Kön: Hane
Född: 10/01/2015
Mankhöjd: 27 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Willy är en liten herre med en stor personlighet! Han är mycket kelig, social och pratsam. Han vet vad han vill och talar gärna om det. Det bästa han vet är att få vara nära och kela,  men han tycker också mycket om att vara ute och upptäcka omgivningen, han är ännu nyfiken på livet. Willy har haft samma ägare hela sitt liv, men efter att hans åldriga husse avled fanns det  ingen som kunde ta hand om denne charmör.

Till Willy söker vi en pigg pensionär som vill njuta av ett liv tillsammans med en trogen fyrbent vän vid sin sida eller någon annan person som kan ge honom ett lugnt hem på äldre dagar med mycket gos och mysiga promenader.

Willy längtar verkligen efter dig och efter att få ”komma hem” igen!

Kön: Tik
Född: 04-08-22
Mankhöjd: 55 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Första gången jag träffade Pepa var hon tillsammans med sin syster. Två otroligt söta fluffbollar som jag var säker på skulle bli bokade snabbt och mycket riktigt så blev Pepas syster bokad bara några veckor därefter men inte Pepa. Hon blev kvar.

På senhösten var jag återigen därnere och det var då en stor sorg att se henne på sheltret utan sin syster, en älskad lekkamrat. Hon var nu ensam  i sin bur och blev så glad att återigen få träffa mig. Det var svårt att att fotografera henne för hemsidan då allt jag ville göra var att låta henne krypa upp i mitt knä.

Hon är en väldigt sällskaplig liten hund som älskar volontärer och leker gärna med dem. Hon fungerar även bra med andra hundar, men håller sig främst till volontärerna.

Pepa föddes hos en familj som fick en oönskad kull med valpar, några utav hennes syskon blev adopterade,  men Pepa och hennes syster drog en nitlott och lämnades tidigt till hundhemmet av någon märklig anledning.

Vi önskar så att Pepa snart får resa, gärna till ett lugnare hem utan småbarn då hon inte har någon vana utav barn.

Kön: Tik
Född: 05-07-22
Mankhöjd: 39 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Tina är en liten valp på 5 månader som idag bor i jourhem eftersom hundhemmen ogärna vill att så unga hundar ska växa upp hos dem.

Hon bor alltså  tillsammans med barn, hundar och andra katter, vilket hon känner sig trygg med. Hon kan vara lite ängslig om hon inte har en annan hund vid sin sida, så vi ser gärna att hon kan få bo tillsammans med en annan trygg hund i sitt nya hem.

Söta, lilla Tina söker en familj som är redo för en valp med allt vad det innebär. Det är en smart tjej som som älskar att upptäcka alla äventyr som erbjuds.. Tina är förmodligen en korsning med vinthund och har nog lite jaktinstinkt. Hon fungerar dock bra med hundvana katter som håller sig lugna kring de  andra hundarna.

Kön: Tik
Född: 2022 feb
Mankhöjd: 50 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Dina kom till Parraga efter att hon hittats henne vandrandes ensam på gatan. Det är möjligt att hon tillhört en jägare då hon förmodligen är någon typ av fågelhund.

Dina är en 1-årig tjej som har fart under tassarna. Hon är väldigt arbetsvillig och har lätt för att lära sig nya saker. Dina hade älskat att få  bo lantligt med stora ytor att röra sig på och med fördel få busa av sig i en trädgård.

Hon fungerar fint ihop med andra hundar så en lekkamrat hade varit uppskattat, hon leker gärna med Nico som också finns  på hemsidan.

Dina kommer att behöva både fysisk och mental aktivering för att må bra. Hon har en del jaktinstinkter så kan troligen inte bo ihop med katt.

Kön: Hane
Född: 01/08/2021
Mankhöjd: 35 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Levi hittades modlöst traskande  i ett bergsområde inte långt ifrån sheltret Rovers Rescue. Ett par på vandring tog hand om honom och förde honom till Lynn eftersom alla som bor i området vet att hon hjälper övergivna hundar.

Lynn på Rovers Rescue tror inte han har varit hemlös någon längre tid då han var i gott skick och hon satte upp  lappar i byn och efterlyste ägaren på sociala medier, men när det gått en längre tid och ingen hämtade Levi så konstaterades att han var övergiven.

Levi är en snäll, rolig och älskvärd kille.  Han är vänlig mot alla han möter och kommer gärna fram för lite klappar och mys. Han fungerar bra ihop med andra hundar då de som hittade honom redan hade två hundar som han fick leka med.

Han kommer att bli en fantastisk följeslagare och livskamrat som kan tas med överallt, men han älskar också mys hemma i soffan tillsammans med sin familj.

Kön: Hane
Född: 13/05/22
Mankhöjd: 27 (växer)
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar


Leonardo och hans syskon är valpar till Lucia som födde sex hanar och en tik. Tiken blev strax därefter adopterad till Tyskland men Leonardo och hans bröder är ännu kvar på sheltret.

Han är en snäll och söt  valp som önskar sig en kärleksfull familj som är intresserade av att lära honom allt om livet avseende miljöträning och grundläggande lydnad. Leonardo är pigg och glad med mycket kärlek inombords att dela med sig av.

Hans mamma Lucia är 54 cm i mankhöjd och finns också på hemsidan,  vi tror att Leonardo och hans syskon kommer bli betydligt mindre då de redan är snart ett halvår gamla och fortfarande små i storlek.

Det gör så ont i hjärtat av att se valpar på hägn, de är så kontaktsökande och behöver få mer socialisering och massor av kärlek för att kunna utvecklas till trygga, vuxna hundar och volontärerna har sällan tillräckligt med tid för dem.

Beskrivning

Kön: Hane
Född: maj 2022
Mankhöjd: 27 cm (växer)
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Leonidas och hans syskon är valpar till Lucia som födde sex hanar och en tik. Tiken blev strax därefter adopterad till Tyskland men Leonidas och hans bröder är ännu kvar på sheltret.

Han är en en busig och söt valp som önskar sig en kärleksfull familj som är intresserade av att lära honom allt om livet avseende miljöträning och grundläggande lydnad. Leonidas är pigg och glad med mycket kärlek inombords att dela med sig av.

Hans mamma Lucia är 54 cm i mankhöjd och finns också på hemsidan,  vi tror att Leonidas och hans syskon kommer bli betydligt mindre då de redan är snart ett halvår gamla och fortfarande små i storlek.

Det är plågsamt att se valpar på hägn, de är så kontaktsökande och behöver få mer socialisering och massor av kärlek för att kunna utvecklas till trygga, vuxna hundar och volontärerna har sällan tillräckligt med tid för dem.

Kön: Hane
Född: maj 2022
Mankhöjd: 30 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Lorenzo och hans syskon är valpar till Lucia som födde sex hanar och en tik. Tiken blev strax därefter adopterad till Tyskland men Lorenzo och hans bröder är ännu kvar på sheltret.

Han är en liten valp som önskar sig en kärleksfull familj som är intresserade av att lära honom allt om livet avseende miljöträning och grundläggande lydnad. Lorenzo är pigg och glad med mycket kärlek inombords att dela med sig av.

Hans mamma Lucia är 54 cm i mankhöjd och finns också på hemsidan,  vi tror att Lorenzo och hans syskon kommer bli betydligt mindre då de redan är snart ett halvår gamla och fortfarande små i storlek.

Det gör ont i hjärtat att se valpar på hägn, de är så kontaktsökande och behöver få mer socialisering och massor av kärlek för att kunna utvecklas till trygga, vuxna hundar och volontärerna har sällan tillräckligt med tid för dem.

Kön: Hane
Född: 2022 maj
Mankhöjd: 27 cm (växer)
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Leon och hans syskon är valpar till Lucia som födde sex hanar och en tik. Tiken blev strax därefter adopterad till Tyskland men Leon och hans bröder är ännu kvar på sheltret.

Han är en söt valp som önskar sig en kärleksfull familj som är intresserade av att lära honom allt om livet avseende miljöträning och grundläggande lydnad. Leon är pigg och glad med mycket kärlek inombords att dela med sig av.

Hans mamma Lucia är 54 cm i mankhöjd och finns också på hemsidan,  vi tror att Leon och hans syskon kommer bli betydligt mindre då de redan är snart ett halvår gamla och fortfarande små i storlek.

Det gör ont i ens hjärta att se valpar på hägn, de är så kontaktsökande och behöver få mer socialisering och massor av kärlek för att kunna utvecklas till trygga, vuxna hundar och volontärerna har tyvärr sällan tillräckligt med tid för dem.

Kön: Hane
Född: april 2022
Mankhöjd: 30 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Danilo är en av Doras och Doroteos sju valpar som föddes i april månad. Han och hans bror Dumbo är ensamma kvar i kullen och väntar ännu på sin egen familj.

Utseendemässigt är de olika varandra men till sättet är de båda spralliga  och nyfikna valpar som tycker om bus och lek. Danilo gillar att leka med sin bror och andra hundar och älskar de få leksaker som finns tillhands i deras inhägnad.

Danilo kan dela hem med en annan hund, men också bo som ensamhund. Eftersom han  är en ung valp så kommer han att behöva all den träning som en liten valp behöver för att växa upp till en trygg hund, såsom socialisering, koppelträning, rumsrenhet och annat.

Nu söker vi en familj som drömt om  en charmig och glad liten Danilo och kan ge honom ett rikt och bra liv.