Kön: Tik
Född: 2021 oktober
Mankhöjd: 47 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Marta kom till hägnet som valp tillsammans med sin systrar Magdalena och Maria. När jag träffade systrarna i mars månad var Magdalena redan bokad till familjer i Tyskland, landet tingar oftast de yngsta valparna så de slipper tillbringa sin uppväxt på hägnet. Kort därefter tingades även Maria, så nu är det bara Marta kvar som väntar på eget hem.

Marta är en glad och sprallig tjej som gärna leker med de  lite större hundarna. Hon bor nära Kira som har blivit lite av en modersfigur för henne och ser till att hon följer unghundens vett och etikett i umgänge med andra hundar.

Vi ser gärna att Marta kan få bo och leva tillsammans med någon lekkamrat då hon är van att leva i en flock.

Kön: Hane
Född: 2021
Mankhöjd: 53 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Bret hittades övergiven utmed en hårt trafikerad väg och lockades in i volontärens bil för att söka efter chipmärkning, som visade sig saknas. I väntan på att hans ägare  skulle höra av sig och efterlysa sin hund så lämnades han på El Hocico, sheltret i staden. Ingenting sådant hände tyvärr,  så nu letar vi efter ett nytt hem till honom.

Han är av rasen Breton Spaniel,  därav hans namn. Det är en ras som gillar att arbeta, spårarbete o dyl  och gillar förstås också raska promenader i skog och mark.

Bret är social med människor och andra hundar. En levnadsglad, livlig och energisk kille som älskar att vara utomhus.

Kön: Hane
Född: 01-10-2017
Mankhöjd: 52 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Mayo räddades vid ett vanvårdsärende tillsammans med sin syster Abril och hans bror Julio. Det har tagit en lång tid för honom och hans bror  att komma över det men med kärlek och omvårdnad mår de idag mycket bättre.

Han är en korsning med Chow Chow, vilket bl a kan ses på hans blåa tunga.

Mayo är idag en glad kille som älskar både barn och de nya volontärer som kommer på besök. Han förstår nu att sele och koppel  är något positivt och att han då får gå roliga promenader. Mayo fungerar bra med andra hundar som är snälla mot honom och han fungerar även bra ihop med barn i skolåldern. Han är van vid ett lugnare liv och vi tror att han skulle må bäst att bo mer lantligt.

Kön: Hane
Född: 01-10-2017
Mankhöjd: 51 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Julio räddades vid ett vanvårdsärende tillsammans med sin syster Abril och hans bror Mayo. Det har tagit en lång tid för honom  att komma över det han varit med om, men som volontärerna också berättade, plötsligt en dag var det som han hade beslutat sig för att älska livet igen.

Julio är idag en glad kille som älskar både barn och de nya volontärer som kommer på besök. Han förstår nu att sele och koppel  är något positivt och att han då får gå roliga promenader. Julio fungerar bra med andra hundar som är snälla mot honom och han fungerar även bra ihop med barn i skolåldern. Han är van vid ett lugnare liv och vi tror att han skulle må bäst att bo mer lantligt.

Kön: Hane
Född: 10 april 2021
Mankhöjd: 45 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Trufa köptes av en familj som valp under pandemin när hans matte arbetade hemifrån. När mamman skulle återgå till arbetet lämnades Trufa  hos hennes mamma, men då hennes mamma var gammal  och hade hälsoproblem blev lösningen istället att flytta Trufa till ett shelter.

Den stackars hunden var nervös och förvirrad den första tiden på Parraga, vilket var högst begripligt , det är en stor omställning för en f d familjehund med allt skällande från många hundar bakom stängslet.

En månad senare,  när jag fick träffa honom var det en helt annat hund. Han var trygg, hälsade glatt och kom bra överens med de andra hundarna. Vi tror ändå att Trufa är en hund som skulle behöva stöd av en annan hund, gärna i ett lugnare hem.

Kön: Tik
Född: 2021 feb
Mankhöjd: 45 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Peca räddades från ett liv på gatan där hon förmodligen varit en längre tid då hon var mycket mager.  Vi vet  inte varför hon hamnade där, om hon rymt från en tidigare familj eller blivit dumpad, det är frågor som aldrig går att besvara tyvärr.  Hon var bara halvårsgammal när hon räddades och har sedan dess levt skyddat på sheltret.

Till Peca söker vi ett förstående hem som i hennes egen takt kan vidga hennes vyer på hemmaplan, ett lugn familj med ett hem beläget utanför stadens brus där hon kan få blomma ut, gärna ihop med en trygg hund.

Peca går bra i koppel på sina små promenader och hon är mycket kärleksfull med volontärerna som hon känner väl.  Hon har vana av barn , men i förekommande fall ser vi ändå helst att de är i skolåldern.

Kön: Hane
Född: 2019
Mankhöjd: 52 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Eric bodde tidigare i en familj där han fick spendera största delen av tiden instängd i ett eget rum. Familjen hade skaffat honom som valp och tröttnat när han växt till sig, vilket tyvärr är  vanligt förekommande i Spanien.

Vid endast ett års ålder tog deras tålamod slut och Eric fick då en nådatid på fjorton dagar på ett zoonosis i Murcia, ett “kill shelter”, men hade turen att bli räddad i tid  av en volontär på El Hocico.

Eric, som hitintills aldrig levt med andra hundar, visste inte alls hur han skulle samleva med dem och fick till en början bo och vara för sig själv. Men Miguel,  vår vän och volontär är van att arbeta med hundar och har själv en duktig terapihund, började då träna med honom och numera tycker Eric att  det är riktigt roligt. Fast mest av allt älskar han nog  barn. Förmodligen fanns det barn i familjen han bodde med tidigare för när skolklasser kommer förbi för att umgås med hundarna är det alltid Eric som får mest uppmärksamhet.

Till Eric söker vi dock ett hem utan andra hundar då Eric bara är van med just sin flock. Vi förmedlar enbart PPP-hundar (bull/muskel/kamphundar) till hem med god kunskap om rasen. Ej till förstagångsägare, personer under 25 år eller till familjer med småbarn. De är helt underbara, starka och aktiva hundar, men kräver en stabil och erfaren hundförare.

Kön: Tik
Född: 01-10-2017
Mankhöjd: 45 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Abril räddades från ett privat hem där familjen hade för många hundar, de for illa och var i dåligt skick.

Hon är en korsning med Chow Chow, vilket bl a kan ses på hennes blåa tunga.

Abril kan vara lite avvaktande mot främmande människor till en början, vilket är känt för rasen, men när hon väl inser att personen i fråga bara vill henne väl så är hon mycket kontaktsökande.

Hon går bra i koppel och fungerar bra med hundar som inte har alltför hög energi. Till Abril söker vi ett lugnare hem som har förståelse för hennes bakgrundshistoria med vanvård.

Kön: Tik
Född: 2020
Mankhöjd: 53 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Rita köptes som sällskap till familjens autistiske son och hölls på deras innergård, men det visade sig snart att sonen helt saknade intresse för henne och Rita var alltid ensam. Familjen gav då Rita till Parraga, hon var då nästan apatisk och kunde till en början inte ens leka, varken med volontärerna eller  med någon annan hund.

Idag är allt annorlunda och Rita tar igen sin förlorade ungdomstid genom att glad i hågen bjuda upp till lek så snart tillfälle ges,  hon är  en glad  hund igen, men behöver få en egen familj och få uppleva allt det goda som ett hundliv kan innebära. Rita behöver social träning och en vänlig hand som kan lära henne  lite vett och etikett.

Kön: Tik
Född: 2018
Mankhöjd: 54 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Adopterad
Kategori: Mellan

Beskrivning

 

Linda hittades tillsammans med två av sina valpar och en tredje hund som man misstänkte tillhörde henne från en tidigare kull. Ingen i den lilla familjen var chipregistrerade och trots efterlysning efter ev ägare hörde aldrig någon av sig.

Med två små valpar höll sig Linda allt närmare bebyggelsen, förmodligen för att få hjälp av snälla människor,  vilket också blev verklighet när de alla placerades hos Lynn på Rovers Rescue.

Mycket snart blev valparna adopterade då det sällan är svårt att hitta hem till dessa i Spanien.  Däremot är det nästan aldrig någon efterfrågan på de vuxna hundarna och  Linda har nu bott hos Lynn sedan i höstas och vi önskar så gärna henne ett bättre liv.

Hon är en tillgiven och mjuk tik som inte gör mycket väsen av  sig. Hon fungerar bra ihop med andra hundar men söker sig helst till dem med en lite lugnare karaktär. Då Linda förmodligen aldrig har bott i en storstad ser vi helst att hon får ett hem på en mindre ort eller på landet.