Kön: Hane
Född: 2022
Mankhöjd: 58 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Bokad
Kategori: Stora

Beskrivning

Tor köptes som valp till ett ungt par som älskade ha honom som valp, men inte som unghund som plötsligt ställde krav på aktivering. Som många andra unghundar hamnade Tor på El Hocico där han nu inväntar ett nytt hem som förstår att en hund är för livet.

Tor är lekglad och leker med alla hundarna på sheltret, stora som små. Han älskar alla former av utomhusaktiviteter, att få gå på långa promenader och få utforska. Han är som sagt en ung energisk glad hund och behöver engagemang och träning så han får spendera den energin som en normal unghund behöver. Han är en hund som bara älskar människor och hundar. Han är ren och skär kärlek. Han ligger gärna stilla länge och låter sig bli kliad och gosad på. Han trycker sig emot en som en katt, ber om mer kärlek!

Tor är den perfekta hunden! En aktiv unghund som kan följa med på alla former av äventyr.

Kön: Tik
Född: 2022
Mankhöjd: 58 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Sarah är en mastin som hittades vid sidan av vägen bara dagarna innan vår ankomst. När vi kom in till sheltret fick vi genast en stor puss utav henne och sedan gick hon runt och ville ha kärlek och uppmärksamhet från alla de andra volontärerna. Hon är en stor hund och lite bufflig. Hon vill gärna krypa upp i knät då hon ser sig själv som en hund i mindre förpackning. Hon är som de flesta valpar, lekfull och med fullt förtroende för människor.

Till Sarah letar vi efter ett hem med större inhägnad trädgård hon kan får röra sig i och ska helst då inte bo i en lägenhet. Hon kan både bo som ensamhund eller tillsammans med en annan trygg hund.

Mastinen är stor, godmodig, envis, självständig och snäll som ofta används till vakt pga av dess storlek, de har ett kraftigt skall som håller obehöriga på avstånd, i Spanien används de bla för att vakta boskap men är en trevlig familjehund i rätt miljö.

Kön: Tik
Född: 2022
Mankhöjd: 56 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Selva kom till sheltret med sin syskon Solei, Seva och Sole. De kom från en oönskad kull och kunde bo kvar i hemmet så länge de var små valpar. Senare, när de  blev för stora och för aktiva för familjen att ta hand om, lämnades de istället in på hundhemmet.

Då Selva troligen  är en korsning med schäfer kommer hon att behöva mer aktivering av kropp och knopp än sina dagliga promenader. Kanske agility, spår eller sök skulle passa henne?

Hon är en unghund som inte har fått mycket till grundträning så därför önskar vi att hennes nya familj ska vara beredda att avsätta den tid och det tålamod som krävs för att uppfostra en valp. Eftersom hon är en smart hund som tycker om att lära sig nya saker så tror vi att det kommer vara ett nöje att träna med henne.

Kön: Hane
Född: 2022
Mankhöjd: 59 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Seva kom till sheltret med sin syskon Selva, Sole och Solei. De kom från en oönskad kull och kunde bo kvar hemma så länge de var små och valpar. När de blev för stora och för aktiva för familjen att ta hand om lämnades de istället in på hundhemmet.

Då han förmodligen är en korsning med en schäfer kommer han att behöva mer aktivering av kropp och knopp utöver sina dagliga promenader. Kanske agility, spår eller sök skulle passa honom?

Hans nya familj ska vara beredda att avsätta den tid och tålamod som krävs för att uppfostra en busig valp. Eftersom han är en smart kille som tycker om att lära sig nya saker så kommer det nog vara ett nöje att träna honom.

Seva delar idag bås med Frida, vars sällskap han trivs mycket bra med.

Kön: Tik
Född: 2022
Mankhöjd: 56 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Sole kom till sheltret med sin syskon Selva, Seva och Solei. De kom från en oönskad kull och kunde bo hemma så länge de var små och valpar. När de blev för stora och för aktiva för familjen att ta hand om lämnades de istället in på hundhemmet.

Då hon förmodligen är en korsning med en schäfer kommer hon att behöva mer aktivering av kropp och knopp utöver sina dagliga promenader. Kanske agility, spår eller sök skulle passa henne?

Sole är en ung hund som ännu inte har fått mycket till grundträning, så vi hoppas  därför att hennes nya familj ska vara beredda att avsätta den tid och tålamod som krävs för att uppfostra en busig valp. Eftersom hon är en smart tjej som tycker om att lära sig nya saker så kommer det nog vara ett nöje att träna henne.

Sole delar idag bås med syskonet Solei i vars sällskap hon trivs bra, inget syskonkiv alls utan bara lek unghundar emellan.

Kön: Hane
Född: 2021
Mankhöjd: 59 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Teo hämtades från ett kommunalt hägn som ofta tvingas avliva hundar p g a platsbrist efter en kort tid om inte någon förbarmar sig över hunden.

Lyckligtvis kom en räddande ängel från El Hocico till hans undsättning och han har redan anpassat sig väl. Han kommer bra överens med de andra hundarna samt älskar volontärerna.

Teo är förmodligen en labrador /mastinkorsning eftersom han har baksporrar som är ett klassiskt kännetecken  för mastiner. Han är en unghund och har därför mycket kvar att lära sig, ett ypperligt tillfälle för en träningsintresserad familj. Teo behöver bo där det finns stora ytor att röra sig på, antingen i en trädgård eller ha närhet till skog där han kan få springa av sig överskottsenergin.

Han är en glad hund som fungerar bra ihop med barn och andra hundar.

Kön: Hane
Född: Juni 2016
Mankhöjd: 60 cm
Hundhem: Trollhättan


Status: I Sverige
Kategori: Stora

Beskrivning

Kairo kom till Sverige 2019 och söker nu ett nytt föralltid hem. Familjen skriver: 

Kairo har nyss fyllt 6 år och har bott hos oss sedan November 2019. Vi letar efter ett nytt föralltidhem till Kairo då det är för stressig miljö för honom att dela hemmet med en snart fyllda tvååring. Vi har sedan den dagen Kairo kom jobbat på att få upp självförtroendet och känna trygghet då han var väldigt stressad och undergiven när han först kom till oss.

Kairo är världens snällaste hund med speciella behov men med rätt förutsättningar och i rätt miljö är han helt fantastik, funkar alldeles utmärkt och du får en trogen vän för livet. Vi söker ett lugnt och lantligt hem, gärna med inhängnad trädgård eller liknande så att han kan springa fritt. Pga stressen så fungerar inte koppelpromenader i bostadsområden så bra men en promenad i skogen tackar han aldrig nej till!

Andra favoritsysselsättningar han har är att gosa i soffan, simma och jaga kompisar. För att ta hand om Kairo behöver du ha tålamod och en lugn och mjuk ton i ditt sätt att uppfostra. Det kan ta tid för Kairo att acceptera nya människor och han föredrar kvinnor framför män. Han har både vakt- och jaktinstinkt så ett hem med katt kan kanske bli svårt. Han har sedan den dagen han kom bott tillsammans med vår Amigos-tik och alla hundar vi mött hittills har det funkat bra med.

Kön: Tik
Född: 2020 mars
Mankhöjd: 58 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Sasha köptes som valp av ett par ungdomar under tiden då många hade hemarbete under coronapandemin. De hade uppenbarligen inte tänkt på att hon skulle bli en stor hund och inte trivas instängd i deras lilla lya under arbetstid, så därför bor denna trevliga tik nu på Lynns hundhem för att få en ny chans.

Sasha är en vänlig och mjuk tik som söker ett tryggt hem på landet eller i ett lugnare område. Hon fungerar bra ihop med andra hundar, men har tidigare bott som ensamhund.

Vi vet inte om hon fungerar med katter, men det kan vi prova henne med.

Kön: Tik
Född: 2021 april
Mankhöjd: 65 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Tillåt oss presentera glada och aktiva Gala! En tjej som kanske är världens bästa äventyrs- och vandringskompis?

Hon är en charmig galgomix som räddades från ett avlivningsshelter. Detta är en alert unghund som tycker livet på ett shelter är alltför långtråkigt.

Allt hon önskar är att få leka, mysa i en soffa och lite stimulerande  aktiviteter däremellan. Gala fungerar bra med andra hundar och barn, men eftersom hon i sin förtjusning gärna hoppar och studsar när hon hälsar, så kan småbarn lätt bli omkullvälta och skrämda och därför bör inga barn  under skolåldern finnas i hennes blivande hem.

Gala går även bra i koppel eller långlina, men helt lös bara inom inhägnat område då hon är av jakthundsras.

Kön: Tik
Född: 01-01-2018
Mankhöjd: 52 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Susa är en gudasnäll tik som hade turen att i sista stund bli utvald och räddad från avlivning och istället bli flyttad till ett litet, men välskött hundhem. Hon är en av de tusentals hundar som överges varje år när jaktsäsongen är slut.

Susa tillhör en av Spaniens vanligaste raser, Podencon. De är oftast milda till sin natur och Susa själv är en översvallande vänlig och kärlekstörstande hund som är omöjlig att motstå, ‘här är jag, se mig’.

Dessa  hundar stortrivs med soffmys framför brasan efter dagens “springrundor” på inhägnad mark där de  fått sträcka på benen,  jaktinstinkten finns ju djupt rotad.

Till Susa söker vi helst ett mer lantligt leverne. Hon koppeltränas varje dag på hägnet, men har en del kvar att öva på när små kaniner ofta skuttar fram i omgivningen. Hon fungerar bra med både barn och andra hundar, men kan välta småbarn i sin iver att hälsa så ev barn bör därför vara i skolåldern.