Kön: Tik
Född: 2022 feb
Mankhöjd: 50 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Dina kom till Parraga efter att hon hittats henne vandrandes ensam på gatan. Det är möjligt att hon tillhört en jägare då hon förmodligen är någon typ av fågelhund.

Dina är en 1-årig tjej som har fart under tassarna. Hon är väldigt arbetsvillig och har lätt för att lära sig nya saker. Dina hade älskat att få  bo lantligt med stora ytor att röra sig på och med fördel få busa av sig i en trädgård.

Hon fungerar fint ihop med andra hundar så en lekkamrat hade varit uppskattat, hon leker gärna med Nico som också finns  på hemsidan.

Dina kommer att behöva både fysisk och mental aktivering för att må bra. Hon har en del jaktinstinkter så kan troligen inte bo ihop med katt.

Kön: Hane
Född: 01/08/2021
Mankhöjd: 35 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Levi hittades modlöst traskande  i ett bergsområde inte långt ifrån sheltret Rovers Rescue. Ett par på vandring tog hand om honom och förde honom till Lynn eftersom alla som bor i området vet att hon hjälper övergivna hundar.

Lynn på Rovers Rescue tror inte han har varit hemlös någon längre tid då han var i gott skick och hon satte upp  lappar i byn och efterlyste ägaren på sociala medier, men när det gått en längre tid och ingen hämtade Levi så konstaterades att han var övergiven.

Levi är en snäll, rolig och älskvärd kille.  Han är vänlig mot alla han möter och kommer gärna fram för lite klappar och mys. Han fungerar bra ihop med andra hundar då de som hittade honom redan hade två hundar som han fick leka med.

Han kommer att bli en fantastisk följeslagare och livskamrat som kan tas med överallt, men han älskar också mys hemma i soffan tillsammans med sin familj.

Kön: Hane
Född: 13/05/22
Mankhöjd: 27 (växer)
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar


Leonardo och hans syskon är valpar till Lucia som födde sex hanar och en tik. Tiken blev strax därefter adopterad till Tyskland men Leonardo och hans bröder är ännu kvar på sheltret.

Han är en snäll och söt  valp som önskar sig en kärleksfull familj som är intresserade av att lära honom allt om livet avseende miljöträning och grundläggande lydnad. Leonardo är pigg och glad med mycket kärlek inombords att dela med sig av.

Hans mamma Lucia är 54 cm i mankhöjd och finns också på hemsidan,  vi tror att Leonardo och hans syskon kommer bli betydligt mindre då de redan är snart ett halvår gamla och fortfarande små i storlek.

Det gör så ont i hjärtat av att se valpar på hägn, de är så kontaktsökande och behöver få mer socialisering och massor av kärlek för att kunna utvecklas till trygga, vuxna hundar och volontärerna har sällan tillräckligt med tid för dem.

Beskrivning

Kön: Hane
Född: maj 2022
Mankhöjd: 27 cm (växer)
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Leonidas och hans syskon är valpar till Lucia som födde sex hanar och en tik. Tiken blev strax därefter adopterad till Tyskland men Leonidas och hans bröder är ännu kvar på sheltret.

Han är en en busig och söt valp som önskar sig en kärleksfull familj som är intresserade av att lära honom allt om livet avseende miljöträning och grundläggande lydnad. Leonidas är pigg och glad med mycket kärlek inombords att dela med sig av.

Hans mamma Lucia är 54 cm i mankhöjd och finns också på hemsidan,  vi tror att Leonidas och hans syskon kommer bli betydligt mindre då de redan är snart ett halvår gamla och fortfarande små i storlek.

Det är plågsamt att se valpar på hägn, de är så kontaktsökande och behöver få mer socialisering och massor av kärlek för att kunna utvecklas till trygga, vuxna hundar och volontärerna har sällan tillräckligt med tid för dem.

Kön: Tik
Född: 04 / 04 / 21
Mankhöjd: 54 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Lucia hittades bunden vid ett träd, dräktig med sju valpar i magen.

När Parraga kontaktades blev upphittarna ombedda att genast ta henne till sheltret där hon kort därefter sedan kunde föda sina valpar i lugn och ro.

Lucia är en lugn och harmonisk hund. Hon älskar oss människor och kommer fram  på direkten  när vi kommer till hennes inhägnad. Jag själv är en helt ny bekantskap för henne, men det spelar ingen roll för jag är lika välkommen att kela och klappa om henne ändå.

Eftersom hon är så tillitsfull och kelsjuk kan vi tro att Lucia skulle gilla bäst att bo som ensamhund eller varför inte tillsammans med någon annan lugn hundkompis?

Kön: Hane
Född: 2022 maj
Mankhöjd: 27 cm (växer)
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Leon och hans syskon är valpar till Lucia som födde sex hanar och en tik. Tiken blev strax därefter adopterad till Tyskland men Leon och hans bröder är ännu kvar på sheltret.

Han är en söt valp som önskar sig en kärleksfull familj som är intresserade av att lära honom allt om livet avseende miljöträning och grundläggande lydnad. Leon är pigg och glad med mycket kärlek inombords att dela med sig av.

Hans mamma Lucia är 54 cm i mankhöjd och finns också på hemsidan,  vi tror att Leon och hans syskon kommer bli betydligt mindre då de redan är snart ett halvår gamla och fortfarande små i storlek.

Det gör ont i ens hjärta att se valpar på hägn, de är så kontaktsökande och behöver få mer socialisering och massor av kärlek för att kunna utvecklas till trygga, vuxna hundar och volontärerna har tyvärr sällan tillräckligt med tid för dem.

Kön: Hane
Född: april 2022
Mankhöjd: 30 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Danilo är en av Doras och Doroteos sju valpar som föddes i april månad. Han och hans bror Dumbo är ensamma kvar i kullen och väntar ännu på sin egen familj.

Utseendemässigt är de olika varandra men till sättet är de båda spralliga  och nyfikna valpar som tycker om bus och lek. Danilo gillar att leka med sin bror och andra hundar och älskar de få leksaker som finns tillhands i deras inhägnad.

Danilo kan dela hem med en annan hund, men också bo som ensamhund. Eftersom han  är en ung valp så kommer han att behöva all den träning som en liten valp behöver för att växa upp till en trygg hund, såsom socialisering, koppelträning, rumsrenhet och annat.

Nu söker vi en familj som drömt om  en charmig och glad liten Danilo och kan ge honom ett rikt och bra liv.

Kön: Hane
Född: 2022 april
Mankhöjd: 30 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Den här gulliga lilla killen heter Dumbo!  Han och brorsan Danilo är valpar till Dora och idag finns bara de två kvar på sheltret och längtar också efter det egna hemmet som deras fem syskon redan fått.

Dumbo är ett charmtroll, en sprallig och nyfiken valp som tycker om bus och lek, liksom de flesta valpar i hans ålder. Han tycker om att leka med andra hundar och med sina leksaker.

Han kan dela hem med en annan hund, men trivs nog lika bra som ensamhund om han får den tid och träning som en liten valp behöver, såsom socialisering i olika miljöer, koppelträning, rumsrenhet och annat.

Nu letar vi efter en familj som drömmer om en hjärtknipande och glad liten Dumbo och som kan ge honom ett rikt och bra hundliv.

 

Kön: Hane
Född: 2021
Mankhöjd: 31 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Iso är vad vi kallar för en  ”pandemihund” vars ägare nu måste återvända till kontoret igen och dit får inte hundar följa med. Familjen insåg att det var ett ogenomtänkt beslut att skaffa hund när inte tiden längre finns och för Isos skull valde de istället att låta ett shelter sköta omplaceringen av honom.

Denna charmiga lilla kille  kan förtrolla vem som helst, alla smälter när de träffar honom! Han är en lättsam och lekfull valp som älskar livet. På sheltret söker Iso  kontakt med volontärerna eftersom han inte riktigt förstår ännu varför han har hamnat på ett shelter men han är också lekfull och social med andra hundar.

Han kommer att bli en härlig familjemedlem, antingen för dig som inte haft hund förut eller hos någon med hundvana sedan tidigare. Iso kan passa de flesta familjer.

Kön: Tik
Född: 2021
Mankhöjd: 51 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Luna hämtades ut från ett s k zoonosis, ett kommunalt shelter där hundarna tyvärr ofta avlivas p g a platsbrist om ingen frågar efter dem. Volontärer från olika hundhem hämtar därför ut så många de förmår härbärgera och Luna hade turen att få flytta in på El Hocico istället.

Hon är en snäll och tillgiven hund som är mycket människokär. Hon älskar att leka med människor och fungerar bra med andra hundar. Hon är till sin natur en sällskapshund och redo att följa sin ägare överallt. Hon får också lätt kontakt med nya människor och vill helst krypa upp i deras knän.

Luna är alltså ingen hund som passar att bo på ett shelter, skällandet från de andra hundarna stressar henne och vi hoppas för hennes skull att hon snart får komma därifrån.