Kön: Hane
Född: april 2022
Mankhöjd: 30 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Danilo är en av Doras och Doroteos sju valpar som föddes i april månad. Han och hans bror Dumbo är ensamma kvar i kullen och väntar ännu på sin egen familj.

Utseendemässigt är de olika varandra men till sättet är de båda spralliga  och nyfikna valpar som tycker om bus och lek. Danilo gillar att leka med sin bror och andra hundar och älskar de få leksaker som finns tillhands i deras inhägnad.

Danilo kan dela hem med en annan hund, men också bo som ensamhund. Eftersom han  är en ung valp så kommer han att behöva all den träning som en liten valp behöver för att växa upp till en trygg hund, såsom socialisering, koppelträning, rumsrenhet och annat.

Nu söker vi en familj som drömt om  en charmig och glad liten Danilo och kan ge honom ett rikt och bra liv.

Kön: Hane
Född: 2022 april
Mankhöjd: 30 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Den här gulliga lilla killen heter Dumbo!  Han och brorsan Danilo är valpar till Dora och idag finns bara de två kvar på sheltret och längtar också efter det egna hemmet som deras fem syskon redan fått.

Dumbo är ett charmtroll, en sprallig och nyfiken valp som tycker om bus och lek, liksom de flesta valpar i hans ålder. Han tycker om att leka med andra hundar och med sina leksaker.

Han kan dela hem med en annan hund, men trivs nog lika bra som ensamhund om han får den tid och träning som en liten valp behöver, såsom socialisering i olika miljöer, koppelträning, rumsrenhet och annat.

Nu letar vi efter en familj som drömmer om en hjärtknipande och glad liten Dumbo och som kan ge honom ett rikt och bra hundliv.

 

Kön: Hane
Född: 2021
Mankhöjd: 31 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Iso är vad vi kallar för en  ”pandemihund” vars ägare nu måste återvända till kontoret igen och dit får inte hundar följa med. Familjen insåg att det var ett ogenomtänkt beslut att skaffa hund när inte tiden längre finns och för Isos skull valde de istället att låta ett shelter sköta omplaceringen av honom.

Denna charmiga lilla kille  kan förtrolla vem som helst, alla smälter när de träffar honom! Han är en lättsam och lekfull valp som älskar livet. På sheltret söker Iso  kontakt med volontärerna eftersom han inte riktigt förstår ännu varför han har hamnat på ett shelter men han är också lekfull och social med andra hundar.

Han kommer att bli en härlig familjemedlem, antingen för dig som inte haft hund förut eller hos någon med hundvana sedan tidigare. Iso kan passa de flesta familjer.

Kön: Hane
Född: 2021
Mankhöjd:
Hundhem: El Hocico


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Coco kom till El Hocico efter att ha bott hos en familj  i Spanien som lät honom springa runt på gatan med risk för att bli påkörd. Det var ingen som tog ansvar för stackars Coco, som även visade sig vara blind på ena ögat från födseln.

Volontärer lyckades till sist  övertala hans ägare  att överlåta Coco till dem för att försöka hitta ett lämpligare och  mer anpassat hem.

Vi ser gärna att Cocos framtida hem finns i en lugnare miljö. Han bor gärna ihop med en annan stabil hund som kan agera lite som en guide i livet för honom.

Kön: Hane
Född: 2018
Mankhöjd: 63 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Duque är en långhårig schäfer som tills nyligen bott hos ett par som tog väl hand om honom, men när de stod inför sin skilsmässa var det ingen av parterna som kunde ta honom med sig och han hamnade därför på ett shelter.

Han är en mycket klok och intelligent hund som gärna vill ha sysselsättning i vardagen. Duque älskar därför sina dagliga långpromenader som sheltrets volontärer lyckligtvis kan erbjuda honom. Han är mycket förtjust i vatten och leker gärna med sin vattenskål och i rastgårdens plastpool, vilket skänker svalka heta sommardagar.

Han fungerar bra ihop med de andra hundarna på sheltret.

Kön: Tik
Född: 10/07/2017
Mankhöjd: 57 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Dama är en setter som hittades övergiven i juli månad av en familj som såg henne mager vandrandes längst en landsväg.

Eftersom det då var helt fullt på sheltret har hon sedan dess fått bo kvar hos familjen,  men då de båda arbetar fulltid och har två egna hundar,  så ser de hellre att Dama kommer till ett hem som har mer tid för henne.

Dama söker ett hem med så lite ensamtid som möjligt eftersom hon kan bli ängslig om hon lämnas för länge. Hon kan bo som ensamhund eller tillsammans med en annan hund med liknande mjuka temperament.

Kön: Hane
Född: 2022
Mankhöjd: 42 cm (växer ännu)
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

En ung man träffade en dag på Pancho som traskade alldeles ensam och var både mager och trött. Han tog hand om honom och efterlyste också hans ägare eftersom han saknade chipmärkning. Tiden gick och då han blivit fäst vid den charmiga lilla killen bestämde han  sig för att behålla honom.

Mannen var arbetssökande  och hade till en början all tid i världen för honom tills han en dag blev erbjuden ett heltidsjobb i Tyskland. Tillvaron som ensamstående med Pancho,  som är en unghund och behöver aktivering,  blev då ohållbar så mannen gjorde det rätta och lämnade in honom på Parraga i hopp om att han skulle få ett lämpligare hem.

Pancho bor idag med Lucas som han leker glatt med. Han fungerar bra även ihop med de andra hundarna och har lätt för att finna lekkamrater.

Kön: Tik
Född: 2019
Mankhöjd: 37 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Söta Rita kom med sin valp Ramon till Parraga efter att mannen som ägde henne hade blivit gammal och inte orkade föda upp beaglar längre.

Hon är en härlig liten hundflicka som gärna skulle vilja bo i ett hem med en familj som gillar att vara ute och röra på sig. Hon älskar att gå långa promenader och som den beagle hon är går hon alltid med nosen i backen, sugen på att undersöka vart spåret leder och bryr sig inte så mycket om att det går en bromskloss till människa i andra änden av kopplet.

Charmig till tusen är hon i alla fall om man inte har alltför höga krav på följsamhet till en början, träning ger färdighet med tiden.

Kön: Tik
Född: 2022
Mankhöjd: 49 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Solei kom till sheltret med sin syskon Selva, Seva och Sole. De kom från en oönskad kull och kunde bo kvar i hemmet så länge de var små valpar. Senare när de  blev för stora och för aktiva för familjen att ta hand om lämnades de istället in på hundhemmet.

Då Solei förmodligen är en korsning med schäfer kommer hon att behöva mer aktivering av kropp och knopp än sina dagliga promenader. Kanske agility, spår eller sök skulle passa henne?

Hon är en unghund som inte har fått mycket till grundträning så därför önskar vi att hennes nya familj ska vara beredda att avsätta den tid och det tålamod som krävs för att uppfostra en valp. Eftersom hon är en smart hund som tycker om att lära sig nya saker så tror vi att det kommer vara ett nöje att träna med henne.

Kön: Tik
Född: 2022
Mankhöjd: 42 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Clara och systern Blanca hamnade på Parraga eftersom de kom från en oönskad kull valpar. De har alltså aldrig blivit svikna eller övergivna av någon människa.

De  är båda spralliga, mjuka och nyfikna systrar som söker varsitt kärleksfullt hem.
De är fortfarande unga och önskar att med vänlighet och belöning få lära sig allt som en ung hund behöver, såsom t ex  socialisering, koppelträning, hantering och miljöträning för tiden räcker inte till för volontärerna med så många hundar att ta hand om på ett hundhem.

Som den podenco Clara är, kommer hon vilja ha tillgång till mjuka, sköna viloplatser, varma  vinterkläder och få sträcka ut ordentligt på inhägnat område. Clara passar dig som gillar friluftsliv och vill ha en alert och graciös hund med utmärkt luktsinne och vänligt sinnelag.

Om hon ska kunna dela hem med barn bör de vara lugna och hundvana.