Kön: Tik
Född: 2016/2017
Mankhöjd: 50 cm
Hundhem: Las Torres


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Lia dök upp en dag på ett fält tillsammans med två andra småhundar. Var de kom
ifrån vet ingen, men hon var helt utmattad av trötthet. Hon sov i två dygn i sträck
för att återhämta sig när hon väl kom till ro på hägnet.

Lia får idel, ädel lovord och beskrivs som en perfekt familjehund av Las Torres
volontärer och de berättar att hon är en hund med en enastående karaktär.

Hon kommer bra överens med hund, katt, barn och alla volontärerna på hägnet. Det
är högst troligt att Lia bott hos en familj tidigare som sedan inte hade tid för henne.
Till Lia söker vi en medelaktiv familj ägare där hon kan få följa med på familjens olika äventyr

Kön: Hane
Född: 2015 okt
Mankhöjd: 35 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Bens ägare avled innan coronan bröt ut och ingen i den närmaste familjen orkade att ta hand om honom efter dödsfallet så istället hamnade han på Parragas shelter.

Ben är en liten hund som fungerar bra ihop med alla de andra hundarna. Han accepterar att bli upplyft och uppskattar kel och gos.

Ben skulle kunna bo som ensamhund eller tillsammans med en lekkamrat i hans
storlek. Han är en livlig liten kille som gillar att ”prata” och busa.

Parraga fick inte veta mycket om Bens bakgrund  och vi vet därför inte heller hur han fungerar ihop med barn t ex. Därför ser vi helst att han kommer till en familj med lite äldre barn.

Kön: Hane
Född: 2019 juli
Mankhöjd: 32 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Copito anlände som liten valp till ett hundhem  i Spanien och blev strax därpå adopterad i sitt hemland.
Men glädjen blev inte långvarig för lille Copito,  som strax därpå hamnade  i ett fosterhem istället , där bor han ännu tillsammans med flera andra hundar som han fungerar bra ihop med. 

Han är en sprallig unghund som älskar livet och söker en människa/ familj med hundvana som har tid och utrymme för en aktiv och leksugen liten hund. Då han lätt går upp i varv och då är något burdus bör eventuella barn i familjen vara tonåringar.

Fosterhemmen i Spanien ägnar sällan någon tid åt uppfostran eller träning av sina hundar eftersom de oftast har för många hundar i sina hem och Copito har ännu inte fått den grundträning han är i behov av.  Hans blivande familj kommer alltså behöva träna det mesta med honom,  som att gå fint i koppel eller lämnas ensam i kortare perioder.

Copito skulle passa bra i en aktiv familj  som kan erbjuda denna charmiga hund ett lugnt och tryggt hem.

Kön: Hane
Född: 2012
Mankhöjd: 40 cm
Hundhem: Ägaren i Malmö


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

ROY omplaceras av sin matte av privata skäl som inte beror på hunden och Amigos Mios  förmedlar via intresseanmälan kontaktuppgifterna vidare till hans ägare. Överlåtelsekostnad bestäms sedan mellan dessa parter. Läs nedan mattes utförlig beskrivning av sin hund:

Roy – den försiktige charmören

Mild, lugn, nyfiken liten kille på  9,5 kg och ca 40 cm i mankhöjd. Soldyrkande livsnjutare. Charmar alla han träffar genom att tassa fram, lägga sig på rygg och vända upp den prickiga magen. Är lite reserverad men knyter ändå snabbt an till milda lugna människor, men tycker att små barn (upp till ca 5 år) är läskiga. Äldre barn är ok och till och med lite spännande…

Har träffat hästar, kor, får, höns, och är försiktigt nyfiken till alla djur. Låter kaniner, änder och andra smådjur vara ifred. Det enda han har svårt att motstå är sorken, men sen sorken bet tillbaka så har intresset svalnat något.

Älskar att springa lös i skog och mark och följer gärna med på både vandrings- och cykelturer. 

Stor vana av hundmöten, varit mycket lös på Malmös alla hundfält. Fungerar utmärkt med andra hundar och blomstrar när han får vara del av en flock.  

Går fint i koppel såväl som lös. Håller sig alltid i närheten, drar inte, mycket lyhörd.

Kallades för “tjuren Ferdinand” på hunddagis vilket beskriver hans roll i en flock väl. Är gärna med på ett hörn och leker fint, men håller sig helst i utkanten av klungan när det blir för stojigt och drar sig gärna undan för lite observation och vila innan han ger sig in i leken igen. 

Stort tålamod med valpar, lite rädd för stora hundar med hög energi men piper till och meddelar att det blir för mycket. Söker sig till matte när det blir för läskigt och när han behöver stöd eller hjälp.

Van vid bil-, cykel-, båt-, buss- och tåg men blir stressad när det blir för mycket folk, bagage och fötter. Då vill han gärna komma upp i knät. 

Van vid stadstrafik, går fint på trottoar och övergångsställen. Kan bli lite rädd för motorcyklar, skateboardåkare, rullskidåkare eller höga ljud. Då backar han en bit och ställer sig nära matte.  

Roy blir lätt skrämd av hastiga, oberäkneliga rörelser och ljud. Då drar han sig undan och ställer sig nära matte. . Skäller oerhört sällan, muttrar lite om han hör någon i trappan eller om någonting närmar sig när vi “slagit läger” utomhus. 

Morgonslö – tar väldigt gärna sovmorgon. Kvällstrött – sista turen får gärna vara kort. Väldigt kelig och kärleksfull. Vill gärna ligga nära, sitta i knät, är generös med pussarna. Drar sig sedan undan till mattes huvudkudde när det är dags för vila. 

Uppskattar att spåra, och göra annan hjärngympa. Väldigt intelligent och löser snabbt hundpussel, labyrinter osv. 

Sammanfattningsvis är Roy en alldeles ljuvlig hund. En mild hund, social hund som gärna vill mysa inomhus och vara aktiv utomhus. Skulle trivas perfekt hos en lugn, stöttande person/er med stort tålamod, gärna tillsammans med andra hundar och närhet till skog och mark. 

Kön: Hane
Född: 2019 dec
Mankhöjd: 25 cm (växer ännu)
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Magic, Midas och Milo är valpar till Minnie. Vi fick först träffa dem i januari månad när de bara vara några veckor gamla.

De har vuxit en del sen dess,  men vi tror inte att de blir så mycket större då Minnie är liten till storleken. Ingen av valparna liknar Minnie så vi kan inte ens gissa hur deras  pappa ser ut.
De alla är lekfulla och pigga  i likhet med de flesta valpar i sin hemtama, trygga miljö med sin fostermatte Lynn, som själv driver hägnet, men när de är resklara, vilket troligtvis blir först i juli månad p g a coronapandemin, så kommer de troligen vara både blyga och rädda till en början och behöva en långsam acklimatisering i lugn hemmiljö. De har ju inte fått någon social träning som annars är att föredra från tidig ålder utan istället haft sin mamma Minnie hos sig.
Ett boende i lugnt beläget område och mycket tid, tålamod och kärlek från sina ägare av vad dessa småttingar behöver allra mest.

Kön: Hane
Född: 2020 januari
Mankhöjd: 32 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

En kväll satt Lynn som vanligt på facebook och scrollade igenom olika inlägg från andra ” hundräddare” som hade lagts upp under dagen. Hon såg då en vädjan för en liten bodeguerovalp på bara 4 månader som behövde hjälp med vaccinering och omvårdnad eftersom han inte skulle överleva på det lokala sheltret.
Lynn beslutade sig för att ta emot lille Sam och till en början var han rädd för allt eftersom han inte fått  mycket socialisering. Men efter bara ett par dagar ihop med Lynns flock så förvandlades han snabbt till en glad liten valp som älskar att busa. 

Han är bra med andra hundar och är mycket lekfull.  Zach är ett energiknippe och hans ras kan närmast jämföras med en Jack Russell, en terrier med liknande egenskaper. Han behöver alltså en ägare som kan erbjuda honom  ett aktivt liv med mycket ” hjärngympa” för att må bra och kunna varva ner emellanåt. 

Har du tiden, tålamodet och engagemanget att ta hand om en ung valp med allt vad det innebär med koppelträning, rumsrenhet, socialisering och annat? Skicka då in din intresseanmälan redan idag så att Sam får komma hem!

Kön: Tik
Född: 2018
Mankhöjd: 54 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Adopterad
Kategori: Mellan

Beskrivning

 

Linda hittades tillsammans med två av sina valpar och en tredje hund som man misstänkte tillhörde henne från en tidigare kull. Ingen i den lilla familjen var chipregistrerade och trots efterlysning efter ev ägare hörde aldrig någon av sig.

Med två små valpar höll sig Linda allt närmare bebyggelsen, förmodligen för att få hjälp av snälla människor,  vilket också blev verklighet när de alla placerades hos Lynn på Rovers Rescue.

Mycket snart blev valparna adopterade då det sällan är svårt att hitta hem till dessa i Spanien.  Däremot är det nästan aldrig någon efterfrågan på de vuxna hundarna och  Linda har nu bott hos Lynn sedan i höstas och vi önskar så gärna henne ett bättre liv.

Hon är en tillgiven och mjuk tik som inte gör mycket väsen av  sig. Hon fungerar bra ihop med andra hundar men söker sig helst till dem med en lite lugnare karaktär. Då Linda förmodligen aldrig har bott i en storstad ser vi helst att hon får ett hem på en mindre ort eller på landet.

Kön: Tik
Född: 2017 mars
Mankhöjd: 32 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Roxy hittades i en vattenkanal ihop med sin syster. Båda var täckta av fästingar och var illa däran. De togs till veterinär, där båda blev omskötta och rengjorda.

Kvinnan som räddat dem beslutade sig för att själv behålla systern, medan Roxy flyttade in på Lynns hägn.

Roxy är en stor personlighet och har blivit en favorit hos vår medarbetare vid sina besök i hägnet, de tillbringar mycket tid tillsammans och Roxy njuter av uppmärksamheten. Hon vill helst ha all kärlek för sig själv och sätter gärna andra småhundar och tikar på plats. Av någon anledning har hon inga problem med större hundar, speciellt hanhundar utan både leker och springer ihop med dem. Hennes bästa vän idag Hook som också bor där och de är ett omaka men samspelt par.

Roxy är en tjej som efter lite mer trygghet och förtroende kommer blomma ut till en helt underbar hund. Hon är underbart söt med fin teckning och stora, runda ögon. Vi söker efter ett lugnare hem till henne och därför kommer hon inte placeras i en barnfamilj eller med andra småhundar.

Kön: Tik
Född: 2019 okt
Mankhöjd: 53 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Caramela lämnades med sina sex syskon i en kartong utanför Parraga en morgon då deras ägare ville bli av med dem. Nu är detta glada gäng i säkerhet och på jakt efter sina för-alltid-hem. På Parraga beskriver volontärerna de två kvarvarande syskonen Canelo och Caramela som två sociala unghundar som gärna leker med de andra hundarna på hägnet.

Volontärerna  ser till att de båda får mycket hanterings- och socialiseringsträning så att de är så välanpassade som möjligt för sina nya liv, men det är inte någon enkel uppgift eftersom hägnet är lantligt beläget. Caramela och brodern Canelo är dock båda motiverade och villiga hundar med en del energi  och vi tror att de skulle trivas allra bäst med att bo i en  lugnare miljö med mindre intryck en vad ett storstadsliv skulle innehålla.

Kön: Hane
Född: 2018
Mankhöjd: 75 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

En dag dök Hook upp på en bild på en av spanjorernas Facebookgrupper med fråga  om någon kunde ta sig an honom? Ingen hade dock plats för en så pass stor hund och Hook glömdes tråkigt nog bort igen, tills alldeles nyligen när han dök upp igen i flödet och nu i ett ännu sämre skick.
Vår eldsjäl Lynn,  som driver Rovers  Rescue, kunde inte se en så fin hund fara illa utan erbjöd honom en plats på sitt shelter, där han snabbt återhämtade sig tack vare hennes omsorger.

Hook var en hund  som var rädd för människor, men är idag en kärleksfull kille som gärna vill busa. Han kan bo med lite större barn eftersom han gärna hälsar genom att sätta tassarna på dig.
Hook kan bo med barn som är lite större eftersom han gärna sätter tassarna på sin människovän när han ska hälsa och risken finns då att han välter mindre barn. 
Han är en ytterst vänlig och snäll kille som välkomnar alla han möter, gamla som nya bekantskaper oavsett om det är hundar eller människor.