Kön: Tik
Född: 2023 juli
Mankhöjd: 42 cm (växer)
Hundhem: El Hocico


Status: Bokad
Kategori: Mellan

Beskrivning

Kina är en ung och mycket charmig hundtjej som haft en oturlig start i sitt liv. Hon tillhörde först en man som levde på gatan, men överläts snart till en äldre kvinna, ett hem där hon var älskad och väl omhändertagen. Lyckan varade dock  inte särskilt länge, hennes matte blev sjuk och avled kort därefter och Kina placerades vid bara 5 månaders ålder på sheltret El Hocico.

Hon älskar uppmärksamheten och omsorgen hon får utav volontärerna där och har  anpassat sig till sin nya tillvaro även om den långt ifrån kan jämföras med sin mattes kärleksfulla hem.  Kina är nyfiken på livet och är full av tillit och framtidstro  när hon glatt leker med de andra hundarna på sheltret. Hon fungerar även med barn i skolåldern då de gärna går på promenader med henne.

Vi hoppas nu på att våra och Kinas förhoppningar om ett ” föralltidhem” snart kommer att infrias för hon kommer bli en underbar familjemedlem.

Kön: Hane
Född: 2022 sep
Mankhöjd: 50 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Marcus hittades längst en trafikerad väg där han nästan höll på att bli påkörd. Lyckligvis lyckades man fånga in honom och han togs därefter till El Hocico.

Han är någon typ av podencomix som i likhet med många av sina släktingar älskar värme och finns därför alltid att hitta i något soligt hörn på sheltret utom sommartid då där ofta är brännande hett. Marcus är rastypisk även i andra avseenden med ett mjukt och behagligt temperament och  han fungerar bra ihop med andra hundar, men tycks även trivas gott i sitt eget sällskap.

Marcus  är dock inte osocial på något sätt utan vill gärna vara med och mingla runt bland volontärerna  om han har möjlighet. Vi tror  Marcus skulle föredra att få leva som ensamhund där han kan få egen uppmärksamhet och  kärlek av sin familj.

Kön: Hane
Född: 2022
Mankhöjd: 45 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Benito levde i en öde by där dagarna spenderades med att leta efter både vatten och mat. När någon äntligen upptäckte honom var han både  utsvulten och utmärglad och lockades till bilen med hjälp av utlagd hundmat.

Han togs sedan till Parraga där han  har återhämtat sig väl och blommat ut till en fantastisk kille som är både kontaktsökande och glad. Svansen är alltid igång när han springer omkring och leker med de andra hundarna.

Benito skulle trivas bäst i ett hem med en annan stabil hund så han kan fortsätta sin utveckling och bli den underbara familjehund som han säkerligen varit en gång.

Kön: Hane
Född: januari 2023
Mankhöjd: 51 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Paco, Pilar och Pipi  är kullsyskon och deras förra ägare berättade att de föddes oönskade efter tjuvparning när han lämnade in dem till hägnet vid två månaders ålder. Paco är den största i flocken och även den som är mest busig.

Han älskar att springa omkring med bollen i munnen och är en liten teaterapa när han får chansen. Paco bor tillsammans med Pilar som är en självklar bästis, men han leker också ofta med de andra unghundarna på sheltret.

Som den unghund han är så behöver han grundläggande träning. Utöver  uppfostran, som t ex att kunna gå fint i kopplet, så krävs rumsrenhets- och ensamhetsträning, ytterligare socialisering och miljöträning.

Till Paco söker vi ett hem i en lugnare miljö, då han inte upplevt annat än tillvaron bakom sheltrets murar och stängsel och träffar sällan andra människor än de volontärer som dagligen sköter om alla hundarna.

Kön: Hane
Född: 08-22
Mankhöjd: 45 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Diego , Dimas, Dani, Donal och Dela är syskon som kom till Parraga efter att en familjehundstik hade rymt hemifrån och kommit tillbaka dräktig. Familjen ville inte ta hand om valparna och lämnade istället in dem  till Parraga.

Mamman är utav rasen Shar Pei, men vi vet inte så mycket om pappan till valparna.

Syskonskaran är väldigt milda, dock är Diego den som är mest blyg i flocken och skulle trivas att bo tillsammans med en annan trygg hund.

De bor idag med en flock andra hundar som de kommer väl överens med och vid inbjudan till  lek så tackar de inte nej. Ändå är de inga högaktiva hundar , de kan ofta ses ligga på olika  platser och bara njuta av sol och värme.

Då de är uppväxta på sheltret har de ingen vana utav små barn. Vi vet tyvärr inte heller hur dom fungerar med katter.

Kön: Hane
Född: aug 2022
Mankhöjd: 50 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Dimas, Dani och  Donal är syskon som kom till Parraga efter att en familjehundstik hade rymt hemifrån och kommit tillbaka dräktig. Familjen ville inte ta hand om valparna och lämnade istället in dem  till Parraga.

Mamman är utav rasen Shar Pei, men vi vet inte så mycket om pappan till valparna.

Syskonskaran är väldigt milda och bekymmersfria  till sättet. De bor idag med en flock andra hundar som de kommer väl överens med och vid inbjudan till  lek så tackar de inte nej. Ändå är de inga högaktiva hundar , de kan ofta ses ligga på olika  platser och bara njuta av sol och värme.

Då de är uppväxta på sheltret har de ingen vana utav små barn. Vi vet tyvärr inte heller hur dom fungerar med katter.

Kön: Hane
Född: aug 2022
Mankhöjd: 47 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Mellan

Beskrivning

Dani, Donal och Dimas är syskon som kom till Parraga efter att en familjehundstik hade rymt hemifrån och kommit tillbaka dräktig. Familjen ville inte ta hand om valparna och lämnade då in dem till Parraga.

Mamman är utav rasen Shar Pei,  men man vet inte så mycket om pappan till valparna. De har fått en trevlig karaktär  och originellt utseende.

Syskonskaran är väldigt milda och bekymmersfria till sättet. De bor idag med en flock andra hundar som de kommer väl överens med och en inbjudan till lek är alltid uppskattad. Ändå är de inga högaktiva hundar utan de kan lika gärna ses ligga och slöa i solskenet på var sin plats.

Då de är uppväxta på sheltret har de ingen vana utav små barn. Vi vet tyvärr inte heller hur  och om de fungerar med katt.

Kön: Tik
Född: aug 2022
Mankhöjd: 52 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Mara med systrarna Mabel,  Marga och brodern Manuel  hittades övergivna på landsbyden av en godhjärtad man. Hundarna var magra och uttorkade och han blev deras räddning.

Efter en visit hos veterinären fick valparna till en början bo hemma hos upphittaren för att de först skulle öka i vikt innan de togs till sheltret.

Idag bor de tillsammans i samma bås och leker gärna, både med varandra och de andra hundarna, men Mabel och Marga är då de mest undergivna i flocken och blir ändå ofta trakasserade av mycket mindre och tuffare hundar.

Brodern Manuel är den coolaste utav dem och är gärna tillsammans med volontärerna eller sitter vid grinden för att mingla med småhundarna. Mara är inte lika undergiven som sina systrar och har därför lite högre status hos andra hundar.

Hela syskonskaran är mycket sociala med människor, nya som gamla bekanta. Vi ser gärna att syskonen hamnar i familjer där det redan finns en trygg hund då de är vana att ha sällskap av varandra. Vi tror inte de är lämpliga för boende i storstad utan en lugnare ort hade varit det bästa för dem.

Kön: Tik
Född: 2018
Mankhöjd: 50 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Sofia hittades vandrandes ensam i en stad vid ett års ålder. Det är vanligt att hundar i Spanien införskaffas som valpar,  men lämnas sedan åt sitt öde när de vuxit till sig och inte är små och söta längre, utan en hund som nu kräver mer.

Sofia ville inte bli lämnad åt sitt öde och sökte kontakt med var och varannan människa hon träffade för att få någon till att ta hand om henne, vilket till sist ledde till att hon hamnade på ett shelter. Här har hon nu bott i tre år i väntan på att någon ska upptäcka hennes fina egenskaper och ge henne ett riktigt hem.

Sofia är en extremt lojal fyrbent vän och tyr sig till människor hon lär känna. Hon lär sig snabbt och gör allt för att få uppmärksamhet.

Hon älskar att vara med volontärerna och vill bli klappad och kramad av alla. Hon går på promenader varje dag med både barn och vuxna. Dock är hon stark och kan därför dra i kopplet av ren iver.  Sofia har inget ont i sinnet, men ska endast bo med stora barn/ tonåringar eftersom hon inte fått någon fostran och är därför klumpig vid närkontakt/ hälsningsprocedur  av pur glädje.

Sofia funkar bra med andra hundar men vi ser gärna att hon hamnar som ensamhund eller tillsammans med en annan lugn hundkompis.

Vi förmedlar enbart bull/muskelhundar  till hem med erfarenhet av rasen.  Ej till förstagångsägare, personer under 25 år eller till familjer med småbarn. Detta är helt underbara sociala men starka och aktiva hundar, som kräver en stabil, trygg och erfaren hundförare som vill träna med positiva metoder.

Kön: Tik
Född: 4 april -21
Mankhöjd: 45 cm
Hundhem: Parraga


Status: Adopterad
Kategori: Mellan

Beskrivning

Lucia hittades bunden vid ett träd, dräktig med sju valpar i magen.

När Parraga kontaktades blev upphittarna ombedda att genast ta henne till sheltret där hon kort därefter sedan kunde föda sina valpar i lugn och ro.

Lucia är en lugn och harmonisk hund. Hon älskar oss människor och kommer fram  på direkten  när vi kommer till hennes inhägnad. Jag själv är en helt ny bekantskap för henne, men det spelar ingen roll för jag är lika välkommen att kela och klappa om henne ändå.

Eftersom hon är så tillitsfull och kelsjuk kan vi tro att Lucia skulle gilla bäst att bo som ensamhund eller varför inte tillsammans med någon annan lugn hundkompis?