Kön: Tik
Född:
Mankhöjd: 54 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Bella kom till Parraga efter att hon hittats  ensam vandrades i staden Murcia.

Hon är hunden som välkomnar alla som stiger in genom grindarna till Parraga. Med sin positiva och glada energi dras blicken lätt till henne och hon delar gärna med sig av sin kärlek genom att dela ut blöta pussar.

Bella älskar volontärerna och har verkligen fattat tycke för Miguel, vår högt värderade vän,  men även en trogen allt-i allo som tillbringar all sin lediga tid hos hundarna på hundhemmet. Bella följer honom hack i häl när han är där och skulle nog göra detsamma hos en familj som har mycket tid för henne, både för gos och aktivering.

Bella kommer bra överens med de andra hundarna på Parraga och skulle trivas bra både som ensamhund eller i sällskap med en annan hund.

Kön: Tik
Född:
Mankhöjd: 55 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Amber bodde hos en spansk man som aldrig brydde sig om att kastrera henne och inte heller att skydda henne från parning under hennes löp. Vid varje kull hon fick ringde han upp Parraga och bad dem att genast att hämta hennes valpar. Han var stolt över att hans tik gav så vacker avkomma och förklarade att Parraga borde vara tacksamma att få chansen att placera dem…

När detta hänt tre gånger blev Virginia, ägaren till Parraga, upprörd och meddelade i skarpa ordalag att skulle hon nu ta emot även denna kull så ville hon ha Amber också. Så med sin sista kull på hela nio valpar flyttade Amber in till Parraga där hon genast kastrerades om mannen skulle ändra sig igen.

Amber är förmodligen en korsning av malinois och blir lätt stressad då hon är instängd i en bur på Parraga. Hon bor ihop med Fernando som hon dock gärna leker tillsammans med.

Hon är en aktiv hund som behöver röra på sig och arbeta mentalt, men hon är också anpassningsbar och vill vara till lags. Amber är ännu ung och läraktig och endast fantasin sätter gränser för hur långt hon kan gå. Hos rätt ägare är hon den perfekta följeslagaren i vått och torrt!

Kön: Hane
Född: 2019
Mankhöjd: 65 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Max bodde hos en familj, men när de skulle flytta gavs han istället bort till en god vän som varken hade tid eller pengar till att ta hand om Max och han fick heller aldrig komma ut på promenader.

När han anlände till Parraga var han första dagen nervös och han placerades därför i bur ensam eftersom han då inte hade någon vana vid andra hundar. Men när vi nyligen var samlade på plats vid hans inhägnad beslutade vi oss för att testa Max och det var verkligen glädjande att se hans reaktion. Han älskade att leka med hundar, både stora som små… Han leker dock lite klumpigt och vi kunde se att han behöver öva på sin lekteknik.

Max är en härlig kille som har mycket kärlek att ge. Han är stor, ståtlig och fantastiskt vacker. Han passar en person som vill ha en trogen vän vid sin sida på äventyr i skog och mark, men också vid soffhäng därhemma. Max behöver ett hem där han får regler och gränser och där hans ägare är tydlig och konsekvent.

Kön: Hane
Född: 2018 april
Mankhöjd: 55 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Där här fina killen heter Rocky, han är en glad och väldigt trevlig hund som alltid bott tillsammans med en familj, men när familjen skulle flytta till en ny bostad dit de inte fick ha med sig en hund, blev han istället inlämnad på Parraga.

Rocky är en aktiv kille som behöver få utlopp för sin energi, både genom promenader och med någon form av mental aktivering. Han är följsam, lyssnar bra och är ett riktigt charmtroll på Parraga.

Till guldklimpen Rocky söker vi ett ansvarsfullt och stabilt hem där han får dagliga långpromenader varvat med lugna stunder.

Kön: Hane
Född: 2015 mars
Mankhöjd: 67 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Shadow är troligen en blandras med  Cane Corso / Mastiff , han kom till Rovers Rescue när hans tidigare ägare inte längre kunde ta hand om honom. Ägarens mamma ville ge honom ett bättre liv än att vistas på en liten gräsplätt och därför bodde han under årens lopp några gånger på Rovers Rescue i hopp om att finna en ny ägare och blev till sist kvar där.

I sitt tidigare hem fanns det en katt, så han har vana att bo med katter. Han har dock aldrig bott ihop med andra hundar och vi tror han skulle trivas bäst som ensamhund.

Shadow är en mycket tillgiven kille som gärna ”pratar” med sig själv om ingen kommer och klappar honom och ger honom en godisbit eller två. Han har inga problem med nya människor utan blir bara glad för den uppmärksamhet han så sällan annars kan få.

Till Shadow söker vi ett hem med tidigare hunderfarenhet av stora hundar.

Kön: Tik
Född: 15-07-17
Mankhöjd: 59 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Stora

Beskrivning

En vacker staffekorsning” tänkte jag när jag först träffade Azul, vackra ögon och säkerligen en aktiv hund?  Mitt första intryck av hennes aktivitetsnivå visade sig dock vara helt fel, men inte hennes skönhet!

Azul var så lugn och när vi stod och klappade henne i buren somnade hon nästan i min kollegas armar. Hon njöt så mycket av att äntligen få känna beröring så vi kunde knappt lämna henne.

Den här hunden har så mycket kärlek i sig och ville verkligen inte att vi skulle släppa taget och gå därifrån. När jag lämnade sheltret den dagen kunde jag inte släppa tanken på henne, hennes ögon strålade av lycka när vi satt med henne, men blicken slocknade när vi stängde buren för att ta oss hemåt.

Azul fungerar bra tillsammans med de andra hundarna, men vi vet ännu inte hur hon fungerar med katt.

Kön: Tik
Född: 2019 januari
Mankhöjd: 60 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Stora

Beskrivning

Isabel hittades i staden Los Ramos utav en privatperson som hade lyckats fånga in henne.

Då Parraga redan hade fullt med hundar ombads kvinnan att ta hem hunden till sig tills det fanns plats, men det kunde hon tyvärr inte så det var bara för Virginia att återigen ringa runt bland sina volontärer för att höra om det fanns plats hemma hos någon av dem en tid.

Idag bor Isabel på hägnet och leker mycket tillsammans med Mabel då de är jämnstora och jämngamla. Isabel är en hund som studsar av lycka när hon blir exalterad och ska därför inte bli placerad i ett hem med mindre barn eftersom hon lätt välter omkull dem.

Isabel är en smart tjej som säkert gärna skulle ägna sig åt någon spännande form av aktivering, kanske spårövningar som nosework eller något annat kul. Vi tror dock inte att hon ska bo med katt.

Kön: Hane
Född: 2017
Mankhöjd: 65 cm
Hundhem: Las Torres


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Scott är en lugn schäfermix som togs om hand  efter  att ha setts vandrandes ensam på gatan. Han har ett för rasen typiskt beteende och kommer därmed bli mycket trogen och tillgiven sin förare och ägare.

Scott har aldrig riktigt trivts på hägnet. Vi märker tydligt på honom att han tidigare bott i en familj. Han lever för sina promenader med Martin som rastar hundarna på morgonen. Tillsammans har de byggt upp en väldigt nära vänskap. När Scott ser Martin komma gåendes så rusar han dit och vill vara först i kön att få följa med ut på en promenad. Han går bra i koppel och gillar att få vara med.

Han fungerar bra med andra hundar och rastas i en stor grupp med hundar av blandade åldrar och kön. Scott ska däremot inte bo tillsammans med katt i sitt nya hem eftersom han inte alls tolererar deras närvaro.

Kön: Hane
Född: 2014/2015
Mankhöjd: 70 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Ett par på vandring såg Robert gående längst en stig. Paret som såg honom trodde först att han var en valp då han var så tunn. Virginia, ägaren till sheltret åkte dit med sin chipsökare  för att kolla om han var märkt och till sin förvåning gav den en träff. Vilken tur för då kunde hon ju återförena husse med sin borttappade hund? Så lyckligt slut blev det dock inte för när hon ringde upp ägaren fick hon reda på att husse hade givit bort Robert till ett par bekanta och därifrån hade han sedan rymt och hade nu varit borta ett helt år.

Ingen av familjerna ville ha tillbaka Robert som istället fick följa med Virginia till sheltret. Han har idag anpassat sig väl och är en riktigt kelgris. Han är av någon fågelhundsras så hans blivande ägare bör vara medveten om hans troliga jaktinstinkt.

Maruja

Kön: Tik
Född: 2017
Mankhöjd: 64 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Stora

Beskrivning

Maruja hittades i närheten av hägnet tillsammans med en annan galgo espanol. De båda har troligen blivit dumpade eller har lyckats rymma ifrån sin ägare som sannolikt använt dem till jakt.

Denna vackra hund har däremot ingen hög jaktinstinkt utan fungerar fint med små hundar, även valpar av mindre modell. Hon vill mest leka och ligger gärna på rygg med tassarna i vädret för att få magen kliad.
Hon är en social tjej som i början kan skälla på nya besökare men snabbt är hon sedan framme för gos och kel. Hon är clownen i gänget och bjuder alltid på ett gott skratt.

Maruja är ovan vid nära hantering såsom att kramas så hon ska inte bo med barn i yngre åldrar. Annars låter hon oss kolla klor, tänder och öron utan problem.

En galgo trivs bäst i sällskap med en annan vinthund och hon har behovet av att få springa lös var dag för att må bra. Med fördel på inhägnat område tills inkallningen är befäst och kan hålla henne under uppsikt.