Kön: Hane
Född: 2023 aug
Mankhöjd: 31 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Sisto och hans syskon Simon, Suso och Sisi var en oönskad kull och lämnades därför över av ägaren till Parraga. Man skulle inte kunna tro att dom är syskon då det skiljer sig en del mellan dom, storleksmässigt samt till utseendet.

Han älskar att få uppmärksamhet och att leka tillsammans med både sina syskon och leksaker. Till Sisto söker vi ett hem som tänkt igenom sitt beslut att skaffa valp och där man är inställd på det jobb det innebär. Han kommer behöva all grundläggande uppfostran, som bland annat vardagslydnad, koppelträning och miljöträning.

Är Sisto valpen som saknas i ditt liv? Skicka då in en intresseanmälan redan idag!

Kön: Tik
Född: 2023 aug
Mankhöjd: 29 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Lilla Sisi är bara 5 månader gammal när hon nu i januari läggs upp för adoption och är syster till Suso, Simon och Sisto. Hon är minst i kullen av valpar som alla har olika utseende och storlek.

Hon är lite försiktig av sig och inte lika framfusig och ivrig som andra valpar kan vara, hon är också den enda tiken bland bröder som busar med varandra i samma inhägnad, så inte alltid så lätt att vara minstingen i gänget.

Hennes blivande hem bör alltså vara införstådda med att hon kan behöva extra tid och omsorg i sin valpträning.

Kön: Hane
Född: 2023 aug
Mankhöjd: 42 cm (växer ännu)
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Suso och hans syskon Simon, Sisto och Sisi föddes i likhet med så många andra valpar oönskade, men hade turen att ha en ägare som istället för att bara ” dumpa” dem i skogen som sopor,  lämnade dem på Parraga när de var två månader gamla.

De är olika till både storlek och utseende och är resultatet av flera tjuvparningar med olika fäder.

Suso är en riktig clown som älskar att få mänsklig uppmärksamhet och att busa tillsammans med sina syskon. Leksaker är förstås också väldigt roliga och håller valparna sysselsatta i den annars ganska så enformiga tillvaron på ett hundhem.

Till denna sötnos söker vi ett hem som noga tänkt igenom sitt beslut att bli med valp och är väl medveten om vad som krävs i form av tid och tålamod. Han  behöver i likhet med andra valpar mycket grundläggande uppfostran, bl a vardagslydnad, koppelträning och miljöträning, som tillsammans med andra aktiviteter med tiden ger utdelning i en riktigt trogen och kär fyrbent kompis.

Kön: Tik
Född: 2023
Mankhöjd: 35 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Enma är en bodeguero som kom till Parraga efter att en man lämnat in henne då han hade sett två killar stå och sparka på henne. Som tur var blev hon inte allvarligt skadad utan var hur glad som helst över att få komma till ett shelter där det fanns andra lekkamrater.

 

Kön: Hane
Född: 2021
Mankhöjd: 40 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Richard bodde tillsammans Kina som också finns för adoption på hemsidan. Deras matte, en lite äldre kvinna, drabbades av plötslig sjukdom och gick oväntat och hastigt bort. De båda  hundarna blev därmed hemlösa, men hade ändå tur som fick plats på El Hocico under väntetiden på att finna en ny ägare. Richard har nu fler lekkamrater än tidigare och även om han är glad i deras sällskap kan han även bo som ensamhund.

Han är en vänlig liten yorkshireterrier, dock utan stamtavla men som  i likhet med sina artfränder behöver regelbunden pälsvård. Richard är en härlig liten hundkille som är öppen och social mot människor och har till synes redan kommit över förlusten av sin matte.

Kön: Hane
Född: 2022 feb
Mankhöjd: 56 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Lucky är en podenco som hittades vid sidan av vägen ute på landsbygden. Han kan ha tillhört en jägare då det är vanligt att både podencos och galgos hittas övergivna på olika sätt, men utan chip med ägarinformation är det svårt att veta hans bakgrund. Dock är det ovanligt att jägare chipmärker sina hundar eftersom de då kan överge sina hundar när de inte duger för jakten.

Podencon är en vänlig ras och så även Lucky, han är en underbar hund som är väldigt mild till sin karaktär. Han springer och leker om dagarna tillsammans med de andra hundarna på hägnet och fungerar både med små och stora hundar.

Han är också väldigt nyfiken av sig. När jag kommer på besök går han alltid fram för att undersöka min kamera  noggrant, vilket ibland gör det svårt att ta bilder på honom då han är så social och alltid vill vara nära.

Lucky skulle fungera bra i de flesta hem som gillar dagliga äventyr. Han ska dock inte bo med katt p g a sin jaktinstinkt.

Kön: Hane
Född: 2023 maj
Mankhöjd: 40 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Valentino togs omhand efter att han sprungit  efter en bil som lyckligtvis stannade och plockade upp honom. Utan chipmärkning var det dock omöjligt att veta var denna lilla killen kom ifrån.

Han togs till Parraga där han idag spenderar större delen av tiden med att leka med sina kompisar. Han fullkomligt älskar de större hundarna,  ju större desto bättre, så modig är han allt trots sin litenhet.

Småhundar är han gärna lite kaxig mot och vill gärna visa att han är störst och bäst. Han älskar volontärerna  och ses ofta traskandes efter eller kelandes med någon av dem. Han är helt oemotståndlig när han delar ut pussar till höger och vänster, både till  volontärer samt de större hundarna!

Till Valentino söker vi ett hem som gillar att hålla igång, om det redan finns en trevlig, stabil större hund i ert hem som söker en liten kompis är Valentino den rätta för er!

Kön: Hane
Född: 2018
Mankhöjd: 39 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Eddie sågs vandra genom staden Cieza, där El Hocico ligger. Trots att man publicerade hans bilder på olika sociala nätverk var det ingen som gav sig till känna så  denna fina kille fick istället flytta in på sheltret.

Eddie är en lågmäld hund som inte gör mycket väsen för sig. Han fungerar bra ihop med andra hundar, men är inte en hund som direkt ses springa omkring och leka med dem. Han umgås helst med  volontärerna och står gärna vid deras sida och söker kontakt.

Han går på dagliga koppelpromenader och är då inte heller den typen av hund som ivrigt drar iväg utan går hellre och strosar. Han är alltså en mycket fin hund som är  lugn, snäll och en aning undergiven.

Till Eddie söker vi ett lugnt hem där han helst får bo som ensamhund för att få den lilla extra kärleken som han behöver.

Kön: Tik
Född: 2020
Mankhöjd: 41 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Milka lämnades in på El Hocico av sin familj eftersom de inte längre hade tillräckligt med tid eller intresse för henne, ett öde som drabbat många hundar efter pandemin då väldigt många skaffade hund utan att inse att hunden är en familjemedlem som  behöver omsorg.

Hon är en mycket lättsam och trevlig hund, men är ännu stressad av alla andra hundar som tävlar om de få resurser som finns på sheltret, som  leksaker, mat och sovplatser och vill därför försöka vakta dem så gott det går. Ute på gården där hon får vara lös leker hon dock  helt problemfritt med sina kompisar.

Milka söker alltså ett hem där hon får vara ensam om sin ägares kärlek och uppmärksamhet och får den tid hon så väl förtjänar.

Kön: Hane
Född: 2018
Mankhöjd: 35 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Oso bodde hos ett par i Spanien men när de skulle separera så var det ingen som ville ta ansvar för honom så han hamnade tråkigt nog istället på ett shelter.

Han älskar verkligen mänsklig närhet, så pass mycket att det var svårt att ta fina bilder på honom när han hela tiden försökte klättra upp i knät för att kela. Det har inte varit lätt för honom att först bo som familjemedlem i ett hem i många år och få sova i en mjuk säng för att sedan plötsligt bli tvingad att ligga på kallt kakel på ett shelter tillsammans med andra hundar, men Oso fann sig ändå snart i sitt öde.

Han är van vid det mesta från sin tid som ägd hund och är snäll att hantera samt är  vänlig mot andra hundar, dessutom  lekfull, vänlig och uppmärksam. Han har bott i lägenhet och hade även där en kattkompis.

Vi tror att Oso skulle passa i de flesta familjer, han är en hund som gillar att ligga och mysa framför tv:n men som samtidigt inte tackar nej till roliga äventyr ute i naturen!