Kön: Tik
Född: 2021
Mankhöjd: 54 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Lucia hittades bunden vid ett träd, dräktig med sju valpar i magen.

När Parraga kontaktades blev upphittarna ombedda att genast ta henne till sheltret där hon kort därefter sedan kunde föda sina valpar i lugn och ro.

Lucia är en lugn och harmonisk hund. Hon älskar oss människor och kommer fram  på direkten  när vi kommer till hennes inhägnad. Jag själv är en helt ny bekantskap för henne, men det spelar ingen roll för jag är lika välkommen att kela och klappa om henne ändå.

Eftersom hon är så tillitsfull och kelsjuk kan vi tro att Lucia skulle gilla bäst att bo som ensamhund eller varför inte tillsammans med någon annan lugn hundkompis?

Kön: Hane
Född: 2021
Mankhöjd: 53 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Det är inte alltid jag får så omedelbar fin kontakt med någon hund som med Tomas. Han kom genast mig till mötes med bollen i munnen och bjöd in mig till bollkastning, trots det begränsade utrymmet. Han är så fin, förnöjsam och tillitsfull.

Tomas bor idag tillsammans med syskonen Seva och Selva och leker bra ihop med dem , men dyker en boll upp lämnar han leken för att hellre kasta boll.

Tomas hittades  längst en landsväg och hamnade därefter på Parraga. Det vi vet med säkerhet är att han har ett tydligt arv från rasen Shar Pei med sin blåa tunga och ansiktsform.

Kön: Tik
Född: 2021
Mankhöjd: 51 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Luna hämtades ut från ett s k zoonosis, ett kommunalt shelter där hundarna tyvärr ofta avlivas p g a platsbrist om ingen frågar efter dem. Volontärer från olika hundhem hämtar därför ut så många de förmår härbärgera och Luna hade turen att få flytta in på El Hocico istället.

Hon är en snäll och tillgiven hund som är mycket människokär. Hon älskar att leka med människor och fungerar bra med andra hundar. Hon är till sin natur en sällskapshund och redo att följa sin ägare överallt. Hon får också lätt kontakt med nya människor och vill helst krypa upp i deras knän.

Luna är alltså ingen hund som passar att bo på ett shelter, skällandet från de andra hundarna stressar henne och vi hoppas för hennes skull att hon snart får komma därifrån.

Kön: Hane
Född: 2022
Mankhöjd: 49 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Milky omhändertogs av en ung man medan han var på semester i Murcia. Tyvärr kunde han sedan inte ta med Milky på sina framtida arbetsresor så han vände sig till Parraga och bad om hjälp med omplacering av honom.

Milky är en unghund som är full av liv och energi. Han leker glatt med de andra hundarna, både stora som små.

Han söker någon trygg person som är på jakt efter en fyrbent vän för en aktiv fritid och någon som kan ge honom en strukturerad vardag med gränser och regler.

Familjen han önskar sig får gärna ha en annan stabil hundkompis i hemmet och där möjlighet för lika mycket aktivering som plats för lugn och ro finns.

Kön: Hane
Född: 26/4-2022
Mankhöjd: 46 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Lando tillsammans med syskonen Diego och Molly hittades ute på ett fält och togs hem till Lynn på Rovers Rescue när de var 4 månader gamla. De har anpassat sig väl hemma hos Lynn och spenderar dagarna med att leka med varandra och andra hundar. Lando och hans syskon är tre spralliga, mjuka och nyfikna unghundar som söker varsitt kärleksfullt hem.

Lando är fortfarande ung och vill med vänlighet och belöning få lära sig allt som en ung hund behöver, såsom socialisering, koppelträning, hantering och miljöträning.

Som den Podenco han är kommer han vilja ha tillgång till mjuka härliga viloplatser, sköna vinterkläder och att få sträcka ut ordentligt på inhägnat område. Lando passar dig som gillar friluftsliv och vill ha en alert och graciös hund med uthållig nos.
Om han ska dela hem med barn bör de vara lite äldre, lugna och hundvana.

Kön: Hane
Född: 26/4-2022
Mankhöjd: 48 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Diego tillsammans med syskonen Lando och Molly hittades ute på ett fält och togs hem till Lynn på Rovers Rescue när de var 4 månader gamla. De har anpassat sig väl hemma hos Lynn och spenderar dagarna med att leka med varandra och andra hundar. Diego och hans syskon är tre spralliga, mjuka och nyfikna unghundar som söker varsitt kärleksfullt hem.

Diego är fortfarande ung och vill med vänlighet och belöning få lära sig allt som en ung hund behöver, såsom socialisering, koppelträning, hantering och miljöträning.

Som den Podenco han är kommer han vilja ha tillgång till mjuka härliga viloplatser, sköna vinterkläder och att få sträcka ut ordentligt på inhägnat område. Diego passar dig som gillar friluftsliv och vill ha en alert och graciös hund med uthållig nos.
Om han ska dela hem med barn bör de vara lite äldre, lugna och hundvana.

Kön: Tik
Född: jan 2022
Mankhöjd: 53 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Frida och Fredy är syskon av schäfertyp som hittades vid en vattenreservoar där tyvärr många hundar mister livet då de ramlar i och kan sedan inte ta sig upp igen.

En granne till reservoaren såg hundarna och sprang genast ner för att ta dem  därifrån och föra dem i säkerhet till sheltret och för att kolla efter ev chipmärkning.

Frida och Fredy bor och leker i dag med andra valpkullar på Parraga som också av någon anledning blivit lämnade där. De har separerat syskonparet då Fredy är mer reserverad än Frida och man hoppas att han genom att bo tillsammans med en modigare hund så kommer Fredy växa i självförtroende snabbare.

Frida däremot har inga problem att bo som ensamhund , hon är en social och träningsvillig hund som med rätt ägare kommer bli en trogen och lydig vän.

Kön: Tik
Född: 2018
Mankhöjd: 48 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Dora hittades tillsammans med Doroteo som nyligen blev adopterad till Tyskland. Tillsammans kom hundarna in med deras gemensamma valpar som också blivit adopterade till Tyskland.

Kvar är nu bara fina Dora som letar efter sitt föralltidhem. Dora är en mjuk hund som tycker om sällskap. Hon söker inte aktivt upp andra hundar på sheltret utan trivs bäst i sällskap av  oss tvåbenta volontärer.

Hon är inte heller en speciellt aktiv hund som kräver särskilt mycket av livet utan skulle uppskatta ett lugnare liv, gärna i en villa med inhägnad trädgård.

Kön: Tik
Född: 2021 oktober
Mankhöjd: 47 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Marta kom till hägnet som valp tillsammans med sin systrar Magdalena och Maria. När jag träffade systrarna i mars månad var Magdalena redan bokad till familjer i Tyskland, landet tingar oftast de yngsta valparna så de slipper tillbringa sin uppväxt på hägnet. Kort därefter tingades även Maria, så nu är det bara Marta kvar som väntar på eget hem.

Marta är en glad och sprallig tjej som gärna leker med de  lite större hundarna. Hon bor nära Kira som har blivit lite av en modersfigur för henne och ser till att hon följer unghundens vett och etikett i umgänge med andra hundar.

Vi ser gärna att Marta kan få bo och leva tillsammans med någon lekkamrat då hon är van att leva i en flock.

Kön: Hane
Född: 01-10-2017
Mankhöjd: 52 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Mayo räddades vid ett vanvårdsärende tillsammans med sin syster Abril och hans bror Julio. Det har tagit en lång tid för honom och hans bror  att komma över det men med kärlek och omvårdnad mår de idag mycket bättre.

Han är en korsning med Chow Chow, vilket bl a kan ses på hans blåa tunga.

Mayo är idag en glad kille som älskar både barn och de nya volontärer som kommer på besök. Han förstår nu att sele och koppel  är något positivt och att han då får gå roliga promenader. Mayo fungerar bra med andra hundar som är snälla mot honom och han fungerar även bra ihop med barn i skolåldern. Han är van vid ett lugnare liv och vi tror att han skulle må bäst att bo mer lantligt.