Kön: Hane
Född: 2021
Mankhöjd: 59 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Teo hämtades från ett kommunalt hägn som ofta tvingas avliva hundar p g a platsbrist efter en kort tid om inte någon förbarmar sig över hunden.

Lyckligtvis kom en räddande ängel från El Hocico till hans undsättning och han har redan anpassat sig väl. Han kommer bra överens med de andra hundarna samt älskar volontärerna.

Teo är förmodligen en labrador /mastinkorsning eftersom han har baksporrar som är ett klassiskt kännetecken  för mastiner. Han är en unghund och har därför mycket kvar att lära sig, ett ypperligt tillfälle för en träningsintresserad familj. Teo behöver bo där det finns stora ytor att röra sig på, antingen i en trädgård eller ha närhet till skog där han kan få springa av sig överskottsenergin.

Kön: Hane
Född: Juni 2016
Mankhöjd: 60 cm
Hundhem: Trollhättan


Status: I Sverige
Kategori: Stora

Beskrivning

Kairo kom till Sverige 2019 och söker nu ett nytt föralltid hem. Familjen skriver: 

Kairo har nyss fyllt 6 år och har bott hos oss sedan November 2019. Vi letar efter ett nytt föralltidhem till Kairo då det är för stressig miljö för honom att dela hemmet med en snart fyllda tvååring. Vi har sedan den dagen Kairo kom jobbat på att få upp självförtroendet och känna trygghet då han var väldigt stressad och undergiven när han först kom till oss.

Kairo är världens snällaste hund med speciella behov men med rätt förutsättningar och i rätt miljö är han helt fantastik, funkar alldeles utmärkt och du får en trogen vän för livet. Vi söker ett lugnt och lantligt hem, gärna med inhängnad trädgård eller liknande så att han kan springa fritt. Pga stressen så fungerar inte koppelpromenader i bostadsområden så bra men en promenad i skogen tackar han aldrig nej till!

Andra favoritsysselsättningar han har är att gosa i soffan, simma och jaga kompisar. För att ta hand om Kairo behöver du ha tålamod och en lugn och mjuk ton i ditt sätt att uppfostra. Det kan ta tid för Kairo att acceptera nya människor och han föredrar kvinnor framför män. Han har både vakt- och jaktinstinkt så ett hem med katt kan kanske bli svårt. Han har sedan den dagen han kom bott tillsammans med vår Amigos-tik och alla hundar vi mött hittills har det funkat bra med.

Kön: Tik
Född: 2019
Mankhöjd: 64 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Kira hittades i dåligt skick tillsammans med sin dotter Kika.  De båda togs till Parraga där de nu har fått äta upp sig och mår idag mycket bättre. Dottern har redan  hunnit bli bokad till Tyskland så nu önskar vi hitta ett eget hem till hennes mamma Kira också.

Kira är av rasen pointer och har tidigare ägts utav en jägare som inte tyckte att hon dög som jakthund.  Hon skulle därför må bäst att få fortsätta bo lantligt där hon kan få en inhägnad trädgård att kunna springa lös i.

Hon fungerar bra med andra hundar och är lite av en mamma till de andra valparna på hägnet. Hon är en otroligt snäll och ståtlig hund som gör allt man ber henne om och är väldigt lättränad.

Kön: Hane
Född: 2020
Mankhöjd: 57 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Ebro hittades övergiven och togs om hand av en familj i en stad utanför Murcia. Veterinären letade förgäves efter en ägare för någon chipmärkning fanns förstås inte och en kort tid därefter togs Ebro in på hundhemmet.

Denna charmiga hund är förmodligen en mindre galgomix och kommer bra överens med alla hundar i flocken och är lekfull och vänlig. Han har spring i sina ben och kanske också ett visst jaktintresse så Ebro behöver få rasta av sig var dag på inhägnat område tills inkallningsträning är befäst.

Kön: Hane
Född: 2020 aug
Mankhöjd: 55 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Roberto hittades och blev infångad ute på ett öde fält långt utanför civilisationen där han, mot alla odds, hade lyckats överleva en tid.

Han kom in till Parraga med en  hel del ärr i ansiktet och var väldigt mager när jag såg honom. Han höll sig lite för sig själv men sökte ändå ofta kontakt med både volontärer och andra hundar. Han leker inte direkt med dem, men trivs i deras sällskap och lägger nu sakta hullet. Podencon bör dock hållas slank, rasen är aktiv med jaktintresse och spring i benen.

Vi vet alltså inte mycket om vad Roberto varit med om tidigare i sitt liv, men han blommar ut mer och mer för varje dag som går och vi söker nu ett lite lugnare hem till honom där han får chansen att fortsätta växa i självförtroende och tillit.

Kön: Tik
Född: 2020 mars
Mankhöjd: 58 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Sasha köptes som valp av ett par ungdomar under tiden då många hade hemarbete under coronapandemin. De hade uppenbarligen inte tänkt på att hon skulle bli en stor hund och inte trivas instängd i deras lilla lya under arbetstid, så därför bor denna trevliga tik nu på Lynns hundhem för att få en ny chans.

Sasha är en vänlig och mjuk tik som söker ett tryggt hem på landet eller i ett lugnare område. Hon fungerar bra ihop med andra hundar, men har tidigare bott som ensamhund.

Vi vet inte om hon fungerar med katter, men det kan vi prova henne med.

Kön: Tik
Född: 2021 april
Mankhöjd: 57 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Tillåt oss presentera glada och aktiva Gala! En tjej som kanske är världens bästa äventyrs- och vandringskompis?

Hon är en charmig galgomix som räddades från ett avlivningsshelter. Detta är en alert unghund som tycker livet på ett shelter är alltför långtråkigt.

Allt hon önskar är att få leka, mysa i en soffa och lite stimulerande  aktiviteter däremellan. Gala fungerar bra med andra hundar och barn, men eftersom hon i sin förtjusning gärna hoppar och studsar när hon hälsar, så kan småbarn lätt bli omkullvälta och skrämda och därför bör inga barn  under skolåldern finnas i hennes blivande hem.

Gala går även bra i koppel eller långlina, men helt lös bara inom inhägnat område då hon är av jakthundsras.

Kön: Tik
Född: 01-01-2018
Mankhöjd: 52 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Susa är en gudasnäll tik som hade turen att i sista stund bli utvald och räddad från avlivning och istället bli flyttad till ett litet, men välskött hundhem. Hon är en av de tusentals hundar som överges varje år när jaktsäsongen är slut.

Susa tillhör en av Spaniens vanligaste raser, Podencon. De är oftast milda till sin natur och Susa själv är en översvallande vänlig och kärlekstörstande hund som är omöjlig att motstå, ‘här är jag, se mig’.

Dessa  hundar stortrivs med soffmys framför brasan efter dagens “springrundor” på inhägnad mark där de  fått sträcka på benen,  jaktinstinkten finns ju djupt rotad.

Till Susa söker vi helst ett mer lantligt leverne. Hon koppeltränas varje dag på hägnet, men har en del kvar att öva på när små kaniner ofta skuttar fram i omgivningen. Hon fungerar bra med både barn och andra hundar, men kan välta småbarn i sin iver att hälsa så ev barn bör därför vara i skolåldern.

Kön: Hane
Född: 2020 november
Mankhöjd: 54 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Nico hittades på landsbygden när han följde efter ett äldre par och deras hund i hopp om att få lite mat. Han var frusen och hade förmodligen inte ätit på flera dagar när de beslöt att ta med honom in till sig. Där fick han vila upp sig ett par dagar, men längre kunde de dessvärre inte själva behålla honom.

Nico bor idag på Parraga tillsammans med Fina och Flora och är den mest aktiva i den trion. Han är en hund som vill leka och busa medan de lite äldre och lugnare hundarna Fina och Flora håller sig mest för sig själva.

Han är en trevlig, aktiv ung kille som är social med människor och är duktig på hundspråk. Han söker ett hem som har haft hund tidigare, även om han är en snäll hund. Nico saknar mest grundlydnad i likhet med många “hittehundar”och behöver därför för honom lämplig träning.

Kön: Hanhund
Född: 2019
Mankhöjd: 62 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Stora

Beskrivning

Rocky bodde tidigare med en äldre man och hans vårdare ända fram till mannens död. Vårdaren försökte först ta hand om Rocky själv, men hunden behövde ett mer aktivt liv än vad han  kunde erbjuda och han tog  därför  Rocky till Parraga för en andra chans.

Trots att Rocky alltid bott som ensamhund kan han umgås med andra stabila hundar, men föredrar  tikar. Rocky är en levnadsglad och lättlärd kille med en del energi. Han älskar att vara med överallt och han följer föreståndaren på sheltret vart hon än går. Han koppeltränas för fullt, han kan dra en del av iver när han äntligen får komma ut ur buren, men gör framsteg varje dag.

Han lär sig mycket snabbt allt de ber honom om och är lätt att korrigera. Han är snäll och mycket lyhörd. Rocky behöver en familj som inte är några “stugsittare” utan som trivs utomhus… att gå till stranden, till skogen, vandra och liknande äventyr. Hans blivande ägare behöver också kunna lära honom allt en energisk unghund behöver, som att kunna varva ner och vardagslydnad. Rocky är en fantastiskt fin ung kille som har stor potential att bli den stabilaste och bästa livskamraten.

Vi förmedlar enbart PPP-hundar (bull/muskel/kamphundar) till hem med god kunskap om rasen. Ej till förstagångsägare, personer under 25 år eller till familjer med småbarn. De är helt underbara, starka och aktiva hundar, men kräver en stabil och erfaren hundförare.