Kön: Tik
Född: 2019
Mankhöjd: 46 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Fluff hittades övergiven på landsbygden, ett öde som hon delar med många andra hundar när inte deras ägare vill eller kan ta hand om sina hundar längre.

Hon togs hem till Lynns rescue där hon fick flytta ihop med den redan adopterade Tazzie. Lynn namngav henne efter hennes vackra, lena och fluffiga päls.

Fluff är en rar och trevlig tik som kommer överens med allt och alla. Vi vet inte mycket om hennes bakgrund, men bedömer ändå att hon kan placeras i en familj med barn som uppnått skolåldern.

Hon rastas nu ibland av en 10-årig flicka som kommer förbi och hjälper Lynn med hundarna. Fluff drar då ivrigt i kopplet eftersom hon aldrig blivit koppeltränad, så det och även vanlig grundträning kommer alltså behövas i hennes nya hem och då av någon vuxen familjemedlem.

Kön: Tik
Född: 2019
Mankhöjd: 50 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Bokad
Kategori: Mellan

Beskrivning

Maisy kom till Rovers Rescue efter att hennes matte tragiskt nog hade gått bort i cancer. Hennes make, som var djupt inne i sin sorg,  klarade då inte att ta hand om Maisy och ville att hon skulle komma till ett bättre hem.

Det var inte lätt att stänga in Maisy i en bur, hon försökte visa alla sina ”goda” sidor genom att visa alla trix som hon lärt sig. Allt med vilja att vara till lags och med hopp om att få komma därifrån, det var hjärtskärande att se och  hon önskar verkligen att få känna tillhörighet igen.

Maisy är en hund med mycket kärlek att ge sin nya  familj, men har också mycket kvar att lära ännu, så vi söker ett hem med tid och intresse för träning. Hon har bott ganska isolerat  i en liten by, så vi söker ett hem utan småbarn och storstadens larm.

Tillsammans med Maisy kommer en ny ägare kunna skapa ett fantastiskt fint band då hon är följsam och positiv till sin natur och hon fungerar fint med andra hundar.

Kön: Hane
Född: 2016/17
Mankhöjd: ?
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Aramis delar bur med Atticus och de båda lämnades in samtidigt på Parraga. Han hittades bunden vid en stolpe med ett rep som han lyckats bita sig igenom , men blev genast därefter kedjad fast istället. Brännmärkena på Aramis hals från nylonrepet efter hans ansträngningar att komma loss var otäcka att se, men är nu på väg att läka.

Trots hans dåliga erfarenhet av människor visar  Aramis ändå ingen större rädsla för volontärerna när de kommer för att göra rent och också ge hundarna vatten och mat.

Han kommer väl överens med de andra hundarna och inom kort kommer en medarbetare från föreningen själv kunna göra hans bekantskap. Bättre bilder och videos kommer då också läggas upp och vi vädjar för att någon stor hundvän  ska se Aramis och göra honom till sin alldeles ”egen” hund.

Kön: Hane
Född: 2018
Mankhöjd: 48 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Uppdaterad info om Atticus i augusti:

Atticus har blivit sjukdomstestad och leishmaniostestet (se info om Sjukdomar under rubriken ” Vad du bör veta”, ) visade då att han hade ett något förhöjt värde av antikroppar mot viruset i sitt blod och därför har nu medicinering inletts under en kortare period innan testet tas om igen.

Det går ändå alldeles utmärkt att skicka in en anmälan om visat intresse under väntetiden, han är verkligen en jättetrevlig hund och är  i stort behov av att finna lycka och kärlek i en egen familj igen.

Tidigare info om Atticus:

Atticus anlände till Parragas hägn i ett riktigt dåligt skick. Han hade lämnats övergiven och var vid infångandet full av tovor, ohyra och fästingar. Någon hade bryskt gjort ett plågsamt försök att avlusa den  stackars hunden genom att nästan dränka honom i starkt bekämpningsmedel och sedan rakat honom med en slö hyvel så att han blev nästan naken och full av sår över hela kroppen.

Han är trots denna behandling ändå inte rädd för människor och Atticus leker redan gärna med de få leksaker som finns i den kringmurade inhägnad som han delar med Aramis, en ”olycksbroder” som lämnades in samtidigt med honom och som också finns för adoption. Atticus är med sina 48 cm i mankhöjd av behändig storlek och hans päls behöver regelbunden skötsel.

Både dessa hundar är nyanlända, men Atticus kommer redan väl överens med de andra hundarna. Den första tiden efter ankomst till ett hundhem är ändå omtumlande på många sätt och vi önskar att Atticus snart kan få ”landa” i ett eget tryggt hem istället.

Kön: Tik
Född: 2018
Mankhöjd: 54 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Adopterad
Kategori: Mellan

Beskrivning

 

Linda hittades tillsammans med två av sina valpar och en tredje hund som man misstänkte tillhörde henne från en tidigare kull. Ingen i den lilla familjen var chipregistrerade och trots efterlysning efter ev ägare hörde aldrig någon av sig.

Med två små valpar höll sig Linda allt närmare bebyggelsen, förmodligen för att få hjälp av snälla människor,  vilket också blev verklighet när de alla placerades hos Lynn på Rovers Rescue.

Mycket snart blev valparna adopterade då det sällan är svårt att hitta hem till dessa i Spanien.  Däremot är det nästan aldrig någon efterfrågan på de vuxna hundarna och  Linda har nu bott hos Lynn sedan i höstas och vi önskar så gärna henne ett bättre liv.

Hon är en tillgiven och mjuk tik som inte gör mycket väsen av  sig. Hon fungerar bra ihop med andra hundar men söker sig helst till dem med en lite lugnare karaktär. Då Linda förmodligen aldrig har bott i en storstad ser vi helst att hon får ett hem på en mindre ort eller på landet.

Kön: Hane
Född: 19-10-19
Mankhöjd: 54 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Canelo lämnades med sina sex syskon i en kartong utanför Parraga en morgon då deras ägare ville bli av med dem. Nu är detta glada gäng i säkerhet och på jakt efter sina för-alltid-hem. På Parraga beskriver volontärerna de två kvarvarande syskonen Canelo och Carlos som två sociala unghundar som gärna leker med de andra hundarna på hägnet.

Volontärerna  ser till att de båda får mycket hanterings- och socialiseringsträning så att de är så välanpassade som möjligt för sina nya liv, men det är inte någon enkel uppgift eftersom hägnet är lantligt beläget.  De är dock båda motiverade och träningsvilliga hundar med en del energi  och vi tror att de skulle trivas allra bäst med att bo i en  lugnare miljö med mindre intryck en vad ett storstadsliv skulle innehålla.

Kön: Tik
Född: 2019 april
Mankhöjd: 45 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Mellan

Beskrivning

En valpkull med fem syskon befann sig en morgon innanför muren som löper utmed Parragas shelter. De hade blivit inkastade någon gång under natten, men tack vare sin mjuka valpkropp hade alla klarat fallet från den höga höjden oskadda.

De togs genast till ett fosterhem där de fick de livsviktiga vaccinationerna och hade vuxit till sig tillräckligt mycket för att kunna flyttas tillbaka till hundhemmet.

Två av valparna hade turen att bli adopterade under tiden i fosterhemmet och idag är det bara Jimena, Javier och Jacinto som delar bur och brottas med varandra  på valpars vis. Större delen av dagen tillbringas där, vilket förstås är långtråkigt för dem  och det är så sorgligt att se dem stående vid grinden i en evig väntan på att få komma ut en kort stund och tumla runt i den stora rasthagen. Där har de dragkamp med varandra och segraren kastar sedan triumferande upp repstumpen i luften.

Syskonen är verkligen mycket trevliga och vackra hundar och är av blandras med någon typ av fågelhund så vi vet inte om de kan bo med katt.

Kön: Hane
Född: 2018
Mankhöjd: 52 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Mellan

Beskrivning

Jorge hittades bunden vid ett  träd mitt ute på landsbygden. Han har förmodligen varit kopplad på det sättet förut eftersom han inte gillar att bli instängd i en bur utan stressar då lätt upp sig.

När vi kom och besökte honom för första gången utsattes Jorge för alla möjliga typer av övningar för att vi skulle lära känna hans karaktär. Ganska snabbt såg vi att han är en otroligt lekfull kille som bara älskade att få träna.

Han är en hund med mycket energi som därför söker en aktiv familj som vistas mycket utomhus och som också kan ge honom den motion och hjärngympa som han behöver.

Jorge kommer bäst överens med tikar och kan bo med en balanserad tik. Han är snäll vid hantering och lämnar gärna över sina leksaker till oss för att kastas iväg igen åt honom.. Han är lättlärd och träningsmotiverad och vill aktiveras med härliga promenader, lek och allehanda aktiviteter.  Han är följsam och tillgiven och kommer glatt på inkallning. Vi vet dock inte om han kan bo med katt.

Kön: Tik
Född: 2018
Mankhöjd: 54 cm
Hundhem: Las Torres


Status: Adopterad
Kategori: Mellan

Beskrivning

Valery hittades desorienterad ute på en stor fruktplantage ihop med en annan tik. Hennes räddare kunde se att hon fortfarande hade mjölk kvar i sina juver, men inga valpar fanns i sikte. Vad som hade hänt med dem kommer ingen nånsin att få veta tyvärr…

Hon togs till hägnet där hon strax fann nya vänner som hon lekte glatt med.  Hon är mycket social och gillar att leka med andra hundar eller springa fritt i rastgård eller inhägnat område. Hon är en pigg hund som gärna vill upptäcka allt i sin omgivning. Hon går bra i koppel när vi är ute med henne och är lyhörd när vi vill ha hennes uppmärksamhet.

Kön: Tik
Född: 05/09/2018
Mankhöjd: 54 cm
Hundhem: Las Torres


Status: Adopterad
Kategori: Mellan

Beskrivning

Talinna är en otroligt mjuk tjej som hittades vandrandes längst gatan.  Hon är en väldigt snäll, följsam hund som älskar sällskap. Hon tycker väldigt mycket om människor och lägger sig gärna på rygg och njuter när man klappar henne på magen. Hon fungerar bra med de andra hundarna på hägnet men bästa kompisen är Valery som också ligger uppe på vår sida. Tillsammans springer de glatt ikapp och de syns alltid vid varandras sida.

Fina Talinna längtar verkligen efter ett eget hem och en familj som älskar henne! Hon är en riktig sötnos och många faller pladask för den här goa tjejen.