Kön: Hane
Född: 2018
Mankhöjd: 66 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

En tidig morgon fanns Arthur bara där, bunden till ingången på sheltret. En hund som av någon anledning inte längre var önskad, som så många gånger förr.
På Parraga har dock Arthur redan funnit sig tillrätta med både andra hundar och volontärerna.  Han är särskilt förtjust i unghundar som gärna får jaga honom runt hägnet.  Volontärerna på Parraga beskriver Arthur som en fantastisk kille som är snäll mot alla han möter. Han fungerar bra ihop med andra hundar, både hanar och tikar.
Vi tror att han  skulle passa bra hos en hundvan familj med lite äldre barn och som bor i ett lugnare område. Han skulle nog älska att aktiveras på något kul och klurigt sätt och att varva det med långa, härliga promenader i skogen. Han är smart, lättlärd och väldigt lekfull!

Kön: Tik
Född: 2017
Mankhöjd: 59 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Stora

Beskrivning

En vacker staffekorsning” tänkte jag när jag först träffade Azul, vackra ögon och säkerligen en aktiv hund?  Mitt första intryck av hennes aktivitetsnivå visade sig dock vara helt fel, men inte hennes skönhet!

Azul var så lugn och när vi stod och klappade henne i buren somnade hon nästan i min kollegas armar. Hon njöt så mycket av att äntligen få känna beröring så vi kunde knappt lämna henne.

Den här hunden har så mycket kärlek i sig och ville verkligen inte att vi skulle släppa taget och gå därifrån. När jag lämnade sheltret den dagen kunde jag inte släppa tanken på henne, hennes ögon strålade av lycka när vi satt med henne, men blicken slocknade när vi stängde buren för att ta oss hemåt.

Azul fungerar bra tillsammans med de andra hundarna, men vi vet ännu inte hur hon fungerar med katt.

Kön: Tik
Född: 2019
Mankhöjd: 57 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Mabel hittades bunden vid ett träd i ett område där tyvärr många hundar hittas övergivna. En volontär har som vana att passera området var dag och hittade då Mabel som var i dåligt skick. Hon behövde  först bo hemma hos Virginia fram tills att hon hade återhämtat sig.

Det finns idag så mycket livsglädje hos Mabel att man knappt kan tro vad hon blev utsatt för och varit med om. Hon leker mestadels tillsammans med en annan tik som är av samma storlek och karaktär, men fungerar med alla hundar. Hon är lite valpig av sig och har mycket att lära den dag hon flyttar till ett eget hem.

Mabel är en aktiv tjej som skulle behöva komma till en likasinnad familj som vill hitta på massa roliga saker tillsammans med henne.

Kön: Tik
Född: 2019 januari
Mankhöjd: 60 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Stora

Beskrivning

Isabel hittades i staden Los Ramos utav en privatperson som hade lyckats fånga in henne.

Då Parraga redan hade fullt med hundar ombads kvinnan att ta hem hunden till sig tills det fanns plats, men det kunde hon tyvärr inte så det var bara för Virginia att återigen ringa runt bland sina volontärer för att höra om det fanns plats hemma hos någon av dem en tid.

Idag bor Isabel på hägnet och leker mycket tillsammans med Mabel då de är jämnstora och jämngamla. Isabel är en hund som studsar av lycka när hon blir exalterad och ska därför inte bli placerad i ett hem med mindre barn eftersom hon lätt välter omkull dem.

Isabel är en smart tjej som säkert gärna skulle ägna sig åt någon spännande form av aktivering, kanske spårövningar som nosework eller något annat kul. Vi tror dock inte att hon ska bo med katt.

Kön: Hane
Född: 2017
Mankhöjd: 65 cm
Hundhem: Las Torres


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Scott är en lugn schäfermix som togs om hand  efter  att ha setts vandrandes ensam på gatan. Han har ett för rasen typiskt beteende och kommer därmed bli mycket trogen och tillgiven sin förare och ägare.

Scott har aldrig riktigt trivts på hägnet. Vi märker tydligt på honom att han tidigare bott i en familj. Han lever för sina promenader med Martin som rastar hundarna på morgonen. Tillsammans har de byggt upp en väldigt nära vänskap. När Scott ser Martin komma gåendes så rusar han dit och vill vara först i kön att få följa med ut på en promenad. Han går bra i koppel och gillar att få vara med.

Han fungerar bra med andra hundar och rastas i en stor grupp med hundar av blandade åldrar och kön. Scott ska däremot inte bo tillsammans med katt i sitt nya hem eftersom han inte alls tolererar deras närvaro.

Kön: Hane
Född: 2014/2015
Mankhöjd: 68 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Ett par på vandring såg Robert gående längst en stig. Paret som såg honom trodde först att han var en valp då han var så tunn. Virginia, ägaren till sheltret åkte dit med sin chipsökare  för att kolla om han var märkt och till sin förvåning gav den en träff. Vilken tur för då kunde hon ju återförena husse med sin borttappade hund? Så lyckligt slut blev det dock inte för när hon ringde upp ägaren fick hon reda på att husse hade givit bort Robert till ett par bekanta och därifrån hade han sedan rymt och hade nu varit borta ett helt år.

Ingen av familjerna ville ha tillbaka Robert som istället fick följa med Virginia till sheltret. Han har idag anpassat sig väl och är en riktigt kelgris. Han är av någon fågelhundsras så hans blivande ägare bör vara medveten om hans troliga jaktinstinkt.

Maruja

Kön: Tik
Född: 2017
Mankhöjd: 64 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Stora

Beskrivning

Maruja hittades i närheten av hägnet tillsammans med en annan galgo espanol. De båda har troligen blivit dumpade eller har lyckats rymma ifrån sin ägare som sannolikt använt dem till jakt.

Denna vackra hund har däremot ingen hög jaktinstinkt utan fungerar fint med små hundar, även valpar av mindre modell. Hon vill mest leka och ligger gärna på rygg med tassarna i vädret för att få magen kliad.
Hon är en social tjej som i början kan skälla på nya besökare men snabbt är hon sedan framme för gos och kel. Hon är clownen i gänget och bjuder alltid på ett gott skratt.

Maruja är ovan vid nära hantering såsom att kramas så hon ska inte bo med barn i yngre åldrar. Annars låter hon oss kolla klor, tänder och öron utan problem.

En galgo trivs bäst i sällskap med en annan vinthund och hon har behovet av att få springa lös var dag för att må bra. Med fördel på inhägnat område tills inkallningen är befäst och kan hålla henne under uppsikt.

Kön: Hanhund
Född: 2017 februari
Mankhöjd: 60 cm
Jourhem i Göteborg

Uppdatering i juli
Maxim är en trevlig men försiktig kille som anlände till Sverige i april månad. Han sökte trygghet i närkontakten med sin jourfamilj, bestående av ett yngre par utan barn.

Han blev rumsren direkt och visar tydligt när han behöver gå ut. Helst vill han sova i sängen, men den blev för trång så Maxim fick nöja sig med att sova bredvid på sin egen madrass istället och det går fint det också…

Maxim älskar att åka bil och har gjort det hela tiden. Han uppskattar mycket att få komma bort från stan och att kunna springa i sin långlina och leka med bollen. Under dagtid går han promenader tillsammans med en hundvakt men när jourmatte kommer hem och tar upp honom i sitt knä är livet som bäst.

Lycka är också att få leka med sin bästa vän som han tycker mycket om. Jourhemmet kallar henne “Maxims flickvän”.

Sedan Maxim kom hit har han utvecklats väldigt mycket på kort tid. Mer träning behövs ändå av en lugn och trygg ägare eftersom Maxim saknat miljöträning i sitt tidigare liv och kan bli stark i kopplet när han blir skrämd. Han är ljudkänslig och bör inte bo eller vara med småbarn som skriker och han ogillar pipleksaker av samma anledning. Ett hem på en mindre ort hade passat honom allra bäst. Han är absolut ingen tuffing utan en mjukis i fel kropp.

Tidigare info från Spanien
Maxim är en trevlig kille som fångade min uppmärksamhet på hägnet. Han har en mild personlighet och är ranglåg mot andra hundar. Han bodde med en man ifrån Ecuador som en dag bestämde sig för att flytta tillbaka till sitt hemland men ville inte ta med sig sin hund utan lämnade honom på hägnet.

Han fungerar bra med andra hundar. Med katter vet vi inte då det inte finns katter att introducera honom med där han bor.

Varje tisdag så kommer det en välkänd hundtränare dit som specialiserar sig på att träna med dessa typer av hundar. Maxim är en staffemix. Hundtränaren tyckte att han var ett bra alternativ för adoption till Sverige.
Maxim visar fokus på sin hanterare och vill gärna jobba med kropp och knopp.

Videoklipp på Maxim
Videoklipp på Maxim
Videoklipp på Maxim

Kön: Hanhund
Född: 2016 jun
Mankhöjd: ca 60 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Stora

Beskrivning

Kairo och hans bror och syster kom in till hägnet tillsammans. Syskonen adopterades snabbt till Tyskland men Kairo behövde lite mer tid på sig att lita på människor.

Idag har det gått runt ett år och han är en helt annan hund som numera tar kontakt och är gärna uppe i knät för att gosa och pussas. Han är fortfarande lite osäker vid häftiga rörelser och skyggar då tillbaka så vi söker därför ett småbarnsfritt hem till honom.

Man blir glad av att vara med Kairo. Han bjuder alltid in till mys och trots sin storlek så tror han att han är liten och glömmer ibland av att han egentligen inte får plats i knät.

Han fungerar bra med andra hundar och delar bås med en okastrerad hane och en kastrerad tik och det är tiken som bestämmer (Sirah).

Kairo skulle må bäst av en trygg hundkompis att dela livet med men fungerar som ensamhund i ett hem som har mycket tid för honom.

Kön: Hanhund
Född: 2018 januari
Mankhöjd: 69 cm
Jourhem i Riala

Uppdatering från jourhemmet i maj
Titan har anpassat sig fint och känner sig hemma, det tog lite drygt en månad. Nu kan han vara lös på gården, men vi håller naturligtvis koll på honom då. Katten var inget problem, det gick bra från början. Hästarna blev han väldigt stressad av i början, ville vakta och skydda oss från dem. Nu går det bra, inga problem.

Han har jaktintresse och blir då mycket stark när han får upp spår på rådjur, hare och annat. Vi har haft sele på honom innan men han blir för stark med den i skogen och har kommit lös någon gång men kommit tillbaka efter en stund. Numera har jag strypkoppel istället och då går det bra.

Titan äter bra och är fin i hullet. Han är otroligt kärleksfull och tillgiven. Vi har lämnat honom ensam hemma några timmar när vi varit borta, det går bra och han lägger sig och vilar. Han har även varit med och stannat kvar i bilen någon timme, det går bra det också då har vi haft hundbur i bilen. Han älskar också att följa med i båten men verkar ännu inte vilja bada.

Han passar hos någon som har mycket tid och mycket utrymme, Titan behöver aktivering och långa promenader, älskar att gå i skogen med alla dess lukter. Inga olater inne, han äter inte på saker men kan krypa ur selen och även öppna ytterdörren om den inte är låst, han är en smart och lättlärd hund.

Tidigare info
Titan och hans syster hittades längs en väg där de kom gåendes sida vid sida. Båda hade kedjor kring halsarna så om de kommit lös av misstag eller blivit dumpade är det ingen som vet. Ingen ägare var dock intresserad av att återfå sina hundar och de placerades då på hägnet.

Han är av rasen Beauceron, en aktiv och arbetsvillig hund som i rätt hem kan bli en underbar familjemedlem. Läs gärna på om rasen och fundera sedan på om du/ni kan erbjuda honom rätt förutsättningar.

Titan är lyhörd, belöningsintresserad och den av syskonen som är mest aktiv. Ibland har han inte kontroll över sin kropp och eftersom han är ung och ännu inte fostrad, så visar han då sin glädje och hoppar upp mot bröstkorgen. Han menar förstås inget illa men då han är stor och rejält stark så kan han lätt välta omkull även en vuxen person och därför behövs träning från grunden. Han behöver fortfarande koppeltränas en del också men där har redan skett stora framsteg!

Han vistas lös i rastgården på dagarna med en större flock hundar av blandade åldrar, kön och karaktärer och kommer bra överens med alla.

Vår medarbetare Helena beskriver Titan som en jättebebis i kärlekens renaste form!

Videoklipp på Titan – i Sverige
Videoklipp på Titan – i Sverige

Videoklipp på Titan
Videoklipp på Titan
Videoklipp på Titan
Videoklipp på Titan
Videoklipp på Titan