Kön: Tik
Född: 2021
Mankhöjd: 31 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Nana kom till Parraga tillsammans med sina valpar och under tiden som valparna behövde ständig närhet till sin mamma så fick hon inte umgås med andra hundar. Det är alltså först nu när valparna flyttat,  som vi fått en klarare bild av Nanas personlighet.

Hon är en kontaktsökande tjej som älskar människor och deras trygga famn. Hon utvecklas för varje dag som går, men kan ibland tycka omvärlden  är lite otäck och skrämmande, vilket inte är förvånande med tanke på miljön där många hundar  vistas, så hon behöver ett lugnt och förstående hem.

Nana kommer väl överens med andra hundar i samma  storlek i hägnet  och kan både bo som ensam hund och tillsammans med en annan trygg hund.

Kön: Hane
Född: 2021
Mankhöjd: 32 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Edward hittades en dag utanför sheltret och volontärerna ville tro att han tillhörde någon i området eftersom han var så social och vänlig. Men dagarna gick, ingen  efterlysning kom och någon chipmärkning  fanns inte heller, så ägaren ville troligen av någon anledning inte bli hittad.

Han har bara varit på sheltret en kort tid men har anpassat sig väl och kommer redan väl överens med de andra hundarna och deltar glatt i deras lek.

Edward är förmodligen en pincherkorsning , en aktiv hundras som helst vill bo i ett  hem där han får följa med på roliga familjeaktiviteter eller få utmaningar och träna tillsammans med matte eller husse. Han har från födseln en kort svans, som inte hindrar hans framfart över stock och sten.

Kön: Hane
Född: 2018
Mankhöjd: 29 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Doroteo hittades övergiven tillsammans med en annan hund på en kyrkogård. Det var tydligt att de sökt skydd och befunnit sig där en tid för hans tjocka päls var matt och mycket tovig.

Det är oklart varifrån hundarna kommer då de båda saknade chipmärkning, men båda är mycket sociala med människor så förmodligen har de haft ett hem. Doroteo fick sig ett välbehövligt besök på hundtrimmet och efter nedklippning förvandlades han till en  mycket gladare hund.

Han bor tillsammans med andra småhundar som han leker glatt med. Hans bästis Dora har precis fått valpar så numera har Doroteo  fått söka sig nya lekkamrater.

Då vi inte vet så mycket om Doroteos bakgrund kommer vi inte placera honom i någon barnfamilj eftersom vi inte vet om han har någon vana utav barn.

Vi gissar att Doroteo är av malteserkorsning med tanke på hans päls så hans nya ägare måste gilla pälsvård med allt vad det innebär av daglig omsorg.

Kön: Tik
Född: 20-08-2021
Mankhöjd: 40 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Dama hittades utmärglad ute på landsbygden. Jourfamiljen visste knappt inte om hon skulle överleva men efter mycket tid och kärlek har Dama blommat ut och mår idag bra. Hon bor kvar hos jourfamiljen då det skulle bli stressigt för henne att bo på ett shelter.

Kön: Tik
Född: 2021 dec
Mankhöjd: 27 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Mona är en bedårande liten hundflicka som älskar att busa och leka. Hon bodde i ett hem där man inte alls var införstådd med vad det innebar att ha en liten valp hemma och därför måste hennes nya ägare börja från början med hennes träning och anpassning till allt som en liten valp behöver  lära sig i vårt moderna samhälle.

Hon är fortfarande ung och läraktig så rumsrenhetsträning, koppelträning och socialisering i alla dess former i lagom takt ger henne en bra start i sitt nya hem.

Mona kommer nog också senare tycka någon form av aktivering är jätteroligt eftersom hon är en pigg och smart liten pincherhund.

Vi tror att Mona kan klara att  bo i de flesta miljöer och i det rätta kärleksfulla hemmet kommer denna lilla  juvel utvecklas till en fantastisk familjemedlem.

Kön: Hane
Född: 2021
Mankhöjd: 31 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Lille Rock hittades vandrandes ensam längst en väg på landsbygden. Han lät sig villigt lyftas upp och  krypa in  i en mänsklig famn  i bilen på väg till närmaste veterinär  i hopp om att kunna spåra hans ägare,  men ingen chipmärkning fanns så färden gick vidare till Parraga.

Rock är inte  särskilt gammal, hans ålder uppskattas till ca 10 månader och han har haft turen att bli funnen i tid, många faror hotar en liten hund på vift.

Han är ny på Parraga, men har redan hunnit bli vän med de andra valparna som han gärna vill leka och busa med på valpars vis.

Till Rock söker vi ett lugnt hem, gärna ihop med en annan hund som kan vägleda honom i hans nya liv i Sverige.

Kön: Tik
Född: 2021
Mankhöjd: 38 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Wanda påträffades ensam en kväll i en park och sökte sig direkt till en annan hund som sällskapet hade med sig. Utan halsband eller något att hålla kvar henne med satt de länge med Wanda för att se om någon ägare skulle dyka upp,  men det gjorde det inte och hon saknade vid kontroll även chipmärkning.

Hon fick då istället flytta in till Lynn på Rovers Rescue där hon nu bott i ett par dagar och trivs redan som fisken i vattnet. Hon leker glatt med de andra valparna då hon själv inte är så gammal, runt 8-10 månader troligtvis.

Nu söker Wanda sitt första riktiga egna hem där hon gärna bor ihop med en annan hund som kan ge henne trygghet och vägledning till en början.

Kön: Hane
Född: 06-01-2021
Mankhöjd: 37 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Hugo hittades i centrala Murcia där han hade setts i ett par dagar letandes efter mat. En ung kille som såg honom ville först ta honom till en kennel, men det är tyvärr ingen trevlig plats för en hund där de ofta sätter flera stressade hundar tillsammans i en bur. Istället lyckades Virginia på Parraga hitta ett tillfälligt jourhem i väntan på plats på hägnet.

Nu bor alltså Hugo i ett jourhem tillsammans med en annan hund som han glatt leker med. Hemmet beskriver Hugo som “En glad hund som bara sprider glädje i familjen. Han kommer bra överens med allt och alla och när man säger åt honom att gå till sin säng så gör han det, han är väldigt lydig.”

Hugo har också ett speciellt utseende med sina stora olikfärgade ögon och kan nog passa i de flesta familjer med intresse för friluftsliv.

Kön: Hane
Född: 26/03-2021
Mankhöjd: 32 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Benji hittades en regnig kväll ensam traskandes i allt det blöta i en by i närheten av Rovers Rescue. Han lät sig enkelt lyftas upp och tas om hand av av en ung kvinna som nästa dag kunde ta honom till en veterinär för hälsokontroll och för avläsning av en ev chipmärkning.

Få upphittade hundar är dock chipmärkta eller på rymmen från en ägare som kan spåras och Benji fick alltså efter de sedvanliga 10 dagarna av efterlysningar flytta in på Lynns hägn i väntan på en ny ägare.

Hans ålder uppskattas till att vara ca 1 år, Benji är till personligheten väldigt valpig ännu till sättet och han leker gärna med allt och alla. Lynns katt ser han t ex som en rolig lekkamrat, men hans uppvaktning uppskattas inte alls av denna bestämda dam. De har ju också olika kroppsspråk så i Benjis unga ålder fungerar inte deras relation särskilt bra även om katten är hundvan.

Kön: Tik
Född: 2021 sept
Mankhöjd:
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Jazmin levde sitt liv bunden i en mans trädgård, förmodligen för att vakta hans bostad trots att hon bara var en liten valp.
Som tur var uppmärksammades hennes öde och de kunde övertala mannen till att överlåta henne då han ändå inte brydde sig om henne.

Idag bor Jazmin på Parraga och är som vilken unghund som helst. Hon hoppar och busar tillsammans med de andra unghundarna på sheltret. Jazmin passar dig som har hundvana sedan innan och kan ge henne den tid, engagemang och tålamod hon behöver. Någon som kan ge henne en aktiv vardag med rolig stimulering.