Kön: Tik
Född: 2017
Mankhöjd: 32 cm
Hundhem: Las Torres


Status: Adopterad
Kategori: Små

Beskrivning

Ruby hittades nyligen sittandes vid en dörr till ett hus mitt i natten där hon tagit skydd från regnet. Hon var frusen men inte rädd och verkade tacksam för mänsklig hjälp och omvårdnad.

Veterinärens undersökning visade att hon mådde efter omständigheterna bra, men eftersom Ruby saknade chipmärkning kunde ingen ägare hittas trots att efterlysningar gjordes i sociala medier.

Ruby är en härlig liten hund full av liv. Hon har ganska många likheter med en tax  så det är troligt att där finns en gen i hennes arvsmassa, men riktigt säkra  kan vi aldrig vara då ingen har sett hennes föräldrar.

Söker du en liten för-alltid-kompis så är Ruby kanske något för dig. Vi tror hon skulle fungera i alla hem och miljöer med sitt öppna och tillgivna sätt.

Kön: Tik
Född:
Mankhöjd: 33 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Linda är det sötaste vi sett på länge… som  en liten pälsboll kommer hon flygande när hon får ögonkontakt med oss människor.

Hon kan verkligen bli en perfekt familjehund eftersom hon passar bra ihop med barn i de flesta åldrar. Hon beskrivs som en glad och lekfull tjej och hon tycker om att gå på härliga promenader.

Linda hittades mitt i centrala Murcia och mycket mer än så vet vi inte eftersom hon saknade chipmärkning, hennes ålder är uppskattad av veterinär. Hon har en tjock päls som kräver genomborstning och hon påminner om rasen Corgi i sin kroppsform.

Kön: Hanhund
Född: 2018 ok?
Mankhöjd: 37 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Små

Beskrivning

Får vi presentera lille Harry? En mycket tillgiven, söt och livlig spjuver. Harry hittades ensam på landsbygden och togs då till hundhemmet Parraga. Trots att han är en trevlig och enkel hund fanns ingen ägare som anmält honom saknad.

Harry är en väldigt glad, vänlig och frimodig hund som också är mycket förtjust i sina artfränder. Hans högsta önskan är att få bo i en familj som tycker om att ta långa promenader och att leka med honom. Han kan bo med lite äldre barn och kan bo med en annan hund.

Harry är helt enkelt en underbar liten kille som skulle passa i de flesta familjer. Har ni ett hem till fina Harry? Tveka då inte att skicka in en intresseanmälan!

Kön: Tik
Född: 2018 ma?
Mankhöjd: 45 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Andrea kastades över staketet till hägnet en kväll och bodde förmodligen innan dess i en familj då hon var i gott skick. Hon fann sig relativt snabbt i sin nya miljö trots att den är långt ifrån hemlik.

Denna vackra tik blev snabbt hunden som charmade alla volontärer på hägnet. Andrea trivs bra med andra hundar och är en lättsam tjej som är vänlig och livlig. Hon är fylld av kärlek och letar efter en familj som kommer älska henne och ge henne det liv som hon förtjänar. Andrea vill komma till en aktiv familj som vill hitta på roliga saker med henne och gå långa promenader. Kanske agility, nosework eller spårövningar kan vara aktiviteter som passar för henne?

Kön: Tik
Född: 2019 jan?
Mankhöjd: 52 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Frisia kom till hägnet samma dag som vi åkte dit för att ta bilder. Hon hade blivit inslängd som så många andra hundar…

Till en början var hon förstås förvirrad och visste inte var hon var eller om hon riktigt kunde lita på oss. Det ändrade sig snart då hon insåg hur vänliga alla volontärerna var mot henne och att de bara ville hennes bästa.

Idag älskar hon allt och alla och fungerar bra ihop med de andra hundarna. Frisia är en setterkorsning och väl hemma kommer hon förmodligen visa att hon besitter ett intresse av spår och jakt, vilket en blivande ägare bör vara medveten om innan hon kan släppas lös. Settern trivs alltså bäst ute i skog och mark och naturintresset bör delas av husse och matte. Rasen är vänlig och social och passar utmärkt som en familjehund.

Kön: Hane
Född: 2012 jan
Mankhöjd: 63 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Leo har bott hela sitt liv på hägnet, men är trots det en underbar hund med mycket karisma som älskar volontärerna på hägnet. Han hittades för många år sedan, lämnad i området kring sheltret, smutsig och full med ohyra. Efter ett snabbt bad insåg man hur härlig denna hund var, men Parraga hade redan flera stora hundar som de inte lyckats med att hitta hem till så Leos framtid såg inte ljus ut. Åren gick och Parraga fick flera utländska samarbetsparners bland annat Amigos Mios och idag är Leo ensam kvar av dem och frisk nog till att få resa. Vi vill så gärna ge Leo ett par fina år på soffan, i ett hem som kelar med honom och tar honom på promenader i vår fina natur.

Leo får följa med på äventyr med Miguel, som är en av volontärerna på hägnet. Han får ibland bo i hans lägenhet, där han leker med Carla, Miguels egna hund. Tillsammans åker de även till stranden där Leo får bada, något han älskar.

Han älskar verkligen människor och är en smart hund. Leos kommer bäst överens med tikar, då han bott många år tillsammans med dem. Dominanta hanar orkar han inte med och säger då ifrån. Även barn tycker han mycket om, då han älskar att bli klappad. Jag har själv spenderat många timmar, bara liggandes bredvid Leo och klappat hans mage och som han njuter.

Har du en mysig soffa? Kärlek till hundar i ditt hjärta? Gillar du promenader i friska luften? Då har du nog allt det som Leo skulle skriva att han önskade i en kontaktannons bara han visste hur man gjorde. Vi vet i alla fall att den som får blicka in i dessa vackra och uttrycksfulla ögonen varje dag är en lyckans ost!​

Zeppo

Kön: Hanhund
Född: 2011
Mankhöjd: 35 cm
Hundhem: Las Torres


Status: Adopterad
Kategori: Speciella

Beskrivning

Zeppo är en senior som hittades vandrandes i staden Murcia. När polisen tillkallades för att hämta Zeppo letade man först noga efter en chipmärkning och efterlyste hans ägare eftersom han var i gott skick och mycket social, men sökandet var resultatlöst tyvärr.

Las Torres är det lokala hägnet på orten och där hamnade alltså Zeppo till sist. Ingen vidare bekväm tillvaro för denne okomplicerade och förnöjsamma hund som nästan inte ställer några krav alls på sin blivande ägare utan bara vill ha det lugnt och tryggt på ålderns höst, han har ju många goda år framför sig ännu!

Kön: Hanhund
Född: 2019 feb
Mankhöjd: 35 cm
Hundhem: Las Torres


Status: Adopterad
Kategori: Små

Beskrivning

Koko hittades ensam och övergiven i staden Murcia, ängslig och rädd. De flesta människor bara gick förbi utan att ens ge valpen en blick och hans gälla rop på hjälp blev bara högre och högre. Till hans lycka lyssnade en djurvän till sist och kom till hans undsättning. Han togs till veterinären, där de bedömde honom i gott skick, men utan chipmärkning så någon ägare kunde ej hittas.

Idag bor Koko i hemmet som hittade honom, men p g a tidsbrist och tre egna katter så får inte Koko den tiden han behöver utan letar efter ett eget hem. Han är av rasen bodeguero och kommer överens med katterna, dock vill han gärna bjuda upp till lek, vilket sällan uppskattas och Koko får sig då en kattklo på nosen.

Kön: Hanhund
Född: 2019 feb
Mankhöjd: 30 cm
Hundhem: Las Torres


Status: Adopterad
Kategori: Små

Beskrivning

Keko hittades vandrades i stadens shoppingcentrum när en säkerhetsvakt fick syn på honom och plockade upp honom. Då Las Torres är stadens shelter blir de kontaktade vid alla polisiära ärenden, vilket var tur för Keko eftersom han annars hade hamnat på ett dödshägn. Keko uppskattade dock inte alls åsynen av alla hundar i olika storlekar där utan blev jätterädd. Hägnets föreståndarinna, Alicia tog då med sig honom till sitt eget hus istället.

Väl i trygghet bland snälla människor och hundar blev Keko snart en glad och sprallig valp som charmar alla. Han letar nu efter sitt alldeles eget “föralltid” hem som kan ge honom massor av kärlek och med mjuk och varm hand vägleda honom ute i den nya och spännande tillvaron.

Kön: Hanhund
Född: 2018 dec
Mankhöjd: 40 cm
Hundhem: Las Torres


Status: Adopterad
Kategori: Små

Beskrivning

Fina Bernie blev upphittad utanför hägnet, smutsig och försummad men troligen nyligen övergiven i unghundsåldern då många familjer tröttnar på att vara hundägare och den innan så rultiga lilla valpen inte är lika “söt” längre.

Han fann sig snabbt tillrätta bland de andra hundarna och har i flocken anammat en viss attityd av tuffhet mot de individer som inte visar honom respekt. Bernie är kärleksfull och oblyg inför människor och söker kontakt. Han är ung och formbar och söker ett hem hos någon med kunskap om terrierns karaktär och har tid för någon form av lämplig aktivering, han skulle uppskatta utmaningar för knopp och kropp.