Kön: Tik
Född: 2018
Mankhöjd: 50 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Sofia hittades vandrandes ensam i en stad vid ett års ålder. Det är vanligt att hundar i Spanien införskaffas som valpar,  men lämnas sedan åt sitt öde när de vuxit till sig och inte är små och söta längre, utan en hund som nu kräver mer.

Sofia ville inte bli lämnad åt sitt öde och sökte kontakt med var och varannan människa hon träffade för att få någon till att ta hand om henne, vilket till sist ledde till att hon hamnade på ett shelter. Här har hon nu bott i tre år i väntan på att någon ska upptäcka hennes fina egenskaper och ge henne ett riktigt hem.

Sofia är en extremt lojal fyrbent vän och tyr sig till människor hon lär känna. Hon lär sig snabbt och gör allt för att få uppmärksamhet.

Hon älskar att vara med volontärerna och vill bli klappad och kramad av alla. Hon går på promenader varje dag med både barn och vuxna. Dock är hon stark och kan därför dra i kopplet av ren iver.  Sofia har inget ont i sinnet, men ska endast bo med stora barn/ tonåringar eftersom hon inte fått någon fostran och är därför klumpig vid närkontakt/ hälsningsprocedur  av pur glädje.

Sofia funkar bra med andra hundar men vi ser gärna att hon hamnar som ensamhund eller tillsammans med en annan lugn hundkompis.

Vi förmedlar enbart bull/muskelhundar  till hem med erfarenhet av rasen.  Ej till förstagångsägare, personer under 25 år eller till familjer med småbarn. Detta är helt underbara sociala men starka och aktiva hundar, som kräver en stabil, trygg och erfaren hundförare som vill träna med positiva metoder.

Kön: Tik
Född: 2022 maj
Mankhöjd: 46 cm
Hundhem: Parraga


Status: Bokad
Kategori: Mellan

Beskrivning

Första gången jag träffade Pepa var hon tillsammans med sin syster. Två otroligt söta fluffbollar som jag var säker på skulle bli bokade snabbt och mycket riktigt så blev Pepas syster bokad bara några veckor därefter men inte Pepa. Hon blev kvar.

På senhösten var jag återigen därnere och det var då en stor sorg att se henne på sheltret utan sin syster, en älskad lekkamrat. Hon var nu ensam  i sin bur och blev så glad att återigen få träffa mig. Det var svårt att att fotografera henne för hemsidan då allt jag ville göra var att låta henne krypa upp i mitt knä.

Hon är en väldigt sällskaplig liten hund som älskar volontärer och leker gärna med dem. Hon fungerar även bra med andra hundar, men håller sig främst till volontärerna.

Pepa föddes hos en familj som fick en oönskad kull med valpar, några utav hennes syskon blev adopterade,  men Pepa och hennes syster drog en nitlott och lämnades tidigt till hundhemmet av någon märklig anledning.

Vi önskar så att Pepa snart får resa, gärna till ett lugnare hem utan småbarn då hon inte har någon vana utav barn.

Kön: Hane
Född: 2021
Mankhöjd: 53 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Det är inte alltid jag får så omedelbar fin kontakt med någon hund som med Tomas. Han kom genast mig till mötes med bollen i munnen och bjöd in mig till bollkastning, trots det begränsade utrymmet. Han är så fin, förnöjsam och tillitsfull.

Tomas bor idag tillsammans med syskonen Seva och Selva och leker bra ihop med dem , men dyker en boll upp lämnar han leken för att hellre kasta boll.

Tomas hittades  längst en landsväg och hamnade därefter på Parraga. Det vi vet med säkerhet är att han har ett tydligt arv från rasen Shar Pei med sin blåa tunga och ansiktsform.

Kön: Hane
Född: 2022
Mankhöjd: 49 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Milky omhändertogs av en ung man medan han var på semester i Murcia. Tyvärr kunde han sedan inte ta med Milky på sina framtida arbetsresor så han vände sig till Parraga och bad om hjälp med omplacering av honom.

Milky är en unghund som är full av liv och energi. Han leker glatt med de andra hundarna, både stora som små.

Han söker någon trygg person som är på jakt efter en fyrbent vän för en aktiv fritid och någon som kan ge honom en strukturerad vardag med gränser och regler.

Familjen han önskar sig får gärna ha en annan stabil hundkompis i hemmet och där möjlighet för lika mycket aktivering som plats för lugn och ro finns.

Kön: Hane
Född: 26/4-2022
Mankhöjd: 48 cm
Hundhem: Rovers Rescue


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Diego tillsammans med syskonen Lando och Molly hittades ute på ett fält och togs hem till Lynn på Rovers Rescue när de var 4 månader gamla. De har anpassat sig väl hemma hos Lynn och spenderar dagarna med att leka med varandra och andra hundar. Diego och hans syskon är tre spralliga, mjuka och nyfikna unghundar som söker varsitt kärleksfullt hem.

Diego är fortfarande ung och vill med vänlighet och belöning få lära sig allt som en ung hund behöver, såsom socialisering, koppelträning, hantering och miljöträning.

Som den Podenco han är kommer han vilja ha tillgång till mjuka härliga viloplatser, sköna vinterkläder och att få sträcka ut ordentligt på inhägnat område. Diego passar dig som gillar friluftsliv och vill ha en alert och graciös hund med uthållig nos.
Om han ska dela hem med barn bör de vara lite äldre, lugna och hundvana.

Kön: Tik
Född: 2020
Mankhöjd: 48 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Dora hittades tillsammans med Doroteo som nyligen blev adopterad till Tyskland. De båda hundarna kom in tillsammans med sina valpar som nu också blivit adopterade till Tyskland.

Kvar är nu bara fina Dora som letar efter sitt ”föralltidhem” . Hon är en glad och rolig tjej som älskar människor och är en lekfull kompis till andra hundar på sheltret. Hon är en social hund som även känner sig trygg i sitt eget sällskap.

Dora  är en underbart tillgiven och följsam hund, läraktig, orädd och klok.

Kön: Tik
Född: 2021 oktober
Mankhöjd: 47 cm
Hundhem: Parraga


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Marta kom till hägnet som valp tillsammans med sin systrar Magdalena och Maria. När jag träffade systrarna i mars månad var Magdalena redan bokad till familjer i Tyskland, landet tingar oftast de yngsta valparna så de slipper tillbringa sin uppväxt på hägnet. Kort därefter tingades även Maria, så nu är det bara Marta kvar som väntar på eget hem.

Marta är en glad och sprallig tjej som gärna leker med de  lite större hundarna. Hon bor nära Kira som har blivit lite av en modersfigur för henne och ser till att hon följer unghundens vett och etikett i umgänge med andra hundar.

Vi ser gärna att Marta kan få bo och leva tillsammans med någon lekkamrat då hon är van att leva i en flock.

Kön: Hane
Född: 01-10-2017
Mankhöjd: 52 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Mayo räddades vid ett vanvårdsärende tillsammans med sin syster Abril och hans bror Julio. Det har tagit en lång tid för honom och hans bror  att komma över det men med kärlek och omvårdnad mår de idag mycket bättre.

Han är en korsning med Chow Chow, vilket bl a kan ses på hans blåa tunga.

Mayo är idag en glad kille som älskar både barn och de nya volontärer som kommer på besök. Han förstår nu att sele och koppel  är något positivt och att han då får gå roliga promenader. Mayo fungerar bra med andra hundar som är snälla mot honom och han fungerar även bra ihop med barn i skolåldern. Han är van vid ett lugnare liv och vi tror att han skulle må bäst att bo mer lantligt.

Kön: Hane
Född: 01-10-2017
Mankhöjd: 51 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Julio räddades vid ett vanvårdsärende tillsammans med sin syster Abril och hans bror Mayo. Det har tagit en lång tid för honom  att komma över det han varit med om, men som volontärerna också berättade, plötsligt en dag var det som han hade beslutat sig för att älska livet igen.

Julio är idag en glad kille som älskar både barn och de nya volontärer som kommer på besök. Han förstår nu att sele och koppel  är något positivt och att han då får gå roliga promenader. Julio fungerar bra med andra hundar som är snälla mot honom och han fungerar även bra ihop med barn i skolåldern. Han är van vid ett lugnare liv och vi tror att han skulle må bäst att bo mer lantligt.

Kön: Hane
Född: 2019
Mankhöjd: 52 cm
Hundhem: El Hocico


Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Eric bodde tidigare i en familj där han fick spendera största delen av tiden instängd i ett eget rum. Familjen hade skaffat honom som valp och tröttnat när han växt till sig, vilket tyvärr är  vanligt förekommande i Spanien.

Vid endast ett års ålder tog deras tålamod slut och Eric fick då en nådatid på fjorton dagar på ett zoonosis i Murcia, ett “kill shelter”, men hade turen att bli räddad i tid  av en volontär på El Hocico.

Eric, som hitintills aldrig levt med andra hundar, visste inte alls hur han skulle samleva med dem och fick till en början bo och vara för sig själv. Men Miguel,  vår vän och volontär är van att arbeta med hundar och har själv en duktig terapihund, började då träna med honom och numera tycker Eric att  det är riktigt roligt. Fast mest av allt älskar han nog  barn. Förmodligen fanns det barn i familjen han bodde med tidigare för när skolklasser kommer förbi för att umgås med hundarna är det alltid Eric som får mest uppmärksamhet.

Till Eric söker vi dock ett hem utan andra hundar då Eric bara är van med just sin flock. Vi förmedlar enbart PPP-hundar (bull/muskel/kamphundar) till hem med god kunskap om rasen. Ej till förstagångsägare, personer under 25 år eller till familjer med småbarn. De är helt underbara, starka och aktiva hundar, men kräver en stabil och erfaren hundförare.