Kön: Tik
Född: 2022
Mankhöjd: 33 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Lynn, ägarinna till Rovers Rescue , har alltid fokus på omgivningen när hon rör sig på byns gator. Flertalet av hennes omhändertagna hundar har övergivits nattetid där och denna gång hittade hon fina lilla Tina utanför en restaurang tiggandes efter mat.  Lynn frågade då ägaren till restaurangen om det var en av deras hundar men fick svaret att hunden var okänd för honom och hade dykt upp där för en tid sedan.

Lynn gick ut och hämtade både koppel och chipavläsare som hon alltid har i bilen för stunder som denna och mycket riktigt så saknades chipmärkning. Hon misstänkte också att Tina kunde vara dräktig då hon var lite rund om magen så Lynn tog henne med sig för ett besök hos veterinären. Lyckligtvis visade  ultraljudsundersökningen inga foster i livmodern, Tina var bara lite tjock efter att ha bjudits på restaurangens överblivna matrester.

Tina bor idag uppe i huset med Lynns andra hundar och det fungerar bra. Hon är en lojal och trogen tik som gärna håller sig nära. Tina är nog en salig blandning av flera olika raser och när hon väl gjort sig hemmastadd kommer det nog bli lite mer fart och fläkt i denna lilla tik eftersom hon är så pass ung ännu.

Vi söker alltså ett hem som gärna vill ta med henne ut på lite spännande äventyr.

Kön: Hane
Född: 2017
Mankhöjd: 30 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Chase har aldrig levt ett bra liv trots ett liv i en familj. Han växte upp i en barnfamilj där barnen fick lov att dra i både hans svans och öron som om han vore en leksak.
När han skulle hämtas upp för omplacering visste familjen inte ens om de ägde ett koppel då han främst fick springa omkring på deras lilla altan som inte var större än 5 kvm. Med en liten säck kattmat hämtades han och fick hamna hos Lynn på Rovers Rescue, dock var de ännu inte säkra på om de ville omplacera honom.

Men med lite övertalning tog Lynn över honom och äntligen skulle han få chansen att leva ett liv som en älskad hund. Lynn säger att han drar lite i kopplet, men då han endast väger 5 kg så är det OK i början eftersom han aldrig fått någon koppelträning tidigare i livet.

Chase är dock väldigt människokär och han vill inget annat än att vara nära Lynn  hela tiden, som förstås aldrig har tillräckligt med tid för att räcka till för alla sina skyddslingar.

Till denna goa lilla hund söker vi ett lugnare hem som har lite tålamod vid hantering av honom med tanke på hans bakgrund. Han fungerar annars bra med barn och katter verkar han inte bry sig jättemycket om.

Hans päls är för tillfället nerklippt men kommer växa ut.

Kön: Tik
Född: 2022 nov
Mankhöjd:
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Sötnosen Linda var endast två månader gammal och mannen som bar omkring på valpen försökte sälja henne till alla han mötte i byn. I Spanien säljs sällskapsdjur lite överallt, men en volontär på Parraga som såg mannen blev orolig över att valpen skulle komma att hamna i orätta händer och ” köpte” henne därför för en symbolisk summa.

Lyckligtvis hade Linda nog bott med sin mamma tills helt nyligen för hon var precis som en liten valp ska vara, full av liv och bus och vi önskar förstås att hon ska slippa bo på ett shelter någon längre tid, det är nu som hon behöver mänsklig kärlek och all grundträning som bara hennes egen familj kan ge henne.

Du/ni kommer t ex  behöva lära Linda rumsrenhet, koppelgående, miljöträning och socialisering, men Linda är en social och nyfiken valp som alltid kommer vilja vara där du är. Hon följer  volontärerna i hälarna och leker glatt med kompisen Pipi när de släpps ut ur sitt bås för dagens rastning i frihet.

Är du redo för en valp/ unghund med allt vad det innebär och vill upptäcka det nya livet tillsammans med söta Linda? I så fall bör du höra av dig med en intresseanmälan snarast möjligt!

Kön: Hane
Född: 01/05/20
Mankhöjd: 70 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Det var något med José när jag först såg honom… Något i hans blick som gjorde att jag  direkt blev förälskad i honom. Man undrar ibland vem som kan göra något så obegripligt ondskefullt att överge en hund åt sitt öde ute på landsbygden, men det var precis det som hänt honom.

José hittades i staden Cieza, dit han tagit sig efter en lång vandring. Han var väldigt mager och mådde inte alls bra,  men det gick inte att fånga in honom då han var så rädd. Men det fanns en bar som José ibland försökte tigga mat ifrån och en dag fanns några brandmän där som hjälpte till att fånga in honom. Då han inte var i skick att flyttas direkt till sheltret fick José till en början komma till ett jourhem där han kunde återhämta sig.

Idag mår José mycket bättre sig och bor nu på Parraga där han springer glatt tillsammans med de andra hundarna. Han är av rasen podenco och har därför en del jaktgener i sig, så får han syn på en kanin på andra sidan staketet står han gärna där och spanar.

Han är social med människor och volontärer som har en mjuk och lugn framtoning, springande barn kan han bli lite skrämd av och ska därför inte bo ihop med barn. Men ett lugnare liv i en mindre stad hade passat honom perfekt.

Kön: Hane
Född: 2023
Mankhöjd: 40 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Antonios mamma var dräktig när hon togs om hand av ett jourhem. Antonio fick till en början bo med sin mamma i jourhemmet , men separerades från henne vid ett par månaders ålder och flyttades till sheltret. Där fanns andra valpar , men det måste ha blivit som en chock för honom att lämna tryggheten av ett hem till att plötsligt hamna på ett shelter med en massa skällande hundar.

Han är otroligt tillgiven människor och kryper gärna upp i ens knä så fort man satt sig ner hos honom. Han funkar med andra hundar, men har ännu inte hittat sin lekkamrat utan leker hellre med volontärerna på sheltret.

Till Antonio söker vi ett lugnt hem där han återigen får bli en familjemedlem som ger honom av sin tid och mycket kärlek.

Kön: Tik
Född: 8/2022
Mankhöjd: 48 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Dela, Dimas, Dani, Donal och Diego är syskon som kom till Parraga efter att en familjehundstik hade rymt hemifrån och kommit tillbaka dräktig. Familjen ville inte ta hand om valparna och lämnade istället in dem  till Parraga.

Mamman är utav rasen Shar Pei, men vi vet inte så mycket om pappan till valparna.

Syskonskaran är väldigt milda och bekymmersfria  till sättet. De bor idag med en flock andra hundar som de kommer väl överens med och vid inbjudan till  lek så tackar de inte nej. Ändå är de inga högaktiva hundar , de kan ofta ses ligga på olika  platser och bara njuta av sol och värme.

Då de är uppväxta på sheltret har de ingen vana utav små barn. Vi vet tyvärr inte heller hur dom fungerar med katter.

Kön: Tik
Född: 01/08-22
Mankhöjd: 35 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Blanquita hittades långt från närmaste väg. Hon var bunden till ett rep så hon kunde inte heller ta sig någonstans. Tack vare ett samtal från en förbipasserande hundägare som rastade sin hund fick Lynn på Rovers Rescue reda på den lilla tikens öde.

Väl på plats fann hon  Blanquitas tillbehör i en plastpåse inkl hennes pass, så då såg  hon att hunden hette Blanquita och var endast 8 månader gammal. Någon hade alltså varit ägare till henne och skött om henne till en början, men sedan tröttnat och dumpat av henne ute på landsbygden.

När Lynn tog henne hem till sitt hägn såg hon att Blanquita var i dåligt skick. Hon var helt förståeligt vilsen, hungrig och trött med en päls som mest bestod av stora tovor. Efter mat och dryck började Lynn sedan tålmodigt klippa bort de värsta tovorna för att sedan låta henne vila och under kommande dagar fortsätta klippa/ sköta om henne och sakta förvandlades Blanquita till en nöjd och glad liten skönhet.

Nu har hon glömt sina sorger och är precis som alla unghundar ska vara, hon är både sprallig och tillitsfull  samt älskar att leka med de  andra hundarna, men saknar någon att kalla sin egen matte/ husse. Hur välmenande Lynn än är så har hon alltför många andra hundar att ansvara för och tiden räcker alltså inte till för att ge Blanquita all den kärlek och trygghet hon behöver efter sin hemska vanvård.

Blanquita är den typisk familjehund som skulle älska att tillhöra en familj och följa med på familjens äventyr.

Kön: Tik
Född: 14-04-21
Mankhöjd: 28 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Lilla söta Millie, som vi kallar henne och mamma Pili (  som finns under fliken ” speciella hundar p g a sin ålder) hittades tätt tillsammans övergivna på landsbygden. Ingen vet vad som hänt dem,  men av deras beteende att döma har de varit familjehundar och bott i samma hem.  Millie är mycket nätt och liten precis som sin mor och de är väldigt starkt knutna till varandra, därför är det viktigt för dem att de får fortsätta leva tillsammans i sitt nya hem.

Både var friska och vid god fysik när de omhändertogs, vilket tyder på att de inte varit hemlösa någon längre tid, men de var inte chipmärkta och placerades därför  i ett jourhem eftersom Parraga hade fullt på sheltret.

De är båda glada och livliga tjejer som älskar sina dagliga promenader. De går bra i koppel och är rumsrena. De fungerar bra tillsammans med jourhemmets andra hundar, men vi vet inte om de har erfarenhet av katt i sitt tidigare liv.

Vid adoption till deras framtida passande gemensamma hem kommer en specialrabatt att ges som extra bonus, de behöver tryggheten av varandra vid flytten till sitt nya hemland där de kommer förgylla tillvaron för sin ägare.

Kön: Tik
Född: 27-12-16
Mankhöjd: 26 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Pillan kallar vi denna lilla mamma som hittades övergiven tillsammans med sin dotter Milllie ( som syns under fliken ” små hundar) långt ute på landsbygden. Ingen vet vad som hänt dem,  men av deras beteende att döma har de varit familjehundar och bott i samma hem.  Hundarna är väldigt starkt knutna till varandra,  därför är det viktigt för dem och för oss att de får fortsätta leva tillsammans för en separation hade varit ett trauma för dem båda.

De var turligt nog både friska och vid god fysik när de omhändertogs, vilket tyder på att de nyligen kommit vilse, men utan chipmärkning så kunde ingen ägare spåras och de placerades därför  i ett jourhem eftersom Parraga hade fullt på sheltret.

De är både glada och livliga tjejer som älskar sina dagliga promenader. De går bra i koppel och är rumsrena. I jourhemmet finns andra hundar som de kommer väl överens med, men vi vet inte om de har vana av katt sedan tidigare.

Vid adoption till deras framtida passande gemensamma hem kommer en specialrabatt att ges som extra bonus, de behöver tryggheten av varandra vid flytten till sitt nya hemland där de kommer förgylla tillvaron för sin ägare.

Kön: Hane
Född: dec 2022
Mankhöjd: 30 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Louie, Huey och Dewey, som är de engelska namnen för Knatte, Fnatte och Tjatte lämnades in hos Lynn då ägaren inte kunde få dem sålda. Hennes pinchertik hade blivit dräktig efter en tjuvparning och hoppades på att Lynn med sina kontakter lättare kunde finna bra hem till dem.

Bröderna har alltså bott i ett familjehem fram tills de var 5 månader gamla och är väl socialiserade, dock lite busiga i likhet med de flesta valpar.

Tillsammans springer de runt i rastgården och leker glatt tillsammans.

Eftersom de är unghundar så får ny ägare fortsätta att träna på rumsrenhet, gå fint i koppel och vardagslydnad, men Huey är till synes både alert och  godismotiverad  till sin natur.