hem som kan ge honom massor av kärlek och med mjuk och varm hand vägleda honom ute i den nya och spännande tillvaron.

Kön: Hanhund
Född: 2018 dec
Mankhöjd: 40 cm
Hundhem: Las Torres


Status: Adopterad
Kategori: Små

Beskrivning

Fina Bernie blev upphittad utanför hägnet, smutsig och försummad men troligen nyligen övergiven i unghundsåldern då många familjer tröttnar på att vara hundägare och den innan så rultiga lilla valpen inte är lika “söt” längre.

Han fann sig snabbt tillrätta bland de andra hundarna och har i flocken anammat en viss attityd av tuffhet mot de individer som inte visar honom respekt. Bernie är kärleksfull och oblyg inför människor och söker kontakt. Han är ung och formbar och söker ett hem hos någon med kunskap om terrierns karaktär och har tid för någon form av lämplig aktivering, han skulle uppskatta utmaningar för knopp och kropp.

Ante

Kön: Hanhund
Född: 2018
Mankhöjd: 35 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Små

Beskrivning

Ante är en lugn liten kille som någon illasinnad person kastade över staketet till hundhemmet en sen afton. När föreståndaren öppnade grinden följande dag var det ändå ingen ledsen varelse som mötte henne utan bara en förväntansfull hund med plirande ögon och viftande svans. Det var som om han alltid varit på platsen och Ante verkade ganska så obekymrad över det som hänt honom.

Idag vet vi att Ante bara är lycklig om volontärerna är på plats för att bli ensam instängd bakom en port är inget för denna mycket trevliga hund som helst vill ut på äventyr tillsammans med sin människa.

Han är av rasen bodeguero, en modig liten ras som är känd för sin vänlighet och för sin förmåga att att hålla efter råttor och möss. På hägnet hyser Ante störst kärlek till människor och bryr sig inte särskilt mycket om de andra hundarna om någon volontär istället har tid att ta upp honom i sin famn, då njuter han i fulla drag!

Ante kommer bra överens med alla hundarna på hägnet men drömmen om en egen familj står högst upp på hans önskelista.

Pingla

Kön: Tik
Född: 2018 mar
Mankhöjd: 38 cm
Hundhem: Jourhem: Göteborg


Status: Adopterad
Kategori: Små

Beskrivning

Pingla är en liten söt “raggsocka” som kom till Parraga efter att ha blivit övergiven på en landsväg. Det är svårt för oss hundvänner att förstå en sådan handling mot en hund som bara vill alla väl…

Hon är mycket kärleksfull och mjuk i sitt sätt när hon bjuder in både två-och fyrbenta vänner till en lekstund.

Pingla älskar närhet och gos samt går fint i kopplet, vilket inte är så vanligt bland hundarna på ett hägn, men hennes historia tyder på att hon haft en ägare under sin tidiga uppväxt. Hon kommer bli en jättefin familjemedlem för de som väljer att adoptera henne!

Lexa

Kön: Tik
Född: 2017 okt
Mankhöjd: 40 cm
Hundhem: Las Torres


Status: Adopterad
Kategori: Små

Beskrivning

Lexa var dömd till döden när hon hängdes upp i ett träd av någon illvillig person. Hennes tassar kunde dock nå marken och därmed levde hon när en förbipasserande djurvän kom till hennes räddning. Detta sätt att avliva hundar är dessvärre inte alls ovanligt i Spanien och för tikar är orsaken ofta oönskad dräktighet/valpfödsel eftersom få hundägare kastrerar sina hundar.

Hon bor nu skyddad på hägnet men blir djupt olycklig när volontärerna beger sig hemåt på eftermiddagen efter dagens sysslor. Lexa älskar snälla människor och är mycket sällskaplig, tillgiven och kärvänlig. Lika vänligt är hennes beteende mot andra hundar och hon ställer aldrig till med något bråk. Trots sin unga ålder har hon ofrivilligt blivit mamma till valpar ganska nyligen, men kommer nu kastreras.

Lexa är vad vi kallar en “raggsocka” med en ostyrig och lite sträv päls. Hon ser härligt charmig och lekfull ut och hon längtar verkligen efter att snart få ge all sin kärlek till sin egen familj!